Najpopularniji ukras ovog proljeća – kako nositi mašne za kosu?
Najpopularniji ukras ovog proljeća – kako nositi mašne za kosu?

Najpopularniji ukras ovog proljeća –
kako nositi mašne za kosu?

Crne mašne za kosu, klasičan i sofisticirani modni dodatak, dominirale su crvenim tepihom ovogodišnje Met Gale. Karl Lagerfeld bio je poznat po mašnama koje su delikatno stavljane na torbice pa ne čudi što su slavne dame na taj način odale počast legendarnom dizajneru.

Elegantne frizure su u trendu u 2023., a mašne za kosu definitivno postižu taj efekt. Sada su i službeno trendi dodatak za proljetnu i ljetnu sezonu. Povratak estetike nadahnute Blair Walford iz serije Tračerica nije iznenađenje – popularnost modnih dodataka raste iz sezone u sezonu. Osim velikih crnih mašni i onih u boji, društvene mreže su preplavila videi frizura s malim mašnama koje se stavljaju na pletenice.

Glumica Brigitte Bardot često je nosila mašnu uz svoju prepoznatljivu polupodignutu frizuru. I danas je ta frizura inspiracija brojnim frizerima i poznatim damama.

Kako nositi mašne na kosi?

Nema posebnih pravila, a savjetuje se da pripazite ako ne želite izgledati previše djetinjasto. Mašne za kosu savršen su odabir kada želite svom izgledu dodati malo nježnosti i romantike, ali i elegancije. S mašnama za kosu frizure mogu izgledati jako zanimljivo. Vrlo su šik i funkcionalne za proljeće i ljeto, a jednostavno ih je napraviti.

Jedna od opcija je da svežete niski rep onako kako volite, opuštenije ili čvršće te preko gumice stavite mašnu. Polupodignuta frizura također odlično pristaje na mašne. Razdijelite gornji dio od donjeg i stavite mašnu ili ako imate mašnu na gumici svežite je u rep. Treća opcija je da maknete kosu s lica i povučete je nazad te stavite mašnu.

Mašnu za kosu možete napraviti sami. Ako imate svileni ili satinirani šal omotajte ga oko kose i svežite kao gumicu te napravite mašnu. Za mikro trend mašni, ispletite pletenice od prednjih dijelova kose i zavežite ih na kraj pletenice. Savjet, za opušten i šik izgled ostavite malo više kose na dnu pletenice. Također, možete se inspirirati frizurom Hailey Bieber te mašnice staviti i na riblju kost.

 

Foto: Instagram (@cerensagtekin, @weworewhat)

Učitati još
Zatvori