Mikro trend: Smeđa maskara je baš za svakoga!
Mikro trend: Smeđa maskara je baš za svakoga!

Mikro trend: Smeđa maskara je
baš za svakoga!

Prikazuje li i vama Tik Tok samo videe unutar clean girl estetike? Ovaj mikro trend kojega odlikuje profinjenost, čistoća, jednostavnost i prirodnost u 2023. godini postao je jedan od vodećih makeup trendova. Jednako tako, s njim su se na beauty radar vratile i smeđe maskare.

Otkud sada smeđa maskara?

Ovaj trend vučemo iz ranih 2000-ih kada se smeđa maskara – uz pregršt bronzera – birala za nešto prirodnije, svakodnevne lookove. Kako je cijeli Y2K trend izašao iz mode, tako je bilo i iznimno teško kupiti običnu smeđu maskaru u drogeriji – sve do nedavno.

Naime, nije samo smeđa maskara doživjela novi život već i njene inačice u tonovima bronce, brusnice i bordo. Jedna od prvih takvih koja je doživjela boom na Tik Toku bila je Pillow Talk Push Up Lashes maskara brenda Charlotte Tilbury, u nijansi „Dream Pop“. Nedugo zatim uslijedio je i njen najbliži drogerijski dupe brenda Maybelline, Lash Sensational maskara u nijansi „Burgundy Brown“. Tu je, naravno, i jane iredale maskara u nijansi Brown Black.

Charlotte Tilbury Pillow Talk Push Up Lashes "Dream Pop"
Maybelline Lash Sensational "Burgundy Brown"

Smeđa maskara kao nova trendi stvar

Klasična crna maskara doista može naglasiti oči, osvježiti pogled i dati zadnji pečat savršenom makeupu na očima… No smeđa maskara nije samo prikladnija verzija za svakodnevne prigode! Ona je i preporučljivija opcija za one svijetle puti, svjetlije i toplije kose te plavih ili zelenih očiju.

Smeđa maskara će lijepo naglasiti pogled, ali na mekši i suptilniji način, koji daje tek toliko dovoljno toniranosti trepavicama kako bi bile naglašene. Također, smeđa maskara često u prvom planu ostavlja fantastično naneseno sjenilo, dok ga crna maskara stavlja u drugi plan. Na kraju dana, najprikladnija je opcija za no makeup makeup look.

Prednost za svjetlije tonove – u svemu!

Nisu sve smeđe maskare iste – neke imaju toplije, neke hladnije tonove, a neke i lagano vuku na crveno ili narančasto. Iako ćete neke maskare odmah prepoznati kao idealne za sebe jer, primjerice, koristite njihove crne inače već godinama, kod odabira smeđe maskare sugeriramo nešto drugačiji pristup.

Naime, kako različiti tonovi stoje različitim tipovima, tako će i svaki pojedini ton kože, kose ili očiju biti naglašen različitim podtonom smeđe maskare. Primjerice, zelenkaste oči će postati još zelenije uz smeđu maskaru s crvenim tonom, dok će ista pristajati i bakrenim tonovima u kosi. Jednako tako, tamnosmeđa maskara u hladnom tonu najsličnija je crnoj. Zato ona daje i najdramatičniji efekt – koji i dalje ostaje donekle suptilan spram klasične crne maskare.

Isplati li se?

Ako ste primijetili kako sve češće birate suptilne makeup lookove, a šminkate se svakodnevno, smeđa maskara bi mogla biti fantastičan izbor za vas. Već sada je dostupan lijep izbor smeđih maskara i u drogeriji i high end, pa ćete lako pronaći neku za sebe. Uz to, ovaj makeup proizvod zasigurno nije jedan od onih koji ćete kupiti i nećete potrošiti do kraja.

Foto: Charlotte Tilbury, Maybelline, Instagram (@taylorruhe, @eyeko)

Učitati još
Zatvori