Kako pripremiti kožu za mineralni puder i pravilno ga nanijeti da traje cijeli dan?
Kako pripremiti kožu za mineralni puder i pravilno ga nanijeti da traje cijeli dan?

Kako pripremiti kožu za mineralni puder i pravilno ga nanijeti da traje cijeli dan?

Mnogi danas biraju mineralni puder ispred svih drugih verzija. Oni su lakši i prozračniji te većinom dolaze u kamenu ili prahu. Ipak, upravo ta njihova struktura mnogima zadaje glavobolje jer izgleda kao da sjedi na površini kože umjesto da se stapa s njom.

To se događa zbog nepravilne pripreme kože za nanošenje mineralnog pudera. Mineralni puder ne možemo gledati jednako kao tekući puder. Radi se o dva različita proizvoda i ne možemo ih ni nanositi na isti način, te ne možemo ni kožu pripremati isto prije njih. Za tekuće pudere nekada je dovoljan samo primer, no za mineralne pudere to nije tako.

Najvažniji korak u pripremi kože za mineralne pudere je hidratizacija. Najprije dobro operite ruke jer čistoća je ključ lijepe i zdrave kože. Nakon toga očistite lice i dajte koži da prodiše nekoliko minuta prije nego što se počnete šminkati. Sada slijedi ono najbitnije – hidratacija.

Minerali u mineralnom puderu vole se hvatati za površinu, a ako vam je koža suha, nemaju za što i onda izgleda kao da proizvod samo stoji na koži. Zbog toga je važno hidratizirati kožu, a najbolje je izabrati nježnu hidratantnu kremu bez mirisa i koja neće iritirati kožu.

Kada nanesete kremu, pričekajte nekoliko minuta da se upije pa tek onda nanesite mineralni puder. Tako će krema imati vremena odraditi svoje i hidratizirati kožu.

Kako pravilno nanijeti mineralni puder?

Najvažnija stvar koju trebate imati na umu je da ne pretjerate. Počnite nanositi proizvod malo po malo, nemojte odmah na kožu stavljati hrpu mineralnog pudera. Najprije istresite malo mineralnog pudera u poklopac, zatim ga uzmite gustim kabuki kistom i otresite višak. Za najbolje nanošenje, puder aplicirajte kružnim pokretima kistom. Ove korake ponavljajte sve dok niste zadovoljni razinom pokrivenosti.

Važno je znati i da mineralni puder ide posljednji na lice. Stoga, ako morate prekriti podočnjake, prištiće ili neke druge nepravilnosti to napravite korektorom prije nanošenja mineralnog pudera. Osim toga, ako baš jako želite koristiti mineralni make up, ali još više volite tekuće pudere, uvijek možete malo mineralnog pudera pomiješati s hidratantnom kremom i dobiti tekuću varijantu.

A kako koristiti make up stikove za ultimativan prirodan look saznajte OVDJE.

 

FOTO: Instagram (@amanda_sand, @lust__minerals)

 

 

Učitati još
Zatvori