Parfemi za kosu koji je čine mirisnom, svježom i hidratiziranom cijeli dan
Parfemi za kosu koji je čine mirisnom, svježom i hidratiziranom cijeli dan

Parfemi za kosu koji je čine mirisnom,
svježom i hidratiziranom cijeli dan

Parfem se oduvijek isticao kao svojevrsni osobni pečat ili potpis. Biramo ga prema vlastitim preferencijama mirisnih nota, a ono čemu oduvijek težimo pri odabiru je dugotrajnosti mirisa na našoj koži. Naravno, zaista postoje mnogi trikovi uz pomoću kojih se dugotrajnost parfema produžuje, ali možda je i jedan od najpopularnijih načina korištenje parfema za kosu. Parfem za kosu unazad par godina glasi kao jedan od must-have beauty proizvoda.

Kada govorimo u parfemu za kosu često se postavlja pitanje je li ovaj beauty proizvod zaista nužan. Osim nužnosti postavlja se i pitanje razlike između običnog parfema i parfema za kosu. Odnosno, običan parfem možemo pošpricati na kosu i on će ju ostaviti mirišljavom, no valja napomenuti kako običan parfem sadrži alkohol. Upravo se alkohol ističe kao štetan proizvod koji dodatno isušuje kosu.

Parfem za kosu kao must-have beauty proizvod

Baš poput parfema, pronalazak idealnog mirisa za kosu zna biti težak zadatak. Odnosno, ovdje se dovodi u pitanje odabir pravih mirisnih nota koje će komplementirati s mirisnim notama vašeg parfema. Upravo zbog toga, mnogi brendovi i parfumerske kuće zapravo radne dualne parfeme s istim mirisnim notama tako da vaš običan parfem i parfem za kosu idealno pašu jedan uz drugog. Osim mirisnih nota, prednosti korištenja mirisa za kosu u odnosu na običan parfem jest njihov sastav. Dakle, parfem za kosu sastavom ne sadrži alkohol, stoga ne isušuje i šteti kosi. Osim toga, formulacija parfema za kosu sadrži više vode koja generalno ostavlja vašu kosu svježom. Također, brojni parfemi za kosu u svom sastavu sadrže hranjive sastojke poput ulja i hijaluronska kiselina koje pomažu u hidrataciji kose.

U nastavku vam donosimo najbolje mirise za kosu koje ćete nositi cijele godine.

Učitati još
Zatvori