Vraćaju li nam se frizure 80-ih? Predviđamo koje će biti najtraženije u salonima
Vraćaju li nam se frizure 80-ih? Predviđamo koje će biti najtraženije u salonima

Vraćaju li nam se frizure 80-ih? Predviđamo koje će biti najtraženije u salonima

Svašta smo mogli zamisliti, ali povratak velikih frizura iz 80-ih – u periodu kada je iznimno popularan old money stil i minimalistička sjajna kosa – nismo. No jedan pogled na crvene tepihe bio je dovoljan da nas uvjeri u suprotno.

Miley Cyrus nas je natjerala da se zapitamo kako bi to bilo isfurati retro frizuru onog trena kada je stupila na crveni tepih popularne dodjele nagrada Grammy. Njena mini oda 80-ima nastavila se i na pozornici u pratnji fantastične haljine s potpisom Boba Mackeyja i zapravo se činila kao fantastičan bunt protiv svih tih zaglađenih i perfekcionističkih frizura koje gledamo danas.

Jeste li za fudbalerku?

Frizura koja već godinama ulazi i izlazi iz mode, ali ostaje neupitno rubna, je tzv. fudbalerka. Prednji dio frizure je kraći, dok je iza duži. No danas je za razliku od prije ukrašen repastim pramenovima koji frizuru daju dozu suvremenosti i zaigranosti. Takvu frizuru je nedavno nosila i pjevačica Nika Turković, koja ju je nadogradila još jednim popularnim trendom 80-ih – minivalom.

Posljednju smo na crvenom tepihu s fudbalerkom vidjeli glumicu Florence Pugh. Ona je s njom apsolutno zasjala na londonskoj premijeri filma Dune 2. Ipak, najnosiviju frizuru 80-ih vidjeli smo na Blake Lively na Superbowlu. Blake je odabrala sitne i guste kovrče nalik onima koje je godinama nosila Mariah Carey. Ovakav tip frizure fantastična je ležerna opcija, koja bi mogla biti prikladna i za večernje prigode, ovisno o outfitu uz koji se nosi.

Frizura za koju sumnjamo da će se vratiti

Ono što pak, ne vjerujemo da ćemo vidjeti uskoro, su tzv. cik cak kovrče koje se rade na peglu na potisak. Posljednje su viđene na Carrie Bradshaw, a čak ni tada nisu uspjele postati trendi. No samo vrijeme će pokazati…

Biste li se usudili nositi jednu od ovih frizura? Vjerujemo da nam se i frizure 80-ih uskoro vraćaju na velika vrata. Uistinu, samo je pitanje vremena.

Foto: Instagram (@mileycyrus)

Učitati još
Zatvori