One nisu marketinški trik: Djelotvorne anti-aging okoloočne kreme za svaki džep
One nisu marketinški trik: Djelotvorne anti-aging okoloočne kreme za svaki džep

One nisu marketinški trik: Djelotvorne anti-aging okoloočne kreme za svaki džep

Donedavno su se gledale kao marketinški trik, no važnost okoloočnih krema danas je itekako jasna. One su neizostavan dio svakodnevne njege kože, a njihova važnost posebno dolazi do izražaja kada je riječ o očuvanju zdravlja i ljepote područja oko očiju. Ovaj delikatan dio lica često je prvo mjesto gdje se primjećuju znakovi starenja, uključujući fine linije, bore i tamne krugove. Zašto to ne bismo spriječili ako možemo?

Zašto je okoloočno područje osjetljivije od ostatka lica?

Oči su izrazito osjetljive i podložne raznim vanjskim čimbenicima, poput sunčevog zračenja, stresa i nedostatka sna. Također, okoloočna koža je tanja i oskudnija vezivnim tkivom u usporedbi s ostatkom lica, čime postaje podložnija dehidraciji i gubitku elastičnosti. Primjerice, ovaj dio lica se ne može ovlaživati čak ni kada je dehidriran.

Koja je prednost okoloočnih krema?

Okoloočne kreme obogaćene su sastojcima poput hijaluronske kiseline, vitamina C, retinola i antioksidansa. Ovi sastojci djeluju sinergijski kako bi hidratizirali kožu, smanjili tamne krugove, učvrstili kožu i umanjili pojavu bora. Ujedno, mnoge okoloočne kreme su nježne i hipoalergene, prilagođene za upotrebu na osjetljivom području oko očiju.

Također, za razliku od obične kreme za lice, okoloočne kreme najčešće su finijih tekstura koje ne mogu začepiti okoloočno područje, već ga samo dubinski hidrirati i obnoviti. Preteške kreme na okoloočnom području glavni su razlog nastanka milija.

Kome se preporučuju anti-aging okoloočne kreme?

Preporuka za korištenje okoloočnih krema nije ograničena samo na određenu dobnu skupinu. Ove kreme preporučuju se svima, bez obzira na dob. Ipak, imate li prve znakove starenja, okoloočne kreme s anti-aging sastojcima možete početi koristiti oko sredine 20-ih. Mlađi ljudi mogu koristiti okoloočne kreme kao preventivnu mjeru protiv starenja, dok stariji mogu profitirati od njihove regenerativne moći.

Kako izabrati idealnu okoloočnu kremu za sebe?

Ovisno o tome kakve probleme imate na okoloočnom području, takvu ćete kremu i izabrati. Primjerice,

Imate li izražene podočnjake jer ste se previše sunčali bez zaštite, višak pigmenta skinut će vam vitamin C. Želite li poravnati hrpu sitnih borica, gledajte kombinacije za regeneraciju okoloočnog područja i dobru hidrataciju, u čemu mogu pomoći ceramidi, peptide, hijaluronska kiselina… Želite li pak zadebljati okoloočno područje kako bi se manje vidjeli tamni krugovi, najveću pomoć pružit će retinol – koji će ujedno i najbolje pomladiti ovo osjetljivo područje.

U nastavku pogledajte koje anti-aging kreme za okoloočno područje preporučujemo.

okoloočne kreme
PAULA'S CHOICE CLINICAL CERAMIDE-ENRICHED FIRMING EYE CREAM
okoloočne kreme
LA ROCHE-POSAY REDERMIC [R] RETINOL EYE CREAM
okoloočne kreme
MEDIK8 CRYSTAL RETINAL CERAMIDE EYE 3
THE INKEY LIST RETINOL EYE CREAM
Yoskine Bio Collagen Alga Kombu krema protiv bora – za područje oko očiju i usana 50 +/60 +
okoloočne kreme
HADA LABO TOKYO Krema za područje oko očiju i usana Deep Wrinkle Corrector
okoloočne kreme
AFRODITA 5 Peptide krema za područje oko očiju
okoloočne kreme
Catrice
okoloočna krema
SKINTEGRA Sphynx

Foto: Istagram (@brunabear, @saavan.ritu), Cult Beauty, dm, Skintegra, Douglas

Učitati još
Zatvori