Tražite alternativu za skupi parfem? Popisali smo najopojnije niche parfeme za kosu
Tražite alternativu za skupi parfem? Popisali smo najopojnije niche parfeme za kosu

Tražite alternativu za skupi parfem? Popisali smo najopojnije niche parfeme za kosu

Niche parfemi su, zahvaljujući društvenim mrežama, počeli dobivati na komercijalnoj važnosti kao nikad dosad. Međutim, njihova popularnost ne znači i njihovu široku dostupnost. Osim što su radi popularnosti nerijetko rasprodani, istovremeno su i većeg cjenovnog prosijeka od dizajnerskih parfema.

No jeste li zato ikada razmišljali o ulaganju u niche parfem za kosu?

Zašto kupiti niche parfem za kosu?

Jesu li parfemi za kosu neophodni? Naravno da nisu. No fantastična su opcija ako želite mirisati na vaš omiljeni niche parfem, bez da pritom platite punu cijenu proizvoda.

Niche parfemi za kosu odličan su način za proširiti vlastitu kolekciju parefma za jeftinije, a pritom ćete dobiti i miris koji će se duže zadržavati na vama – bez da vam pritom isušuje kosu. Također, većinom ne sadrže alkohol, pa su i prikladniji za one koje alkohol u parfemima može iritirati.

Niche parfemi za kosu bogati su i ovlaživačima koji maskiraju neugodan miris, a većinom sadrže i zaštitu od UV zračenja te daju laganu teksturu i sjaj, što su sve fantastični benefiti za kosu.

Zašto obične parfeme ne treba špricati na kosu?

Prije svega jer sadrže alkohol koji kosu može isušiti i dovesti do pucanja. Također, posebno je nezgodan za bojane kose, koje su već u startu kemijski tretirane i oslabljene. Uz to, parfemi za kosu će biti kreirani da djeluju prozračnije i kao da ostavljaju mirisni trak što je zapravo ono što želimo i s običnim parfemom kada ga stavimo na kosu. Još jedan benefit parfema za kosu spram običnog parfema jest da će sakriti neugodan miris, dok običan parfem može reagirati na masnoću i stvoriti još neugodniju mješavinu mirisa.

Ako za dodatan dašak svježine volite parfem nositi u kosi, trebali biste uložiti u dobar parfem za kosu.

Kako izabrati idealan niche parfem za svoju kosu?

Osim što sugeriramo da ga birate po mirisu, pa da imate željeni niche parfem u svojoj kolekciji, birajte ga i prema sastavu. Imate li visoko tretiranu, osjetljivu ili primjerice vrlo kovrčavu kosu, što je parfem za kosu bogatiji hranjivim sastojcima, to će vam više odgovarati. Preporučuje se izabrati onaj koji neće imati sulfate, ali će imati hranjiva ulja, vitamine i biljne ekstrakte.

Ove niche parfeme za kosu preporučujemo kao vaš prvi ulov.

parfem za kosu
Kilian Girl Gone Bad Hair Mist
parfem za kosu
maison francis kurkdjian baccarat rouge 540 scented hair mist
Memo paris african leather hair perfume
Byredo blanche hair perfume
parfem za kosu
Tom ford black orchid hair mist

Foto: Top.hr, Parfumerija Lana, Selfridges, Cult Beauty, Selfridges, Unsplash, Pexels, Instagram (@zaraynaf)

Učitati još
Zatvori