Žene diljem svijeta testirale i potvrdile: Ovi anti-aging proizvodi zaista djeluju
Žene diljem svijeta testirale i potvrdile: Ovi anti-aging proizvodi zaista djeluju

Žene diljem svijeta testirale i potvrdile: Ovi anti-aging proizvodi zaista djeluju

Nova kozmetika, posebice unutar anti-aging sektora, izdaje se praktički svakodnevno. U toj masi izbora nevjerojatno je teško izabrati idealan proizvod za sebe – i ne pogriješiti. Upravo zato, vjerujemo da recenzije proizvoda nikada nisu bile bitnije, ujedno i popularnije.

Kupovati novi proizvod svaki mjesec čisto jer prijašnji nije pokazao rezultat čini se suviše rastrošno, radi čega su recenzije korisnica izvrstan način za ispitati djelovanje pojedinog proizvoda koji nas zanima. Ne samo pomlađuje li, već i kako djeluje na pojedini tip kože: je li dovoljno nutritivan za suhu ili pak dovoljno lagan za masnu kožu?

Suha koža ima prednost u anti-aging svijetu

Naime, bez obzira na to kakav tip kože imali, što ona postaje starija – istovremeno postaje i suša. Zrela koža je zapravo koža koja ima oslabljenju barijeru, lako propušta vodu i slabije proizvodi kolagen i elastin. Iz toga razloga, većina anti-aging kozmetike, posebice ona usmjerena na kožu 50+, prilagođena je za suhu kožu. Formulacije su tako gušće, bogatije, masnije…

Ako imate suhu kožu, pronaći dobru anti-aging kozmetiku neće biti problem, jer sve što trebate je kvalitetna krema koja je puna aktivnih stvari za pomlađivanje i regeneraciju, a da je istovremeno emolijentna i hranjiva. No što ako imate mješovitu ili masnu kožu?

Anti-aging kozmetika za masniju kožu je veći problem

Jedna prosječna hranjiva anti-aging krema može biti vrlo loš odabir za sve kože koje i dalje pojačano luče sebum. Prije svega jer će prvenstveno sjediti na površini kože, ali pritom mogu i uzrokovati začepljenje pora. No u svakom zlu neko dobro; masnije kože upravo radi konstantne zaštite i hidriranosti kože sebumom puno sporije stare, a prve bore su im najčešće pliće.

Masnokošći zato predominantno biraju anti-aging kozmetiku na bazi vode, čiji fokus je obnova i hidratacija, bez primjerice maslaca i ulja koje najčešće vidimo u proizvodima za njegu zrele kože. Radi svoje lakše teksture, ali potentnog djelovanja, masnokošći rado prednost daju anti-aging serumima. No važno je napomenuti kako je moguće pronaći kvalitetnu anti-aging kremu baš za svaki tip i potrebu kože.

Kako izabrati idealan proizvod za sebe uz pregled recenzija?

Prije svega, ne gledajte sve recenzije koje vidite, već uzimajte u obzir samo one koje se tiču vašeg tipa kože. Kreatori većinom naglase svoj kožni tip kod davanja recenzije, što je iznimno bitno za vas kao korisnika. Isti proizvod će na jednoj koži možda funkcionirati, a na drugoj ne nužno – pa gledati hvalospjeve o proizvodu na tipu kože drugačijem od vašega – zapravo i nema previše smisla.

Nakon što se pronašli adekvatne recenzije i proizvod vas i dalje zanima, predlaže se provjeriti nudi li i sam brend kakvo istraživanje koje će vam krajnje pomoći odlučiti hoćete li u pojedini proizvod uložiti ili ne. Brendovi nerijetko izlože različite tvrdnje o pojedinom proizvodu, no ne ponude sam proces testiranja i rezultate dobivene na stvarnim ženama. Ipak, oni koji to ponude – svakako bi trebali imati prednost u izboru jer je djelotvornost samog proizvoda ne samo potvrđena, nego je i sve transparentnije!

Kako bi nam skratili period istraživanja, Lancôme se pobrinuo za rezultate njihove najprestižnije anti-aging linije Rénergie nakon provedenog istraživanja na impresivnom uzorku od preko 400 žena iz Europe, Azije i SAD-a, u trajanju od 60 dana.

Lancome Rénergie

Koji Lancôme proizvodi su testirani?

Lancômeova Rénergie linija pokrenuta je 1992. godine, no njihova posljednja dva proizvoda, serum i krema, oborili su s nogu žene diljem svijeta.

Lancôme Rénergie H.C.F. Triple Serum

Rénergie H.C.F. Triple Serum je serum koji spaja djelovanje hijaluronske kiseline, vitamina C i niacinamida te ferulične kiseline, uz pomoć glikopeptida iz ekstrakta lanenih sjemenki, ključnog i prepoznatljivog sastojka proizvoda iz asortimana Rénergie. Ovaj serum ujednačava ton kože, sprječava pigmentaciju, umiruje kožu, popravlja tonus i elastičnost, podiže lice, zaglađuje pliće i dublje bore i pritom dubinski hidrira, čime uistinu pruža djelovanje ultimativnog pomlađujućeg proizvoda.

Pritom, to radi i u tri teksture koje se tek prilikom istiskanja proizvoda stapaju u jednu što znači da pojedino djelovanje sastojka ostaje apsolutno netaknuto – i samim time vrlo djelotvorno!

Lancome Rénergie

Lancôme Rénergie H.P.N. 300-Peptide krema

Poslije seruma vrlo je bitno nanijeti hidratantnu kremu. Većina seruma može prodrijeti duboko u kožu, ali se tu ne može zadržati ili odraditi dovoljno dobar posao bez “dodatne zaštite”. Hidratantna krema je zapravo taj štit koji serumu omogućuje da ispuni svoj puni potencijalj. Ona omekšava kožu, hrani je, ali i obnavlja lipidni sloj.

Želite li ultimativno pomlađivanje, uz Rénergie H.C.F. Triple Serum preporučuje se i Rénergie H.P.N. 300-Peptide krema. Ova anti-aging krema prije svega ističe se po nevjerojatnom broju aktivnih sastojaka, jer sadrži čak 300 različitih peptida, poznatih po ključnoj ulozi u obnovi kože. Lancôme je identificirao tri biljke bogate proteinima: sjeme lana, lupin i grašak, a iz njih je ekstrahirao čak tri stotine vrsta peptida povezanih s proteomom kože. Ovo je uistinu impresivna brojka djelotvornih peptida, u toj mjeri da se može nazvati i revolucionarnom jer je već izdvojiti svega nekoliko peptida djelotvornih na koži hvalevrijedan zahvat.

Osim 300 peptida, ova krema sadrži i hijaluronsku kiselinu te niacinamid, a dolazi u prekrasnoj bogatoj teksturi koja istovremeno osigurava visoku kvalitetu nanošenja, visoku razinu apsorpcije i glatki završni sloj bez masnog filma.

Lancome Rénergie

Kako je izgledalo Rénergie istraživanje?

Lancôme je već potvrdio djelovanje Rénergie H.P.N. 300-Peptide kreme na velikom istraživanju žena od 40 do 59 godina, gdje je dokazano kako se uz ovu kremu koža regenerira brže. Štoviše, brzo koliko i kod 20 do 39-godišnjaka što je iznimno impresivno. Na području lica i vrata žene su zabilježile prve vidljive promjene već u tjedan dana, dok su nakon 8 tjedana uživale u koži s 21% manje bora i 26% manje malih bora, 22% manje tamnih mrlja i 22%3 više ujednačenosti tona kože lica te 38% više čvrstoće, 35% više elastičnosti i 27% manje obješenosti kože*. Uz to, uz znatno pojačanu hidrataciju!

*Klinička studija na 84 žene nakon 8 tjedana
Lancome Rénergie
Lancome Rénergie
Lancome Rénergie
Lancome Rénergie

Istraživanja za Rénergie H.C.F. Triple Serum nisu bila ništa manje impresivna. Žene su već nakon tjedan dana primijetile pozitivnu promjenu u izgledu svoje kože, dok su nakon dva tjedna potvrdile kako im je ten više ujednačen. Nakon četiri tjedna intenzitet tamnih mrlja je bio smanjen, a nakon osam tjedana veličina i broj tamnih mrlja bili su smanjeni. Uz to, već nakon dva tjedna korištenja zabilježile su čak 83% zaglađeniju te 86% mekšu kožu**. Čak je 9 od 10 žena zaključilo da bi svoj serum zamijenile s ovim, što je najbolja potvrda učinkovitosti***.

**Kliničko ispitivanje provedeno na 45 žena
***Nakon 4 tjedna korištenja, do ovoga zaključka je došlo 417 žena iz Azije, Europe, SAD-a
Lancome Rénergie
Lancôme Rénergie_iStock

Kombinacija ovih proizvoda uistinu nudi cjelovitu njegu i regeneraciju kože s prvim, koliko i s izraženijim znakovima starenja – i to na svim područjima: hidrataciji, hiperpigmentaciji, borama.

Foto: PR, iStock

Učitati još
Zatvori