Karlo Rusan dao nam je nekoliko sjajnih make up savjeta i najavio svoj nadolazeći masterclass

Karlo Rusan dao nam je nekoliko sjajnih make up savjeta i najavio svoj nadolazeći masterclass

Beauty industrija jedna je od najbrže rastućih. Trendovi se mijenjaju iz sezone u sezonu, a tržište je uvijek gladno novih znanja i vještina. Upravo osluškujući potrebe i razne upite koje svakodnevno dobiva, jedan od najomiljenijih celebrity make up artista u Hrvatskoj, Karlo Rusan, brojnima poznat i po nadimku Ruka Beauty, odlučio je organizirati dugoočekivani Masterclass, a gošća i model će biti Karlova dugogodišnja prijateljica i klijentica – Maja Šuput. Ovaj Masterclass nije zamišljen kao mjesto na koje mogu doći samo oni koji se isključivo bave šminkanjem. Dobrodošli su svi beauty entuzijasti koji vole make up i uživaju u njegovom stvaranju i kreiranju.

Karlo Rusan podijelio je s nama sve o svom Masterclassu, kao i nekoliko make up savjeta

Foto by Srećko Rundić

Karlo je jedan je od onih koji na najbolji mogući način stvaraju lookove, transformiraju ili jednostavno samo naglašavaju nečiju ljepotu. Točno tu se najčešće može vidjeti nečija sposobnost i talent, u jednostavnosti koja je često najkompliciranija. Šminka omogućava da na jedan dan postanemo netko drugi ako to poželimo, ona je poput igre u kojoj ne postoje granice ni ograničenja. Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu će 11. travnja 2022. postati upravo mjesto na kojem se treba naći svatko tko želi naučiti kako stvarati čaroliju, učeći od jednog od najboljih. Više informacija kao i online kupnju ulaznica možete obaviti na linku. Mi smo popričale s Karlom kako bismo otkrile dodatne detalje o njemu, Masterclassu, trendovima za 2022. i top tri make up savjeta. U nastavku možete saznati što smo sve otkrile u intervjuu.

  • Kao jedan od omiljenih celebrity vizažista kod nas, što bi rekao da je potrebno kako bi netko postao profesionalni make up artist u Hrvatskoj?

Posao make up artista danas je poprilično popularno zanimanje. Prvenstveno zbog društvenih mreža. Ono što ja smatram bitnim kod ovog posla je sama edukcija i što više iskustva da biste konstantno bili ukorak s trendovima i onime što tržište danas traži.

  • U procesu si organizacije Masterclassa kojem se vesele mnogi beauty entuzijasti. Kako si se  odlučio održati Masterclass? 

Ideja za sami Masterclass je došla vrlo spontatno, na jednom snimanju kad smo Maja i ja odlučili svim make up entuzijastima omogućiti to da pitaju sve ono što zapravo pitaju ispod naših objava na našim društvenim mrežama i to da iz prve ruke vide kako mi to radimo svo ovo vrijeme.

  • Što nam sve pripremaš? Po čemu će biti poseban ovaj Masterclass?

Samim time što je to moj prvi Masterclass već će biti poseban. Pripremamo Majin klasičan, prepoznatljiv make up look, a to je smokey eye i naravno tzv. nude lip, ono u čemu se zapravo većina žena koja se voli šminkati osjeća najugodnije i što mene kao artista najviše traže.

  • Koji ti je omiljeni make up look koji si ikad kreirao? Zašto?

Ovo je isto kao kad majku pitaju koje im je najdraže dijete pa ne mogu dati odgovor. Možda bi to bio Albinin make up s Dore i make up look s Eurovizije jer su oba imala popriličan odjek, kako kod nas, tako i u svijetu.

  • Beauty trendovi se mijenjaju iz sezone u sezonu. Što očekuješ, koji make up trendovi će se posebno isticati ove godine?

S obzirom na to da svi ti trendovi cijelo vrijeme idu u krug i ponavljaju se, ove godine ćemo svi više težiti tome da make up djeluje neprimjetnije na koži i okrećemo se više prema skincareu. Međutim, nešto što nam se na velika vrata vraća su tanke obrve, ali ne znam koliko se Hrvatice vesele tome.

  • Za koji make up trend bi rekao da si njegov najveći obožavatelj?

Smatram da sam ja najveći fan make up looka za usne iz ’90-ih. Jača kontura usana dok je centar malo svjetliji. To smatram izrazito ženstvenim i atraktivnim.

  • Možeš li izdvojiti svoja top 3 make up savjeta za čitateljice Journala?

Uvijek vodite brigu o njezi kože jer će i sama aplikacija make upa izgledati puno bolje. Uz to, nemojte stavljati više pudera nego vam je to potrebno i vodite brigu o higijeni te redovito čistite svoje četkice, kistove i alate kojima se šminkate.

  • Koji proizvod će biti apsolutni must-have u 2022., a što bismo trebale gurnuti na dno make up torbice do daljnjega?

S obzirom na to da nam dolazi i toplije vrijeme, definitivni must-have su kremasti bronzeri koji na koži izgledaju izuzetno prirodno, a vi izgledate preplanulo. Dok bi na dno torbice definitivno bacio bjelkaste suhe highlightere, i to do daljnjega.

Foto: Srećko Rundić, Instagram

Učitati još
Zatvori