Što su ‘lunch break’ anti-age tretmani i koji je pravi odabir za vas?

Što su ‘lunch break’ anti-age tretmani
i koji je pravi odabir za vas?

Popularnost injekcija u svijetu anti-age njege kože je u porastu već više od desetljeća. Skoro svi teže glatkoj koži bez finih linija i bora te ujednačenom tenu bez ‘nesavršenosti’. Moderna vremena nam omogućavaju jako puno opcija i tretmana za njegu kože kako bismo usporili njezino starenje i premotali vrijeme kad god to poželimo pa i tijekom pauze od posla i bez ikakvih nuspojava i dugotrajnog oporavka. Oni su uistinu prilagođeni stilu života svake suvremene žene koja često nema vremena za sebe, ali se želi riješiti finih linija i bora, postići prirodno mladolik izgled kože te biti još samopouzdanija prilikom svojih svakodnevnih aktivnosti.

Iako je botoks još uvijek prvi odabir brojnih žena diljem svijeta, dermalni fileri bi ga uskoro mogli maknuti s trona. U svakom slučaju, najvažnija stvar je odabir pravog tretmana za vašu kožu. Poznavanje razlika i benefita svih opcija koje postoje za vas je vrlo korisno pa smo u potrazi za odgovorima, pokucale na vrata poznate Poliklinike Bagatin u čijoj je ponudi bogat izbor najpoznatijih tretmana za pomlađivanje na svijetu – široka paleta dermalnih filera te botoks.

Čemu služe dermalni fileri?

Dermalni fileri već desetljećima zaustavljaju procese starenja i vraćaju koži svjež i njegovan izgled. Postoji širok spektar preparata i mogućnosti kojima se može tretirati lice, ali i dekolte i ruke. Odabirom odgovarajućeg preparata ili kombinacijom više njih, mogu se ukloniti prirodni deformiteti, asimetrije, znakovi starenja i opuštanja kože te vratiti konture određenim dijelovima lica. Također, dermalni fileri mogu se koristiti za isticanje određenih crta lica za stvaranje estetski privlačnijih proporcija ili pak za pomlađivanje vrata, dekoltea i ruku. 

Hijaluronski dermalni fileri vraćaju izgubljeni volumen. Koriste se za popunjavanje usana, oblikovanje čeljusti i brade, brisanje bora i podočnjaka, a preciznim doziranjem i dobro odabranim mjestom aplikacije filera, cijelo će lice dobiti osvježen izgled. No dermalni fileri „brišu“ i godine s područja vrata, dekoltea i ruku. Funkcioniraju tako da, zahvaljujući mehaničkom djelovanju hijaluronske kiseline koja poput spužve zadržava vodu, koži osiguravaju zategnutost i glatkoću. Fileri novih generacija kožu će istovremeno obnavljati i iznutra“, pojašnjava dr. Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije, sub. plastične kirurgije glave i vrata te trener i edukator za Juvederm dermalne filere i Vistabel.

Više informacije o dermalnim filerima možete pročitati ovdje.

Najnovija generacija dermalnih filera

Danas je tržište, zahvaljujući inovacijama i kontinuiranom razvoju, bogatije za još jednu vrstu filera. Filer Radiesse jedini je injektabilni preparat koji budi tvornicu mladosti u vama. On aktivira imunološki sustav i stimulira ga da proizvodi kolagen, suprotstavljajući se tako efektu starenja. Efekt pomlađivanja vidljiv je odmah nakon aplikacije, a kako sam proces neokolageneze započinje nakon dva do tri mjeseca, njegov učinak postaje sve bolji s vremenom.

Radiesse dermalni filer moj je omiljeni preparat, recimo ‘3 u 1’. Ovo je ujedno i jedini dermalni filer za kojega je dokazano da odmah vraća volumen u šake, minimizira vidljivost vena i tetiva te postiže prirodan izgled ruku bez otkrivanja pravih godina. Sadrži kalcijev hidroksiapatit, koji stimulira proizvodnju kolagena u tijelu i do godinu dana. Čak i kad se gel apsorbira, za sobom ostavlja prirodni kolagen koji se s vremenom proizveo u koži“, napominje dr. Zlatko Kljajić, još jedan stručnjak za pomlađivanje Poliklinike Bagatin, ujedno Merz KOL (Key opinion leader) za Belotero dermalne filere i Radiesse u Splitu.

Više informacija o novim generacijama filera, njihovim mogućnostima, ali i odličnim rezultatima koji se postižu, pronađite u Vodiču za dermalne filere koji su za vas pripremili stručnjaci. Besplatni primjerak preuzmite ovdje.

A kada je vrijeme za botoks?

Za razliku od filera koji ‘popunjavaju prazne prostore’ te se koriste za oblikovanje i konturiranje lica, botoks je neuromodulator. To znači da on opušta pojedine mišiće i tako ispravlja kožu koja je iznad njih naborana. Stoga se za osvježenje gornje trećine lica često bolji efekt postiže botoksom nego dermalnim filerima, iako je najbolje kombinirati oba tretmana. Kad se botoksom blokiraju negativni mišići koji, primjerice, spuštaju obrve ili stvaraju bore oko očiju ili na čelu, aktivirat će se drugi mišići koji djeluju suprotno i podižu obrve.

Mnogi ljudi misle da je brisač bora ili Vistabel opasan toksin, no dr. Tomica Bagatin pojasnio nam je da je on, kad se aplicira u malim količinama i na pravim mjestima, potpuno siguran. Osim toga, kad se aplicira u točnoj koncentraciji i rukama iskusnog liječnika, on neće naštetiti ekspresiji emocija na licu, što je u javnosti najveća zamjerka botoksu. Učinak traje u prosjeku šest do devet mjeseci, a vjerojatno i dulje. Vistabel rezultira nježnijim i plićim borama te sprječava nastajanje novih. Kad se ispravno aplicira i dozira, izgled te same ekspresije lice nisu promijenjene, već lice izgleda svježe i odmorno o čemu detaljnije možete saznati ovdje. 

Idealna kombinacija za svaku modernu ženu

Baš kao i dermalni fileri, tretmani botoksom spadaju u kategoriju ‘lunch break’ tretmana koji su gotovi prije isteka pauze i bez ikakvih nuspojava, baš kako i priliči životnom stilu svake moderne žene. Za što bolji krajnji rezultat, dermalni fileri i Vistabel savršena su kombinacija. Svaki od njih radi na drugačiji način, ali s istim ciljem – pružaju prirodan i mladenački izgled, popunjavaju neželjene linije i vraćaju osjećaj samopouzdanja. U mnogim slučajevima, hijaluronski fileri će čak biti dugotrajniji uz kombinirano korištenje s Vistabelom. Kako biste izbjegli izgled „ledene kraljice“, „iznenađenog pogleda“ ili „patkastih usana“, što često možemo vidjeti u javnosti i što je rezultat nestručno obavljenog zahvata, važno je kome se dajete u ruke, tj. važno je odabrati liječnika koji dobro poznaje anatomiju.

Poliklinika Bagatin ima vrhunske maksilofacijalne kirurge, dermatologe i otorinolaringologe koji su veliki poznavatelji svih metoda pomlađivanja s naglaskom na filere i botoks s kojima svakodnevno rade. Oni su treneri i edukatori za najveće proizvođače na svijetu koji kontinuirano uče i koji će naglasiti vašu prirodnu ljepotu. Ne morate brinuti što i kada odabrati za sebe, ovaj će tim za pomlađivanje za svakoga od vas definirati najbolju kombinaciju te idealan i individualan plan pomlađivanja.

Na konzultacije se možete naručiti ovdje!

Foto: Unsplash, Poliklinika Bagatin

Učitati još
Zatvori