Istražile smo zašto svi luduju za CoolSculpting tretmanom

Istražile smo zašto svi luduju za
CoolSculpting tretmanom

Sanjarenje o još sunčanijem vremenu i plažama jedan je od načina na koji nam brže prolazi tmurno i sivo vrijeme i mračni dani koji mogu biti izazov čak i za one najveće optimiste. Srećom, proljeće je tu, a ljeto je praktički iza ugla. Tradicionalno, u ovo vrijeme, većina nas počinje razmišljati o svom tijelu i svim onim ‘nedostacima’ koje bismo voljeli promijeniti. Tada krećemo u teretanu i usvajamo strogi režim prehrane kako bismo postigli rezultat u najkraćem mogućem roku. No, bez obzira na sve korake koje poduzmemo, postoje neke nakupine kojih se nikako ne možemo riješiti.

S približavanjem sezone kupaćih kostima, pod svjetlom reflektora odjednom su se ponovno našli tretmani za oblikovanje tijela. No, ove se godine jedan posebno istaknuo u mnoštvu, a to je CoolSculpting tretman. Radi se o ciljanom tretmanu zamrzavanja potkožnog masnog tkiva koje se potom izbacuje iz tijela. CoolSculpting je hit tretman koji je na glasu kao neinvazivna alternativa liposukciji, a prvi uređaj nove generacije u Hrvatskoj nalazi se upravo u Poliklinici Bagatin. Detalje o CoolSculpting tretmanu možete otkriti u nastavku.

Što je uopće CoolSculpting?

CoolSculpting ili kriolipoliza je postupak smanjenja masnog tkiva zamrzavanjem. Radi se o neinvazivnom postupku nakon kojeg nije potrebno ni vrijeme za oporavak. Uz to, liječnici ga često nazivaju alternativom liposukciji, a do danas je izveden preko osam milijuna puta što je potvrda njegovoj sigurnosti i efikasnosti. Ovaj postupak uključuje upotrebu aplikatora koji se prislanja na odabrano područje tijela i kreće s radom. On zamrzava vaše masne stanice, koje potom tijelo prirodno izbacuje putem limfnog sustava. To rezultira s do 27% nepovratnog smanjenja broja masnih stanica u tretiranom području.

Kriolipoliza je namijenjena osobama s idealnom tjelesnom težinom, ili blizu idealne, a koje žele smanjiti masno tkivo na jednom od odobrenih područja za tretiranje. Njime se mogu tretirati bokovi, trbuh, gornji dio leđa, prsa, unutarnji dio bedara, vanjski dio bedara, koljena, masno tkivo ispod stražnjice i podbradak. Tretman traje od 40-60 minuta i postupak je bezbolan.

Kako izgleda CoolSculpting tretman?

Prvi korak je označavanje područja koje će se tretirati. Zatim se stavlja podloga od gela koja stvara barijeru između kože i aplikatora [tzv. rashladne ploče]. Tijekom tretmana sustav CoolControl, prati tjelesnu temperaturu klijenta i prema tome prilagođava temperaturu, odnosno hladnoću samog aplikatora. Tijekom tretmana se može osjetiti blago štipanje, povlačenje, intenzivna hladnoća, peckanje, bolovi i grčevi na mjestu apliciranja. Obično 5 – 10 minuta nakon početka tretmana sve ove potencijalne pojave nestaju kako se područje tijela hladi. Vi se za to vrijeme možete opustiti, čitati, odgovarati na mailove ili se dopisivati s prijateljima. Nakon što uređaj završi s hlađenjem, tretirano područje se kratko izmasira kako bi se razbile obrađene masne stanice i time utjecalo na smanjenje masnoće. Promjene možete vidjeti tri tjedna nakon CoolSculpting tretmana, a značajnije rezultate nakon dva mjeseca – više informacija doznajte ovdje.

Hoće li se rezultat vidjeti i na vagi?

Važno je znati da ovaj uređaj ne skida kilograme. Kad izgubite određeni postotak masnog tkiva, to se neće nužno primijetiti na vagi. No, kad izgubite sve one nakupine koje vas ‘bodu u oči’ usprkos izgubljenim kilogramima i tome što pazite na sve što unosite u organizam, to uistinu nije zanemarivo. Ovaj tretman je popularan upravo zbog činjenice da djeluje na one regije koje glase kao najtvrdoglavije – smanjuje „rolice“ na bokovima, oblikuje struk, reducira naslage masnoća na stražnjici, kao i neugodne naslage masti ispod stražnjice koje vas sprječavaju u nošenju kratkih hlačica. Usprkos tome što vaga možda neće pokazati promjenu, ona će sigurno biti vidljiva. Možda ćete konačno stati u onu omiljenu suknju koja vam stoji na dnu ormara ili najdraži ljetni topić koji već godinama niste izvele u šetnju.

Jesu li rezultati trajni ili privremeni?

Budući da ovo nije tretman primarno za gubitak tjelesne težine, ne trebate se pridržavati posebnog plana prehrane i vježbanja, iako se mnogi nakon CoolSculpting tretmana osjećaju motiviranima i počinju više voditi brigu o svom tijelu i životnim navikama. Ako se nakon CoolSculpting tretmana vaša tjelesna težina poveća ili smanji, volumen preostalih masnih stanica se može povećati ili smanjiti, ali njihov broj ostaje isti.

Odgovore na sva najčešća pitanja o CoolSculpting tretmanu vam donosi i Ana Mogulić, voditeljica odjela kozmetologije Poliklinike Bagatin, u intervjuu koji možete pogledati u nastavku:

Na CoolSculpting tretman možete ići odmah! Kako biste bili sigurni je li to pravi tretman za vas, prvi korak su besplatne konzultacije u Poliklinici s njihovim stručnjacima. Na njih se možete naručiti ovdje!

Foto: Poliklinika Bagatin, Pexels

Učitati još
Zatvori