Kako zimi nanijeti make up na suhu kožu koja se peruta?

Kako zimi nanijeti make up na suhu
kožu koja se peruta?

Početak zime bitno je promijenio našu svakodnevnu beauty rutinu i sadržaj naših kozmetičkih torbica. Lagane i prozračne proizvode zamijenili smo onim hidratantnijim koji našoj koži donose onu dodatnu dozu njege i zaštite tijekom hladnih zimskih dana. Svakodnevno, naša koža zimi je izložena utjecajima toplog i suhog zraka u grijanim prostorijama, kao i velikoj hladnoći i vjetru na otvorenom. S najhladnijim tjednom iza nas i još nižim temperaturama koje nas očekuju sljedeći tjedan, naša koža, osobito najosjetljivija i najizloženija koža lica tijekom zime, tražit će dodatnu dozu pažnje i njege.

Jedan od najčešćih problema s kojim se susrećemo tijekom najhladnijih zimskih dana je iznimno suha koža. S perutanjem kao nezaobilaznom posljedicom iznimno suhe kože, kreiranje savršene svakodnevne rutine pretvara se u pravi mali izazov, osobito kada govorimo o make up-u. Iako bi ponekad make up bilo najbolje u potpunosti preskočiti, čak i za najhladnijih dana i oni s iznimno suhom kožom sklonom perutanju mogu kreirati rutinu uz koju će postići besprijekorni make up look. I kad govorimo o make upu, tijekom hladnih zimskih dana sve započinje s njegom.

ZIMSKA MAKE UP RUTINA ZA SUHU KOŽU ZAPOČINJE NJEGOM

Tajna besprijekornog make up looka uvijek se, a osobito tijekom hladnih zimskih dana, nalazi u njezi koja dolazi prije nanošenja omiljenih make up proizvoda. Kombinacija nježnih formula i intenzivne hidratacije stvara onaj savršeni spoj u proizvodima za zimsku njegu iznimno suhe kože lica. Istovremeno nježni prema nadraženoj površini kože i snažni u onoj intenzivnoj i dubinskoj hidrataciji, kombinacija nekoliko pomno odabranih proizvoda stvorit će savršenu podlogu za make up.

Rutinu započnite s micelarnom vodom koja će u nekoliko nježnih poteza ukloniti nečistoću s lica. Nakon micelarne vode posegnite za nježnim dnevnim pilingom koji će ukloniti sve one mrtve stanice na površiti koje bi mogle izazvati perutanje. Treći korak donosi osvježenje i prvi sloj hidratacije u spreju obogaćenom njegujućim uljima. Za kraj nanesite intenzivnu hidratantnu kremu, a najosjetljiviji dio kože lice, onaj oko očiju, počastite dodatnom dozom njege koju možete pronaći u iznimno hranjivoj kremi za područje oko očiju.

Francuska beauty rutina

Bioderma Sensibio H2O micelarna voda

Dermalogica

Dermalogica

Caudalie

Caudalie

La Mer Creme Soyeuse De La Mer

La Mer Creme Soyeuse De La Mer

Sunday Riley

Sunday Riley

ZIMSKI FAVORITI: NAJKREMASTIJI MAKE UP PROIZVODI

Nakon intenzivne njege, vaša koža spremna je za make up. Iako bitno drugačiji, i kad govorimo o make up proizvodima, tijekom zimskih mjeseci uvijek tražite kremaste formule obogaćene njegujućim sastojcima kako bi kožu zadržali hidratiziranom. Kao dva ključna proizvoda u baš svakoj zimskoj make up rutini ističu se korektor i puder. U potrazi za najboljim zimskim korektorom koji još uvijek može prekriti podočnjake i njegujućim puderom koji još uvijek može ujednačiti ten i stvoriti onu besprijekornu bazu za svaki make up look uvijek tražite tekuće i kremaste formule.

Naked Skin korektor brenda Urban Decay, koji odnedavno možete pronaći i u Muller drogeriji, u Zagrebu te nježni Clinique BIY Blend It Yourself puder koji nastaje spajanjem hidratantne baze i pigmenta idealan su zimski spoj za svaku, čak i onu najsušu kožu. Nakon što ste stvorili dobru bazu, ostale make up proizvode možete mijenjati ovisno o looku koji želite postići. Ipak, uvijek imajte na umu da je kremasta formula bolja zimska opcija čak i kad govorimo o rumenilu, sjenilu i ružu.

Urban Decay

Urban Decay

Clinique

Clinique

Foto: Instagram, Bioderma, Caudalie, Clinique, Dermalogica, La Mer, Sunday Riley, Urban Decay

Učitati još
Zatvori