Hit jesenske frizure za kovrčavu kosu – 4 stila idealna za bujne kovrče
Hit jesenske frizure za kovrčavu kosu – 4 stila idealna za bujne kovrče

Hit jesenske frizure za kovrčavu kosu –
4 stila idealna za bujne kovrče

Svatko tko ima kovrčavu kosu reći će vam da se nije lako izboriti s njom. Iako oni s ravnom kosom vjeruju da s frčkama imate instant frizuru nakon svakog pranja kose, to baš i nije tako jednostavno. Kovrče imaju svoju vlastitu osobnost i nikad zapravo ne znate kako će izgledati nakon pranja.

Ipak, u tome svemu zapravo je jako fora što je vaša frizura svaki puta jedinstvena i nikada ne izgleda isto. Bitno je samo znati kako je i čime stilizirati te kako se brinuti za kosu. No to je tema za neki drugi tekst. Ovdje ćemo naglasak staviti na način šišanja odnosno na frizure za kovrčavu kosu koje će ove jeseni biti hit.

Frizure za kovrčavu kosu koje će biti hit ove jeseni

Sve više beauty svijet cijeni kovrče pa je napokon došlo vrijeme i da se kovrčavoj kosi pruži pažnja koju zaslužuje. Ravnanje prirodnih kovrči više nije in (srećom), a stereotip da je kovrčava kosa neuredna, iskorijenjen je i to s punim pravom.

Kovrčava kosa je prekrasna i posebna, zahtjeva posebnu njegu i posebne načine šišanja. Naprosto ju se ne može šišati kao ravnu kosu. Frizure za kovrčavu kosu koje će ove jeseni biti hit su opuštene, odvažne i razigrane.

Kratki bob

Bob je apsolutni vladar jesenskih frizura ove godine. Hit su sve dužine, možete ga prilagoditi sebi i svome obliku lica, a također ga možete ‘isfurati’ ako imate kovrčavu kosu. On će uvijek izgledati odvažno i zanimljivo, pogotovo ako se odlučite za ovu kratku varijantu. Također, uvijek možete mijenjati gdje vam je razdjeljak pa ne morate svaki dan imati istu frizuru.

Lepršave šiške

Nedavno smo pisali o povratku šiški na stranu, ali zapravo ove jeseni se općenito vraćaju šiške – u svim oblicima. Ove lepršave posebno dobro izgledaju na frčkavoj kosi jer joj daju dimenziju i dozu razigranosti za jesenske dane. Još ako ovu frizuru iskombinirate s crvenom ili narančastom nijansom kose, bit će to pun pogodak.

Fudbalerka

Od fudbalerke jednostavno ne možemo pobjeći. Ona se vratila i to je to. Sreća samo što se vratila u puno modernijoj verziji koja zapravo izgleda jako kul. Ona posebno dobro izgleda na kovrčavoj kosi, a svakome tko je se usudi nositi daje edgy izgled koji nikako neće biti nezamijećen.

Slojevite kovrče

Kovrčava kosa sama po sebi ima puno volumena, a slojevito šišanje to može malo staviti pod kontrolu. Također. Slojevi kovrčavoj kosi daju dodatne dimenzije i ona izgleda bogatije, a kovrče definiranije. Uz to, takva frizura izgleda razigrano i veselo, a upravo takvih ‘vibra’ nam nedostaje u tmurnim jesenskim danima.

FOTO: Instagram (@lexieshoaibi, @oliviacalabio)

 

Učitati još
Zatvori