Najbolji mat ruževi koji izgledaju lijepo, a ne isušuju usne

@fashionmugging

Kad govorimo o svakodnevnoj make up rutini i proizvodima koji su u njoj neizostavni, vrlo visoko mjesto zauzima ruž za usne kao neizostavan dio kozmetičke torbice. Volimo ga u različitim prigodama i u različitim nijansama: za glam prilike idealni su oni u crvenoj nijansi ili boje vina jer će na elegantan način zaokružiti svaki make up look, dok su nude ruževi, kao i oni boje mesa, savršen odabir za svakodnevne prilike jer nisu nametljivi i savršeno ističu prirodnu ljepotu usana. Omiljen odabir su ruževi koji ostavljaju lijep trag na usnama, a istovremenu oh hidratiziraju. Iz tog razloga, imamo osjećaj kao da su mat ruževi dugo vremena bili na beauty margini jer bi se mnogi žalili kako se nakupljaju između linija usnica te ih isušuju.

Raskošna paleta boja za svaki ukus

Međutim, oko tog više ne treba brinuti s obzirom na to da su kozmetički brendovi toliko usavršili formule mat ruževa pa se oni nanose jednostavno poput sjajila za usne, hidratiziraju usne poput balzama, a pritom ostavljaju nevjerojatan efekt na usnama s kojima se ne može proći nezamijećeno.

Sve više beauty ljubiteljica bira mat ruževe za usne jer oni na usnama više nisu teški, nego ostavljaju gotovo identičan trag i osjećaj kao da nosite klasičan ruž za usne. Budući da su formule dovedene gotovo do savršenstva, sve se više žena odlučuje za mat ruževe, a ponuda kozmetičkih brendova je veća nego ikad. Ako još uvijek niste pronašli svog favorita, u nastavku donosimo nekoliko ruževa koje definitivno vrijedi uključiti u make up rutinu – ako ne onu za svaki dan, onda svakako u onu za posebne prigode.

Chanel Rouge Allure Ink Matte Liquid Lip Colour
mat ruževi
Cle de Peau Lipstick
mat ruževi
bareMinerals GEN NUDE™ Matte Liquid Lip Colour
mat ruževi
Too Faced Melted Matte Liquified Long Wear Matte Lipstick
mat ruževi
Charlotte Tilbury Matte Revolution Lipstick
mat ruževi
Nars Velvet Matte Lipstick Pencil
mat ruževi
MAC Retro Matte Lipstick
mat ruževi
Kylie Cosmetics Matte Liquid Lipstick

Foto: Instagram, Chanel, Nordstrom, Look Fantastic, Cult Beauty, NARS Cosmetics, Notino, Kyle Cosmetics

2