Mašne su najelegantniji ukras za kosu zimske sezone
Mašne su najelegantniji ukras za kosu zimske sezone

Mašne su najelegantniji ukras za
kosu zimske sezone

Baršunasta ili svilena, decentna ili oversized – mašna za kosu ukras je koji u isto vrijeme plijeni pažnju i odiše elegancijom.

Ultimativni simbol ženstvenosti

Mašna kao omiljeni motiv obožavatelja elegantnog i luksuznog stila desetljećima se ističe kao simbol ultimativne ženstvenosti, a u svojim je kolekcijama svako malo iznova predstavljaju modne kuće Dior, Chloe i Chanel.

Bilo na košuljama, torbama, cipelama ili u obliku nakita, mašne su kroz povijest rado nosile brojne it-djevojke kao što su Grace Kelly, Jackie O. i lady Diana, a do dan danas taj je elegantan ukras omiljen među zvijezdama koje vole izgledati profinjeno.

Jedna od njih je i Margot Robbie, poznata glumica i Chanelova ambasadorica koja nas je pozirajući na crvenom tepihu eventa koji je organizirala BAFTA, podsjetila kako je mašna u kosi savršen modni dodatak za blagdansku sezonu.

Mašna za kosu transformirat će svaki blagdanski outfit

Mašne za kosu posebno su popularne u vrijeme blagdanskih okupljanja i božićnih zabava, jer najbolje izgledaju kad su izrađene od raskošnih “zimskih materijala” kao što su saten i baršun.

Odlično pristaju uz male crne ili crvene haljine i crne smokinge, ili u dnevnoj varijanti, uz ljupke vunene veste ili blejzer od tweeda.

Vamp u poput BB ili classy sa zaglađenim repom

Ako vam se čini da je velika mašna u kosi presladunjava, ne brinite – često se nosi uz napola podignutu frizuru u stilu Brigitte Bardot. Za nešto novije reference potražite fotografije Claudije Schiffer sa Chanelovih revija iz devedesetih.

No, ako razbarušena, natapirana kosa nije u skladu s vašim stilom, predlažemo nešto uglađeniju verziju sa zaglađenim repom ili urednom punđom.

Isprobajte i vi ovaj trend uz najljepše primjerke mašni koje smo pronašli u online trgovinama:

Učitati još
Zatvori