Dva anti-age tretmana koji brišu godine s lica: Donosimo detalje, a znamo i gdje ih isprobati
Dva anti-age tretmana koji brišu godine s lica: Donosimo detalje, a znamo i gdje ih isprobati

Dva anti-age tretmana koji brišu godine s lica: Donosimo detalje, a znamo i gdje ih isprobati

Ako postoji jedna stvar na koju možete računati u beauty svijetu, to su konstantne pojave noviteta i trendova. Isto vrijedi i za estetske i anti-age tretmane lica. Uvijek je uzbudljivo vidjeti koji su to najtraženiji tretmani koji pomažu u poboljšanju našeg izgleda zbog čega se osjećamo bolje i samopouzdanije. Kako starimo, smanjenje kolagena i elastina uzrokuje pojavu bora i izgled namrgođenog lica te bora mrštenja. Produbljuju se kako godine odmiču. Čimbenici iz okoliša poput izlaganja UV zračenju, načina života, pušenja i zagađenja zraka također su uzeli svoj danak, uzrokujući da koža izgleda umorno i bez sjaja. Međutim, napredak u tretmanima kože znači da više ne morate nositi simbole starosti. Anti-age tretmani umanjuju pojavu starenja, omekšavaju bore i potiču proizvodnju kolagena. Njihov cilj je ostaviti kožu blistavom, svježijom i mladolikom.

anti-age tretman

Najtraženiji anti-age tretmani

Jedna od ključnih karakteristika anti-age tretmana je odgađanje procesa starenja. Postoje mnogi anti-age tretmani koji mogu pomoći u borbi protiv starenja. Koristeći i kirurške i nekirurške postupke. Brojni kirurški zahvati se već godinama primjenjuju. Međutim, posljednjih nekoliko godina vrlo su popularni nekirurški tretmani koji usporavaju starenje i skidaju godine s vašeg lica čineći izgled svježim i blistavim.

Jolanda Kanižaj Rajković, dr.med., specijalistica dermatovenerologije, koja je dio tima Poliklinike Sinteza, pitali smo koji tretmani su omiljeni među Hrvaticama i Hrvatima. “Hrvatice kad dolaze na tretman gotovo uvijek žele zdrav i svježiji izgled kože i nisu toliko vezane na neki određeni tretman, već rezultat koji je uvijek fokus kvaliteta kože, uz umjerene i prirodne rezultate.”

poliklinika sinteza
poliklinika sinteza
poliklinika sinteza

Iako su popularniji kod ženske populacije, i muškarci se često odlučuju na anti-age tretmane. “Moram priznati da je svako pojedino iskustvo s mojim klijentima posebno te mi je teško generalizirati. Brojni su razlozi, unutarnji i vanjski, zašto poželimo napraviti tretman pomlađivanja. Kod većeg broja muških klijenata primjećujem da se na konzultacijama brže odlučuju na tretman, vole imati plan dolazaka i tretmana koje ćemo raditi te se potpuno prepuštaju u stručne ruke. Što se tiče tipa tretmana moji muški klijenti uvijek žele da ja na osnovi svog iskustva i znanja odlučim koji je za njih najbolji i očekuju konkretne rezultate”, otkrila nam je liječnica Kanižaj Rajković, koja se može pohvaliti nevjerojatnim brojkama i s više od 5000 apliciranih filera u svojoj bogatoj karijeri.

Jolanda Kanižaj Rajković, dr. med., specijalistica dermatovenerologije
Jolanda Kanižaj Rajković, dr. med., specijalistica dermatovenerologije

Siguran i gotovo bezbolan način pomlađivanja

Posebno su se izdvojili skin boosteri i dermalni fileri. Jedni su od hit tretmana koji predstavljaju brz, siguran i gotovo bezbolan način pomlađivanja. Predlaže ih se kombinirati zajedno, za najbolje i dugotrajne rezultate. Isprobati ih možete u Poliklinici Sinteza i Sinteza Skin Clinic,koja uskoro otvara svoja vrata. Uz stručno vodstvo iskusnih liječnika i dermatološkog tima poput specijalistica dermatovenerologije Mateje Tošić Jukić i Jolande Kanižaj Rajković.

Mateja Tošić Jukić, dr.med., specijalistica dermatovenerologije
Mateja Tošić Jukić, dr.med., specijalistica dermatovenerologije

Dermalni fileri

Dermalni fileri mogu biti od velike pomoći osobama s ranim znakovima starenja ili kao dodatni pomagač u procesu pomlađivanja lica. To su injektibilna punila gelaste teksture koja se ubrizgavaju pod kožu i povećavaju volumen određenog dijela lica. Osim za popunjavanje usana, u anti-age smislu, dermalni fileri imaju veliku ulogu. Mogu naglasiti konture lica, “ispeglati” nabore i bore na licu te smanjiti ili ukloniti podočnjake. Osim lica, moguće je tretirati i područja vrata, dekoltea i ruku.

Skin boosteri

Skin boosteri su injekcije koje poboljšavaju teksturu kože, elastičnost, hidrataciju i cjelokupni izgled. Skin booster tretman uključuje ubrizgavanje hijaluronske kiseline, tvari gelaste teksture, koja poboljšava elastičnost, čvrstoću i blistavost kože te dajući cjelokupni sjaj. Skin boosteri često su izbor brojnih klijenata jer poboljšavaju cjelokupnu kvalitetu i zdravlje kože.

skin boosteri

Koja je razlika između skin boostera i dermalnih filera?

Glavna razlika između skin boostera i dermalnih filera je u definiranosti i dugotrajnosti. Skin boosteri dodaju hidrataciju, sjaj i vraćaju elastin dok dermalni fileri dodaju volumen i omekšavaju bore kako bi dobili mladenačkiji izgled. Oba tretmana koriste ključni sastojak hijaluronsku kiselinu i ubrizgavaju se pod kožu pomoću igle. Dermalni fileri mogu trajati od godinu i pol te i dulje, dok će skin boosteri trajati do 6 mjeseci i trebat će redovitije održavanje.

anti-age tretman

Kada je najbolje krenuti s anti-age tretmanima?

“Nema univerzalne dobi u kojoj su potrebni tretmani pomlađivanja, no svakako je dobro započeti s prvim znakovima starenja kože koji se pojavljuju u 30-ima. To je dob kada raznim tretmanima možemo potaknuti stvaranje kvalitetnih elastičnih vlakana i kolagena, zaustaviti te odgoditi procese starenja i dugoročno održati mladolik izgled lica, vrata i dekoltea”, otkrila nam je liječnica Kanižaj Rajković.

Učitati još
Zatvori