Zdrav i blistav izgled lica: Pomiješajte ove sastojke za njegu kože za najbolji rezultat
Zdrav i blistav izgled lica: Pomiješajte ove sastojke za njegu kože za najbolji rezultat

Zdrav i blistav izgled lica: Pomiješajte ove sastojke za njegu kože za najbolji rezultat

Njega kože – postoji toliko informacija, ali kako znati kome vjerovati? U posljednjih nekoliko godina slavne osobe, poput Hailey Bieber i Rihanne, izdale su linije za njegu kože od kojih su neke visoke kvalitete, ali druge ne toliko. Ono što je najbolje za vašu kožu može biti štetno za nečiju drugu. Međutim, jedno sigurno znamo – miješanje određenih proizvoda tijekom vaše rutine može uzrokovati značajnu štetu ili može izliječiti vašu kožnu barijeru, bez obzira na to koji tip kože imate.

U nastavku otkrijte biste sastojke trebali miješati za blistavu kožu.

Retinol i peptidi

Poznat po tome što isušuje akne i zateže fine bore, retinol je već dugo jedan od najpopularnijih skincare sastojaka. Iako ima mnogo prednosti, ima i neke nedostatke. Bez odgovarajuće njege, retinol može isušiti kožu i oštetiti kožnu barijeru. Zato su vam potrebni i hranjivi peptidi. Peptidi čine vašu kožu izdržljivijom i pomažu kod iritacija uzrokovanih retinolom.

Antioksidansi i SPF za lice

Često ne shvaćamo kakve učinke oštećenje od sunca može imati na našu kožu sve dok ne bude prekasno. Krema za sunčanje neophodan je dodatak vašoj rutini njege kože i važno ju je nanositi više puta tijekom dana. Ako želite otići korak dalje sa zaštitom od sunca, dodavanje antioksidansa je pravi put. Ne samo da će dodati dodatnu barijeru, nego će i vašu kožu učiniti mekom i osvježenom. Jedan od najlakših načina da dobijete ovu kombinaciju je pronaći SPF koji sadrži antioksidanse, čime se proces od dva koraka pretvara u jedan.

Salicilna kiselina i glikolna kiselina

Na prvi pogled možete pomisliti da spajanje dviju kiselina nije dobra ideja; međutim, spoj kiselina čini savršen tim. Salicilna kiselina poznata je po tome što razgrađuje sve ostatke ili masnoće koje su se nakupile ispod vaše kože, dok glikolna kiselina, nježniji piling, djeluje kao zaštitna barijera i igra ulogu samo na površini vaše kože. Uz to, još uvijek preporučujemo korištenje gušće hidratantne kreme na vrhu kako biste spriječili iritaciju.

Vitamin C i ferulinska kiselina

Sam po sebi, vitamin C može pomoći posvijetliti vašu kožu i učiniti je zdravijom, ali ne radi u punom potencijalu. Budući da je riječ o proizvodu tanke teksture, neće trajati predugo kada je izložen sunčevoj svjetlosti. Zato je ferulinska kiselina korak koji ne želite propustiti. U kombinaciji s vitaminom C, ferulinska kiselina daje proizvodu dug rok trajanja, što ga čini vrlo korisnim.

Alfa hidroksi kiseline (AHA) i skvalan

Iako nije široko poznat, skvalan, duboko hidratantno ulje, može biti neophodan pri korištenju težih proizvoda kao što su AHA. Kiseline mogu biti jako oštre za vašu kožu, uzrokujući crvenilo i svrbež ako niste oprezni. Nanošenje slojeva skvalana na ove proizvode ne samo da će pomoći u ublažavanju bilo kakve nelagode, već će također pomoći u zadržavanju vlage.

Niacinamid i hijaluronska kiselina

Niacinamid je u posljednje vrijeme posvuda i s razlogom. Za većinu proizvoda potrebna su posebna uparivanja kako bi ispravno radili; međutim, ovaj radi univerzalno. Kao oblik vitamina B3, niacinamid se nalazi u mnogim namirnicama koje jedemo, uključujući meso, ribu i mliječne proizvode, pa zašto ne bismo njime njegovali i lice? Proizvod je poznat po tome što čuva mladolikost kože i izglađuje izgled finih bora ili izbočina. Uparivanje s hijaluronskom kiselinom dovest će do blistavog, prirodnog tena.

U nastavku donosimo neke od proizvoda koji sadržavaju gore navedene sastojke.

Učitati još
Zatvori