Najbolji drogerijski korektori koji prekrivaju nesavršenosti poput skupljih verzija
Najbolji drogerijski korektori koji prekrivaju nesavršenosti poput skupljih verzija

Najbolji drogerijski korektori koji prekrivaju nesavršenosti poput skupljih verzija

Ne postoji niti jedan makeup proizvod koji je tako svestran i donosi velike promjene kao što je korektor. Bilo da se koristi za prekrivanje podočnjaka, kamufliranje prištića ili posvjetljivanje i podizanje, dobar korektor zaista je neprocjenjivo bogatstvo u vašoj kolekciji šminke. I srećom, nema potrebe izdvajati velik novac za fenomenalnu formulu. Drogerijski lanci prave su riznice nevjerojatnih opcija.

Tvrdnja da drogerijski korektori ne zadovoljavaju kao oni luksuzni je potpuni mit. Vrhunske opcije ponekad mogu imati “bolje” komponente ili pakiranja, ali kada je riječ o prekrivanju, postojanosti i pronalasku širokog spektra nijansi i završnih slojeva, drogerijski korektori mogu u potpunosti parirati onim skupljima.

Kako odabrati korektor?

Možete odabrati nijansu ovisno o tome što vam je cilj. Ako želite samo prekriti nepravilnosti, odaberite nijansu koja odgovara vašem tenu ili puderu. Ako želite prekriti, posvijetliti i stvoriti efekt konture, odaberite korektor 1-2 nijanse svjetliji od tona vaše kože odnosno podloge, pudera ili tonirane kreme.

Osnovno pravilo za odabir nijanse korektora temelji se na nijansi vaše podloge. Makeup stručnjaci savjetuju da svatko u svojoj kolekciji treba imati dvije nijanse korektora, jednu svjetliju i jednu tamniju jer svakodnevno izlaganje suncu znači da vam se boja kože lagano mijenja cijelo vrijeme.

Ako ste ljubitelj no makeup tehnike šminkanja i želite nositi korektor bez podloge ili tonirane kreme, savjetujemo da izbjegavate teške formule za matiranje i odaberete proizvod s laganijom teksturom kako bi bio što sličniji koži i stopio se neprimjetno na licu.

Ako ipak preferirate potpuno prekrivanje, koristite klasičnu tehniku trokuta. Nanesite svijetliju nijansu korektora od unutarnjeg kuta ispod oka cijelom dužinom, zatim prema dolje do ruba nosnice i opet gore. Izblendajte vlažnim beauty blenderom te setirajte to područje puderom u prahu ili kamenu.

Pronalaženje pravog korektora za vas i vaše posebne potrebe može biti teško. Zato smo odlučili pronaći nekoliko najboljih drogerijskih korektora za koje nećete morati izdvojiti ogromnu svotu novca.

MAKEUP REVOLUTION Conceal and Define Concealer
MAKEUP REVOLUTION Conceal and Define korektor (DM)
E.L.F. Hydrating Camo Concealer
E.L.F. Hydrating Camo korektor
MAYBELLINE Instant Anti Age Eraser Concealer
MAYBELLINE Instant Anti Age Eraser korektor (DM)
NYX Born To Glow Radiant Concealer
NYX Born To Glow Radiant korektor
MAYBELLINE Fit Me! Concealer
MAYBELLINE Fit Me! korektor
L.A. GIRL Pro.Conceal HD High Definition Concealer
L.A. GIRL Pro.Conceal HD High Definition korektor
THE BODY SHOP Vitamin C Concealer
THE BODY SHOP Vitamin C korektor
MORPHE Liquid Full Coverage Concealer
MORPHE Liquid Full Coverage korektor
L'ORÉAL Infallible More Than Concealer
L'ORÉAL Infallible More Than korektor (DM)
NO7 Match Made Concealer
NO7 Match Made korektor

Foto: Instagram (@martynabalsam, @rosiehw), dm, E.L.F. Cosmetics, No7 Beauty, Morphe, NYX Cosmetics

Učitati još
Zatvori