Pet jesenskih beauty trendova koje je najavio Copenhagen Fashion week
Pet jesenskih beauty trendova koje je najavio Copenhagen Fashion week

Pet jesenskih beauty trendova koje je
najavio Copenhagen Fashion week

Copenhagen Tjedan mode pravo je vrelo inspiracije bilo da se radi o modi, streetstyleu ili ljepoti. Posebno se ove godine ističu lookovi koje smo vidjeli na modnim pistama i čini nam se da već sada znamo kako će izgledati beauty jesen. Naravno, moglo se vidjeti i nekih avangardnih beauty trenutaka, ali bilo je i onih koji su itekako nosivi u svakodnevnom životu.

Copenhagen profimedia-0713622758 (1)
PROFIMEDIA

Po svemu sudeći, nastavlja se trend lagane šminke i prirodnog izgleda. Glavni akter ovdje je blistava i zdrava koža koja nije zagušena teškim puderima. Čini se da gotovo nitko više ne želi ultra matirano lice bez ijedne pore. Hit je sada koža koja i dalje izgleda kao koža, samo kao malo poboljšana verzija vaše vlastite kože.

Inače, Copenhagen Tjednom mode otvorena je etapa jesenskih tjedana mode. Ovaj se održavao od 9. do 12. kolovoza, a sljedeći je New York Tjedan mode koji je na rasporedu od 9. do 14. rujna. Uslijedit će, zatim, londonski, milanski i pariški Tjedan mode, a na svakom će biti predstavljeni lookovi za proljeće/ljeto 2023. godine.

Copenhagen 2 profimedia-0713354938 (1)
PROFIMEDIA

U nastavku smo istaknuli pet beauty trendova koje ćemo, sudeći po lookovima na Copenhagen Tjednu mode, ove jeseni viđati posvuda. Odabrali smo one koji su nosivi u stvarnom životu, a ne samo na modnoj pisti.

Clean face

Kao što smo već spomenuli, nastavlja se vladavina clean girl estetike. Radi se o ‘no make up make up looku’, koji influencerice obožavaju. To je lice s minimalno šminke. Ono izgleda prirodno, ali blistavo. Ovaj beauty trend karakterizira prirodna dewy koža, začešljane prirodne obrve, rumeni obrazi i sjajne usne.

Copenhagen fashion week
PROFIMEDIA

Slick hair

Sljedeći trend je ‘zalizana’, uredna kosa. Najčešće je razdjeljak po sredini, a ostatak kose ili je raspušten i stavljen iza ušiju, ili je u niskoj punđi. Ova frizura također je dio već spomenute clean girl estetike. Jednostavno ju je napraviti i stilizirati, a uvijek izgleda uredno i elegantno.

Šareni kapci

Ako ste zbog prva dva trenda pomislili da će beauty jesen biti dosadna, gadno ste se prevarili. Jedan od najvećih trendova su tuševi, sjenila i maskare u jarkim bojama. Na ovom Tjednu mode moglo se vidjeti žutih trepavica, plavih kapaka i eye linera u svim nijansama. Ovim trendom još malo možemo produljiti ljeto i zašareniti jesen.

Accent pramen u boji

Ako niste od onih koji će cijelu kosu obojiti u neku ludu nijansu, a svejedno želite nešto zabavno, ovaj trend je idealan za vas. Naime, na Copenhagen Tjednu mode hit su bile frizure s jednim pramenom u jarkoj boji. Većinom se on nalazi naprijed, blizu lica, dok je ostatak kose u ‘normalnoj’ nijansi poput smeđe ili plave.

Naglašene jagodice

Naglašene, preplanule Kate Moss jagodice također su dominirale modnim pistama u Copenhagenu. Njih je lako uklopiti u prirodan look, sve što vam treba je bronzer. Možete koristiti onaj kremasti ili onaj u kamenu, koji god više volite. Njime lagano naglasite jagodice. Ako želite još više pozornosti privući na njih, dodajte na najvišu točku jagodica malo highlightera.

FOTO: Profimedia

Učitati još
Zatvori