Kako stilizirati najpopularnije šiške sezone koje stoje baš svima?
Kako stilizirati najpopularnije šiške sezone koje stoje baš svima?

Kako stilizirati najpopularnije šiške
sezone koje stoje baš svima?

“Curtain” šiške trenutno su najpopularnije šiške koje možete odabrati. Radi se o bujnim šiškama koje su zapravo razdijeljene po sredini. Upravo jer nisu klasične šiške preko cijelog čela, one stoje svima. Čak i ako nemate visoko čelo, s njima ćete izgledati dobro. One savršeno uokviruju lice i super su dodatak bilo da imate ravno rezanu ili postepeno ošišanu kosu.

Takve šiške dat će vam volumen za kojim svi mi žudimo, a ako vam dosadi nositi razdjeljak po sredini, uvijek ih možete namjestiti na jednu stanu. “Curtain” šiške volimo i jer odlično izgledaju i s raspuštenom kosom, ali i ako nosite punđu ili rep. To je zapravo najraznolikija forma šiški koju možete odabrati. Također, njihovu duljinu u potpunosti možete prilagoditi sebi.

Trik za stiliziranje

No kako stilizirati te šiške tako da svaki put izgledaju kao da ste izašli iz salona? Pronašli smo jednostavan način koji svatko može savladati. Potrebne su vam dvije četke za feniranje, malo vremena i fen. Po izboru na korijen šiški možete dodati suhog šampona ili praha za volumen.

Za početak ih podijelite u dva sloja po duljini. Gornji sloj omotajte oko četke prema gore, a donji omotajte prema dolje odnosno prema licu. Osušite fenom i neko vrijeme ostavite četke, dok se kosa ne ohladi. Jednom kada ih raspustite one će biti prepune volumena, na vama je samo da ih razdijelite po sredini.

Ove šiške nažalost neće najbolje izgledati na kovrčavoj ili valovitoj kosi, osim ako ih nećete stalno fenirati. Neki ih zovu “butterfly” šiškama jer podsjećaju na krila leptira kada su stilizirane kako treba. One se otvaraju prema van, neće zatvoriti lice, a dat će mu lijep oblik. Onima s oštrijim crtama lica, ovakve šiške malo će omekšati izgled. Ženama s okruglim licem, pak, dat će iluziju duljeg lica. Stoga, ako ih želite isprobati, a ne želite baš veliku obavezu kao s klasičnima, uvijek možete probati ove.

FOTO: Instagram (@linda.sza, @sofiabits)

Učitati još
Zatvori