Bakuchiol je hit sastojak 2023. – i zvijezda novog drogerijskog seruma
Bakuchiol je hit sastojak 2023. – i zvijezda novog drogerijskog seruma

Bakuchiol je hit sastojak 2023. – i
zvijezda novog drogerijskog seruma

O bakuchiolu se ove godine pisalo više no ikad. I rekli bismo – s razlogom. Bakuchiol je nježnija, biljna alternativa retinolu i velik je anti-aging hit jer dolazi s pregršt benefita za kožu. No bakuchiol i nije baš bio prisutan u drogeriji. Prije svega jer je relativno nov sastojak, no uz pojačani interes za prirodni skincare i naprosto bolje kozmetičke odabire za njegu kože – upravo je stigao i na drogerijske police kroz nove anti-aging proizvode svjetski poznatog brenda.

No krenimo redom.

Cellular Expert Lift serum_iStock

Što je bakuchiol?

Bakuchiol je biljni sastojak koji postaje sve popularniji u beauty industriji, predominantno u proizvodima za njegu kože. Bakuchiol se dobiva iz biljke poznate kao Psoralea corylifolia, odnosno “babchi”. Najpoznatija je po tome što je smatraju biljnim analogom retinolu, što znači da dijeli njegovo djelovanje i ima skoro jednak efekt na koži. Ipak, čini to puno nježnije pa i praktički bez nuspojava.

Cellular Expert Lift serum

Koji su benefiti bakuchiola za kožu?

Možda glavni benefit bakuchiola za kožu je njegova moć obnove stanica kože. Ovo svojstvo regeneracije poboljšava teksturu kože, ali je i čini mlađom, kako smanjuje fine linije i bore – baš poput retinola. Pritom, snažan je antioksidans, što znači da neutralizira slobodne radikale i tako sprječava oksidativni stres koji dovodi do oštećenja kože, pa i preuranjenog starenja.

Bakuchiol dijeli i neke benefite s vitaminom C; potiče proizvodnju kolagena, ključnog proteina za potporu i čvrstoću kože te pomaže spriječiti nastanak pigmentacije. Pritom i umiruje kožu, smanjuje upalne procese, ne isušuje kožu i generalno nema nuspojava. Zato je i prikladniji od retinola za one koji imaju osjetljivu kožu ili ne podnose retinol.

bakuchiol

Nova drogerijska zvijezda

S Niveinom anti-aging linijom za njegu zrele kože, Cellular Expert Lift, vjerojatno ste već i upoznati – no novi proizvod koji proširuje liniju je u najmanju ruku impresivan. Naime, Nivea je predstavila novi serum, Cellular Expert Lift 3-zonski serum namijenjen kako i samo ime kaže, podizanju kože u tri ključne zone koje otkrivaju godine: lice, vrat i dekolte.

Za razliku od ostalih proizvoda iz linije, ovaj serum sadrži 10 puta više čistog bakuchiola* za obnovu stanica i stvaranje 2 vrste staničnog kolagena**. Istovremeno, nudi i instant efekt podizanja lica, uz zaglađenu kožu i manje vidljive bore – a rezultat mu samo postaje bolji uz korištenje. Nudi primjetno čvršći vrat, zategnuti dekolte, podignute konture lica i smanjene bore i za do 50% već nakon prvog tjedna korištenja***.

* U usporedbi s bakuchiolom u NIVEA Cellular Expert Lift proizvodima.
** Ispitano na stanicama kože.
*** Stopa poboljšanja; istraživanje u trajanju od 4 tjedna u kojem su sudjelovale 44 žene, 2022.
bakuchiol
bakuchiol
bakuchiol
bakuchiol

Pritom ovaj serum, koji djeluje na staničnoj razini, ima laganu i brzoupijajuću teksturu koja kožu ostavlja mekom i glatkom.

Proizvod je već dostupan u drogerijama diljem Hrvatske, a istražite ga bolje ovdje.

Foto: PR, iStock

Učitati još
Zatvori