Novi proizvod koji je savršen za njegu nadražene kože oko očiju

Novi proizvod koji je savršen za njegu
nadražene kože oko očiju

Hidratantna krema za područje oko očiju sastavni je dio svake sveobuhvatne rutine za njegu kože. Pogotovo u zimskom periodu, koža nam je jače suha zbog grijanja, hladnoće, vjetra, stoga ako još uvijek ne koristite kremu za područje oko očiju, važno je znati da ju je bolje ne preskakati. Naime, koža oko očiju je tanka i na ovom području nema lojnih žlijezda koje bi pomogle u održavanju vlažnosti područja. Proizvodnja kolagena isto tako vrlo lako slabi na području oko očiju, a to rezultira dubokim linijama i borama.

Što zapravo uzrokuje pojavu iritacija na kapcima?

Koža oko očiju je čak tri do četiri puta tanja od kože na ostatku lica, stoga su kapci poprilično skloni iritacijama. Iritaciju kapaka karakteriziraju simptomi poput suhoće, svrbeži, crvenila i naticanja, a uglavnom je povezana s jednim od tri velika poremećaja kapaka – ekcem, atopijski dermatitis te alergijski ili iritativni dermatitis. Te iritacije može potaknuti, ali i pogoršati direktni kontakt s iritansima poput neodgovarajućeg make upa, peludi i prašine u zraku pa čak i lakom za nokte, parfemom ili bojom za kosu na rukama.

Žene su najpogođenije iritacijama kapka jer nanose mnogo različitih proizvoda na lice, a samim time i brojne sastojke na to područje, čime se stvara trenje koje oslabljuje kožu. Jeste li znali da se alergeni i različiti iritansi iz okoline nakupljaju u naborima vjeđa, npr. tragovi kozmetičkih proizvoda, šampona, regeneratora, laka za nokte… te mogu uzrokovati kontaktni dermatitis? Upravo zato je nužno njegovati kapke odgovarajućim proizvodima za ojačavanje kože i sprječavanje ponovne pojave iritacija korištenjem što manjeg broja proizvoda, a jedan koji se istaknuo kao savršeni proizvod za okoloočno područje je Bioderma Atoderm Intensive eye krema o kojoj više možete otkriti u nastavku.

Nevjerojatne 3-u-1 prednosti Atoderm Intensive eye

Atoderm Intensive eye ima dnevnu 3-u-1 funkciju koja umiruje i obnavlja kožu te uklanja šminku. Ona pojednostavljuje rutinu jer se može koristiti kao dnevna njega i/ili svakodnevni proizvod za čišćenje lica i skidanje šminke. Radi se o prvom Bioderminom 3-u-1 proizvodu koji se bori sa simptomima iritacije kapaka i to na različite načine, što je jako veliki benefit jer to znači da više neće biti potrebno nanositi mnoge različite sastojke na ovo krhko područje. To će izazivati puno manje trenja i manje iritacije. Gel-krema tekstura ovog proizvoda je savršeno prilagođena njezi vrlo suhih, nadraženih i ekcemima sklonih kapaka. Ona pomaže u smirivanju i obnavljanju kože, a zahvaljujući velikom pakiranju od čak 100 ml (što je prava rijetkost kad se radi o kremi za područje oko očiju), može se koristiti svakodnevno.

Pravilna i kontinuirana njega i zaštita osjetljive kože preduvjet je za održavanje njezinog zdravlja i ljepote. Pravilna njega podrazumijava redovitu primjenu posebno formuliranih preparata. Proizvodi za njegu osjetljive kože oko očiju sklone ekcemu trebaju biti hipoalergeni, ne sadržavati paraben, alkohol, mirise, sapune isl. Osim izbjegavanja iritirajućih sastojaka, važno je kozmetičke proizvode nježno utapkavati, a ne utrljavati u područje oko očiju kako ne biste dodatno iritirali kožu. Bioderma Atoderm Intensive eye gel-krema trenutačno i dugoročno umiruje osjećaj svrbeži, smanjuje suhoću i crvenilo kože, hidratizira i hrani kožu te uklanja šminku, nečistoće i čestice onečišćenja. Ona je i dobra podloga za šminku, ne sadrži mirise i prikladna je za osobe koje nose leće, kao i za osjetljive oči. Ona je inovativan i jednostavan ritual koji ograničava broj proizvoda, a time i sastojaka, kao i trenje kapaka.

Što sadrži i kako se sve može koristiti Atoderm Intensive eye?

Enoksolon je sastojak u ovom proizvodu koji cilja čimbenike zbog kojih dolazi do svrbeži kako bi dugoročno umirio kožu. Tu je i ekskluzivna tehnologija LipigeniumTM koja stimulira stvaranje lipida i obnavlja učinkoviti zaštitni sloj kože. Biodermin Patent Skin Barrier Therapy™ ograničava vezanje određenih bakterija za površinu kože koje mogu pogoršati suhoću kože. Hijaluronska kiselina, koja se prirodno nalazi u koži, stvara neokluzivan hidratantni sloj. Zadržava vodu na površini kože i tako služi kao spremnik za vodu. Atoderm Intensive eye gel-krema sadrži i kombinaciju tri ulja kako bi vam olakšala uklanjanje šminke i nečistoće iz kože. Rezultati je umirena i ojačana koža.

Preporučuje se nanošenje jednom ili dvaput dnevno na nadražene kapke. Ujutro se nanosi kao proizvod za njegu, a može se koristiti i kao podloga za šminku. Navečer se koristi kao proizvod za njegu i/ili za uklanjanje šminke pamučnom vatom. Ekskluzivno osmišljeno za Atoderm Intensive eye je jedan proizvod za mnogo primjena, koji izbjegava stvaranje trenja i iritacija. Atoderm Intensive eye može se koristiti kao proizvod za njegu, za umirivanje i obnavljanje kože i/ili kao proizvod za čišćenje/uklanjanje šminke te za nježno odstranjivanje svih nečistoća. Ako prije svake upotrebe obavite drenažu lica, to će dodatno omogućiti rasterećivanje kože ili rješavanje toksina tijekom pojave ekcema. Uključivanje Atoderm Intensive eye u svakodnevnu rutinu garantira njegu kapaka njihovim jačanjem i izbjegavanjem budućih epizoda ekcema.

Više o Bioderma Atoderm Intensive eye proizvodu možete otkriti ovdje.
Prodajna mjesta na kojima možete kupiti ovaj proizvod potražite ovdje.

Foto: Pexels, Bioderma

Učitati još
Zatvori