Pitali smo stručnjakinju koje frizure i boje za kosu će ove jeseni biti apsolutni hit
Pitali smo stručnjakinju koje frizure i boje za kosu će ove jeseni biti apsolutni hit

Pitali smo stručnjakinju koje frizure i boje za kosu će ove jeseni biti apsolutni hit

Klimatološki smo već debelo zakoračili u jesen, a ako ste među onima koji se ne žele oprostiti od ljeta, vjerujemo da čekate onaj kalendarski početak, 23.rujna. Kako bilo, ne sumnjamo da ste već razmišljali o jesenskom makeoveru i novoj frizuri za novo godišnje doba. Hit jesenske frizure svijet su za sebe, ali želimo vam malo olakšati odabir.

Kako bismo u tome uspjeli, pitali smo stručnjakinju koji su najveći trendovi ove jeseni. Razgovarali smo s Evelin Benković, vlasnicom salona Evelin, koja nam je istaknula koje će se frizure nositi, ali i koje boje kose će biti apsolutni hit u jesenskim mjesecima. Baš kao i u modi, ova jesen označava povratak retro stilova i što se tiče kose.

Hit jesenske frizure

‘Što se tiče trendova ove jeseni, imamo sleek kosu, ravnu, zaglađenu, razdjeljak po sredini i kosa lagano iz uha. Naglašena je monokromatska boja. Znači, jednolični tonovi, odnosno da imamo dubinu na korijenu i da je boja jako prirodna. Tu su jako ash, bež hladnije nijanse bez pramenova’, kaže nam Evelin na početku.

I dalje je naglasak na prirodnoj teksturi kose: ‘Apsolutno se nastavlja trend njegovanja prirodnih kovrči. Baš svi brendovi okrenuti su ka tome, njezi prirodne, autentične, kovrčave kose’, govori nam.

‘Slojevita šišanja, naglašeni volumen, feniranja na četke kao treća varijanta. Čak lagano nam odlaze valovi vraća nam se feniranje na četku prema unutra i na van. Ultra trend je to feniranje na van. Takvu frizuru nosila je J.Lo kao i sestre Hadid’, objašnjava i dodaje:

‘Tu je klasično feniranje na van, recimo bob s wet lookom ili da je kosa svježa, to se može koristiti u večernjim i dnevnim varijantama. Imamo i mullet, šišanja na fudbalerku, to su već sad produžene varijante. Tu je i varijanta produženih repića, recimo Lana Klingor je tako ošišana. Dakle, kratke frizure s otvorenim uhom i repiće oko ušiju i po vratu’.

Evelin nam je otkrila i koje boje će biti hit:

‘Što se tiče koloracija, sviđaju mi se te prirodne puderaste, duboke boje. Sviđa mi se i bakar, obožavam ga i narančasti tonovi. Volim pramenove i vratili su se babylightsi, nema više ombrea i balayagea, nego imamo fine pramenove koji se rade po cijeloj kosi.

Tu je i shadow root, dakle dubina na korijenu kose pa pramenovi idu od dubljeg korijena ka svjetlijim vrhovima. I apsolutni trend su topli tonovi, zlatni tonovi, ono što smo imali 90-ih godina, Jennifer Aniston frizura i njezini pramenovi se apsolutno vraćaju’, zaključuje.

FOTO: Instagram (@celiamly, @sydney_sweeney)

 

Učitati još
Zatvori