Još jedan marketinški trik? Viralna kolagen maska za lice koja magično “nestaje” na koži
Još jedan marketinški trik? Viralna kolagen maska za lice koja magično “nestaje” na koži

Još jedan marketinški trik? Viralna kolagen maska za lice koja magično “nestaje” na koži

Kada je riječ o recenzijama proizvoda, savjetima i trikovima, TikTok je prava beauty riznica. Naravno, na YouTubeu i Instagramu postoji mnogo sadržaja iz beauty svijeta, ali brzina kojom TikTok videozapisi infiltriraju njegove mikro-zajednice i postaju viralni unutar njih jednostavno je puno, puno brža od platformi koje su postojale prije.

Kolagen maska za lice koja magično “nestaje”

Otkako su se na TikToku pojavili videi brojnih beauty entuzijastica kako isprobavaju sheet masku koja doslovno nestaje na koži, odnosno otapa na koži dodiru s tekućinom, beauty svijet ne prestaje pričati o tome. Odlučili smo istražiti o čemu je riječ.

Naime, radi se o kolagen maski za lice odnosno dva proizvoda koji se koriste zajedno i dolaze u paketu. Film (sheet maska) koji u sebi ima 3 čista sastojka: kolagen i hidrolizirani kolagen (99,86%) te hijaluronska kiselina (0,14%), stavlja se na lice, nakon čega se na lice nanosi mist. Mist sadrži dodatni kolagen i kisik koji bi trebao povećati apsorpciju kože i poboljšati elastičnost kože.

Zašto je ovaj viralni TikTok trend samo marketinški trik?

Kako su benefiti kolagena postajali sve popularniji, pojavili su se mnogi načini njegove uporabe. Tekući dodaci prehrani, pilule, puderi, a također i kreme i maske s kolagenom počeli su se pojavljivati na tržištu. Za sve ljubitelje ljepote, skincare proizvodi s kolagenom postali su vrlo popularni. No, može li se kolagen apsorbirati kroz kožu?

Skincare proizvodi s kolagenom proizvode se od sintetičkog kolagena, što možda nije najučinkovitiji način za povećanje ove razine proteina u vašem tijelu. Hidratantna krema ili maska vašoj će koži dodati dodatni sloj zaštite, ali neće utjecati na prirodne razine kolagena u vašem procesu.

Dakle, odgovor na pitanje je ne. Kolagen se ne može apsorbirati kroz kožu u cijelom svom obliku. Kako bi kolagen mogao obaviti svoj posao u našem tijelu, mora se razgraditi na manje peptide ili aminokiseline, koje se zatim mogu apsorbirati. To znači da je kolagen ogromna molekula koja će sjediti na površini kože koju ona ne može primiti.

Zaključak: Korištenje skincare proizvoda s kolagenom neće u cjelosti obaviti posao. Umjesto toga, preporučujemo povećanje razine kolagena iznutra. Svojoj rutini možete dodati unos tekućeg kolagena kako biste maksimalno iskoristili sve benefite kolagena.

Foto: Instagram (@valerialipovetsky, @lisaholdshteyn), TikTok (@mireyarios)

Učitati još
Zatvori