Zašto je ovo još uvijek najpoželjnija boja za kosu?

Zašto je ovo još uvijek
najpoželjnija boja za kosu?

Svaka nova sezona donosi nove trendove. Kroz godine, unutar ormara izmjenjivali su se različiti krojevi, siluete i novi popularni komadi, dok su nove frizure i make up lookovi progovarali su o trendovima unutar beauty svijeta. Najpopularnije trendove koji su obilježili godine iza nas najčešće dijelimo prema desetljećima u kojima su vladali modnom i beauty scenom. Dvadesete su donijele bob frizuru, pedesete ženstveni look naglašen voluminoznim midi suknjama i crvenim ružom za usne dok su devedesete istaknule jednostavnost minimalizma.

Iako je najistaknutije trendove pojedinog desetljeća najlakše uočiti s vremenskim odmakom koje nam daje širu sliku i potpuni pregled, 2010e u dosad su već jasno istaknule nekoliko beauty favorita koji su, iako njihovo vrijeme još uvijek traje, već obilježili desetljeće u kojem se nalazimo.

Na vrhu liste najpopularnijih beauty trendova ovog desetljećima istaknuo se balayage, tehnika bojanja kose koja uz pomoć svijetlih pramenova stvara efektnu boju, ali i zadržava vrlo prirodan izgled. Iako boju koju stvara balayage tehnika povezujemo s desetljećem u kojem se nalazimo, popularna tehnika bojanja kose nalazila se iza najpoželjnijih i najpopularniji trendova iz svijeta frizura već u sedamdesetim i u ne tako davnim devedesetim godinama. Zašto je balayage još uvijek jedna od najtraženijih boja za kosu u frizerskim salonima diljem svijeta?

BALAYAGE – NAJPOPULARNIJI BEAUTY TREND DESETLJEĆA

Balayage tehnika bojanja kose jedan je od najpopularnijih beauty trendova s razlogom.  Njegov početak možemo pronaći u ludim sedamdesetima kada je kosa prošarana pramenovima s istaknutim izrastom i svjetlijim vrhovima savršeno laskala romantičnom boho stilu. Nakon sedamdesetih i balayagea koji je stvarao efekt kose okupane suncem, popularnu tehniku bojanja kose u njezinom vrlo suptilnom izdanju birale su i it djevojke devedesetih kako bi, zadržavajući vrlo prirodan izgled boje, unijele efekt volumena i dinamičnosti u svoju kosu. Ponovni povratak balayage tehnike bojanja kose beauty trendovi zabilježili su u prvoj polovici 2010ih godina, s naglim porastom u 2015. godini.

Iako su posljednjih sezona mnogi predviđali skori kraj njegove vladavine, brojevi su još uvijek na strani balayage. Početkom 2018. pretraživanja za balayage na popularnoj društvenoj platformi Pinterest porasla su za više od 80 posto  i potvrdila da kraja popularnosti balayage tehnike nema na vidiku. Koja je tajna njegove popularnosti?

Početak balayage tehnike bojanja kose možemo pronaći u Francuskoj gdje su je žene obožavale već 1970ih. Više od četrdeset godina nakon, balayage se još uvijek nalazi na vrhu najpopularnijih trendova i to ne samo u Francuskoj, već u cijelom svijetu. Njegova tajna uspjeha nalazi se u boji i u efektu koji stvara na svakoj kosi.

Balayage je jedan od rijetkih trendova koji se može pohvaliti svevremenskim karakterom i nevjerojatnom svestranošću koja laska svakoj kosi i svakom tenu. Tanki i nekoliko nijansa svjetliji pramenovi izvlače ono najbolje iz naše prirodne boje, unose novu dimenziju i stvaraju efektni izgled, zadržavajući prirodnost.

Osim što jednako dobro izgleda na tankoj i gustoj, ravnoj i kovrčavoj kosi, balayage je istovremeno vrlo jednostavan za održavanje. Zbog tamnijeg izrasta i svjetlijih vrhova, svaka boja kose iza koje se nalazi balayage tehnika bojanja kose priuštit će nam da na nekoliko mjeseci zaboravimo na bojanje kose i preskočimo odlazak frizeru. Baš kao što će stvoriti savršenu boju bez čestih odlazaka frizeru, balayage tehnika stvarat će i efekt kose okupane suncem bez sati provedenih na suncu.

Posljednji djelić tajne popularnosti balayage tehnike bojanja kose nalazi se u njezinom gotovo anti-ageing efektu. Razigrani, nekoliko nijansi svjetliji pramenovi istaknuli su se kao savršeno osvježenje ne samo za svaki tip kose i svaku frizuru, već i kao beauty trend koji donosi osvježenje našeg cjelokupnog izgleda. Nakon jednog odlaska frizeru, boja koju stvaraju balayage pramenovi u trenu skida nekoliko godina i stvara mladoliki izgled.

Uz nevjerojatnu svestranost i anti-ageing moć, ali i uz uvijek nove trendove unutar iste popularne tehnike bojanja poput obrnutog balayagea, fallayagea i flamboyagea, balayage je na dobrom putu da status najpopularnijeg beauty trenda zamijeni onim svevremenskog beauty klasika.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori