Trikovi uz pomoć kojih ćete sami stvoriti savršeni balayage

Trikovi uz pomoć kojih ćete sami
stvoriti savršeni balayage

Nakon dramatičnog ombre izgleda koji smo obožavali prije nekoliko godina, na beauty sceni se pojavila balayage tehnika i u potpunosti zavladala trendovima u svijetu kose. Dok je ombre bio spoj tamnijeg gornjeg dijela i svjetlijih vrhova koji su na kosi stvarali zanimljivi kontrast, balayage je donio prirodniji izgled suncem okupane kose. Ubrzo, balayage tehnika bojanja kose istaknula se kao jedan od najpopularnijih beauty trendova desetljeća.

Pomno prošarani pramenovi svjetlije nijanse oživljavaju svaku kosu zbog čega su mnogi pohitali u frizerske salone ne bi li svojoj kosi priuštili savršeno osvježenje. Iako smo donedavno našu kosu prepuštali stručnjacima, uz pomoć nekoliko jednostavnih trikova razigrane balayage pramenove sada možete ostvariti kod kuće.

KAKO STVORITI SAVRŠENI BALAYAGE KOD KUĆE

Kako bi stvorili DIY balayage kod kuće, za početak vam trebaju one dvije osnovne stvari, rukavice i ručnik. Uz njih, nadohvat ruke imajte i nekoliko ukosnica uz pomoć kojih ćete lakše razdvojiti kosu.

Stvaranje balayagea svodi se na pomno i precizno nanošenje pramenova. Pri odabiru boje, posegnite za do tri nijanse svjetlijom bojom kremaste formule koja donosi preciznije nanošenje. Uz klasične boje kremaste teksture, na policama svake drogerije sada možete pronaći i boje za kosu stvorene za kućno nanošenje pramenova koje će cijeli proces učiniti još jednostavnijim.

Prije nego započnete nanositi boju, kosu podijelite na četiri jednaka dijela uz dva jednostavna poteza tankim češljem. Prvo, kosu podijelite na dva dijela duž sredine, a nakon toga svaki od njih podijelite na dva dijela u visini ušiju. Kako bi izbjegli mrlje od boje na koži, duž linije kose nanesite vazelin kako bi stvorili zaštitni sloj.

Nakon što ste podijelili kosu i zaštitili kožu vrijeme je za nanošenje boje. Kako bi ostvarili onaj prepoznatljivi balayage efekt, boju nanesite samo na donje 2/3 dužine kose i one dijelove koje želite posvijetliti poput onih nekoliko pramenova uz lice, uvijek izbjegavajući nekoliko centimetara do korijena. U toj fazi zasigurno će vam dobro doći ukosnice koje ste pripremili kako bi osigurali ostatak kose tijekom nanošenja boje na manje dijelove.

Za najprirodniji balayage efekt, boju nanosite prstima kako bi stvorili razigrane pramenove. Isti postupak ponovite na svakom dijelu kose. Koliko ćete boju držati na kosi ovisi o boji koju koristite i efektu koji želite ostvariti.

Ako vam je potrebna dodatna pomoć, u nastavku vam donosimo odlični video koji će vas voditi korak po korak u kreiranju savršenog balayage kod kuće.

Foto: Instagram, YouTube

Učitati još
Zatvori