Parfemi za kosu koji su stvoreni za svako godišnje doba
Parfemi za kosu koji su stvoreni za svako godišnje doba

Parfemi za kosu koji su stvoreni za
svako godišnje doba

Parfem se oduvijek isticao kao svojevrsni osobni pečat ili potpis. Biramo ga prema vlastitim preferencijama mirisnih nota, a ono čemu oduvijek težimo pri odabiru je dugotrajnosti mirisa na našoj koži. Naravno, zaista postoje mnogi trikovi uz pomoću kojih se dugotrajnost parfema produžuje, ali možda je i jedan od najpopularnijih načina korištenje parfema za kosu. Parfem za kosu unazad par godina glasi kao jedan od must-have beauty proizvoda.

Kada govorimo u parfemu za kosu često se postavlja pitanje je li ovaj beauty proizvod zaista nužan. Osim nužnosti postavlja se i pitanje razlike između običnog parfema i parfema za kosu. Odnosno, običan parfem možemo pošpricati na kosu i on će ju ostaviti mirišljavom, no valja napomenuti kako običan parfem sadrži alkohol. Upravo se alkohol ističe kao štetan proizvod koji dodatno isušuje kosu.

Parfem za kosu kao must-have beauty proizvod

Baš poput parfema, pronalazak idealnog mirisa za kosu zna biti težak zadatak. Odnosno, ovdje se dovodi u pitanje odabir pravih mirisnih nota koje će komplementirati s mirisnim notama vašeg parfema. Upravo zbog toga, mnogi brendovi i parfumerske kuće zapravo radne dualne parfeme s istim mirisnim notama tako da vaš običan parfem i parfem za kosu idealno pašu jedan uz drugog. Osim mirisnih nota, prednosti korištenja mirisa za kosu u odnosu na običan parfem jest njihov sastav. Dakle, parfem za kosu sastavom ne sadrži alkohol, stoga ne isušuje i šteti kosi. Osim toga, formulacija parfema za kosu sadrži više vode koja generalno ostavlja vašu kosu svježom. Također, brojni parfemi za kosu u svom sastavu sadrže hranjive sastojke poput ulja i hijaluronska kiselina koje pomažu u hidrataciji kose.

U nastavku vam donosimo najbolje mirise za kosu koje ćete nositi cijele godine.

Foto: Cult Beauty, Parfumerija Lana, Instagram

Učitati još
Zatvori