Znate li što vam je potrebno za doista zdravu kožu, kosu i nokte?
Znate li što vam je potrebno za doista zdravu kožu, kosu i nokte?

Znate li što vam je potrebno za doista
zdravu kožu, kosu i nokte?

Svi mi volimo ljeto i sve što ide s njime, a to su sunce, more, vjetar i sol na koži. Ipak, sve to znači da kada se vratimo s godišnjeg, našem organizmu treba dubinski oporavak. Ljeto samo što nije završilo, ali to ne znači da kosi, koži i noktima treba pridavati manje pažnje – baš suprotno. Sada je pravo vrijeme za obnovu nakon intenzivnog izlaganja suncu te pripremu i hidrataciju prije dolaska novog godišnjeg doba.

Da stvarno ozbiljno treba shvatiti njegu nakon ljeta govori i činjenica da složeni procesi obnove zahtijevaju određeno vrijeme. Naime, kosa raste svega 10 milimetara mjesečno, nokti 3-4 milimetra, a biološki proces potpune obnove površinskog sloja kože traje od 28 do 32 dana.

Nahranite kožu iznutra

Ovisno o razdoblju života u kojem se nalazimo, naša koža zahtijeva posebnu brigu. Ljeti se uvijek više fokusiramo na zaštitu kože, dok ostatak godine to ipak malo zanemarujemo, a ne bismo smjeli. Njega kože uključuje razne rituale, od beauty tretmana, redovitog čišćenja i hranjenja kože do adekvatne suplementacije iznutra i to 365 dana godišnje.

Postoje određeni ključni nutrijenti koji izravno utječu na naš svakodnevni izgled i zdravlje. Oni igraju značajnu ulogu u tome kako i koliko dobro nosimo svoje godine, a među njima se ističe SkinAx² ™. Radi se o patentiranoj mješavini četiri aktivna sastojka – monomerima flavanola iz grožđa, bioaktivnoj superoksid dismutazi, vitaminu C i cinku.

Ti sastojci pažljivo su odabrani zbog svog sinergijskog i dokazanog učinka. SkinAx² ™ je jedina formula koja kombinira primarne i sekundarne antioksidanse koji djeluju protiv različitih mehanizama koji se javljaju tijekom procesa starenja. SkinAx² ™ vraća koži sjaj iznutra i to nakon samo 8 tjedana suplementacije.

Ova jedinstvena, patentirana, anti-age formula sudjeluje u regulaciji sinteze melanina, a tako se smanjuju hiperpigmentacijske mrlje. Osim toga, SkinAx² ™ smanjuje nepravilnosti poput crvenila, izraženih podočnjaka i tamne boje podočnjaka. Također, poboljšava mikrocirkulaciju kože što pomaže u vraćanju njenog zdravog sjaja i blistavosti. Spomenuti sastojci sudjeluju u poboljšanju stabilnosti kolagena te povećavaju prirodnu sintezu kolagena za čak 34 %.

Krhki i lomljivi nokti – što nam nedostaje?

Nokti su vrlo krhke tjelesne strukture koje su osjetljive na nedostatke mikronutrijenata u organizmu. Zbog toga dolazi do listanja, pucanja te oštećenja cijele ploče nokta. Posebno je prepoznatljiv deficit cinka i to prema pojavi specifičnih bijelih mrlja na noktima.

Adekvatna prehrana i hidracija temelj su unutarnje njege noktiju. Oni bi trebali biti prvi korak kada mislimo o njihovom zdravlju. Strukturni protein noktiju je keratin, zaslužan za čvrstoću i elastičnost noktiju. Jeste li znali da cink sudjeluje u procesu sinteze keratina čime doprinosi održavanju normalnih noktiju?

Cink, osim što dobro djeluje na nokte, on blagotvorno djeluje i na zdravlje cijelog organizma. S obzirom na to da ima antioksidacijsko djelovanje, doprinosi zaštiti od štetnih radikala u stanicama kože, a sudjeluje i u metabolizmu kolagena.

Osim toga, ima važnu ulogu u brojnim fiziološkim procesima, poput metabolizma proteina i masti, sudjeluje u rastu i razvoju, a ima i važnu ulogu u razvoju osjeta okusa i mirisa. Najbogatiji prehrambeni izvori cinka su školjke, posebno kamenice. Slijedi i ostala morska hrana, zatim crveno meso i meso peradi te cjelovite žitarice, mahunarke i sjemenke. Uz cink, biotin je također jedan od nutrijenata posebno važnih za zdrave i čvrste nokte.

Tajna zdrave, lijepe i snažne kose

Baš poput noktiju, i naša kosa treba niz nutrijenata za rast i zdrav izgled. Brojni nutritivni deficiti povezuju se upravo s gubitkom kose. Iako različiti čimbenici, poput dobi, genetike i hormonskog statusa, uvelike utječu na rast i izgled kose, ključnu ulogu u održavanju zdrave i njegovane kose ima prehrana, odnosno optimalni unos ciljanih nutrijenata i drugih aktivnih spojeva.

KOSA ALMAGEA

Tu nastupa Keranat™. On predstavlja prirodnu patentiranu mješavinu ulja sjemenki prosa, sjemenki pšenice, sjemenki suncokreta i listova ružmarina. Jedinstvena je to, inovativna i učinkovita, botanička mješavina za lijepu i zdravu kosu koja ne sadrži GMO, gluten te je potpuno prirodnog i biljnog porijekla.

Keranat™ je prirodno rješenje za borbu protiv prekomjernog gubitka kose. Naime, pokazalo se da je uz Keranat™ gubitak kose smanjen za 50 %. Klinički je dokazano i da on vraća zdrav životni ciklus kose, smanjuje gubitak kose i čini ju jačom, sjajnijom i zdravijom te povećava njen volumen i ljepotu tijekom 12 tjedana korištenja, u dozi od 300 mg.

ALMAGEA
ALMAGEA

Kombinacija aktivnog sastojka miliacina iz ulja sjemenki prosa i lipida aktivno potiče lučenje hormona koji stimuliraju keratinocite. One rade jače kako bi proizvele više keratina, što rezultira snažnijom i zdravijom kosom. No, u isto vrijeme, Keranat™ osnažuje okolne stanice koje osiguravaju učvršćivanje i hidrataciju vlakana kose – dajući tako trostruki poticaj za zdravlje kose.

KOSA ALMAGEA

Inovativna Almagea formula za zdravlje i ljepotu kose, kože i noktiju

Čak i ako se pravilno hranite i u tijelo unosite sve potrebne nutrijente, ponekad je organizmu potrebna mala pomoć. Naime, moguće je da ne unosimo dovoljno mikronutrijenata, a postoje oni ključni koji izravno utječu na naš svakodnevni izgled i zdravlje. Oni igraju značajnu ulogu u tome kako i koliko dobro nosimo svoje godine, a njih u optimalnoj kombinaciji sadrži Shine On+.

Shine On+ je novi dodatak prehrani u Almagea® beauty asortimanu koji u inovativnim, veganskim kapsulama, sadrži 7 snažnih aktivnih sastojaka. Uz dvije patentirane mješavine klinički dokazanog djelovanja (Keranat™ i SkinAx2 ™) u formulaciji su također i vitamin C, koenzim Q10 te cink, bakar i biotin.

Keranat™ i SkinAx2 ™ su francuski, prirodni ekstrakti kojima je dokazano povoljno djelovanje na zdravlje i izgled kose i kože:

• Keranat™ poboljšava sjaj, ljepotu, gustoću i volumen kose,
• SkinAx2 ™ poboljšava blistavost i elastičnost kože, ujednačava ten te smanjuje nepravilnosti na koži.

Sinergija sastojaka namijenjena je za postizanje guste, sjajne i snažne kose, čvrstih noktiju te ujednačenog tena, s manje nepravilnosti.

Shine On+ se preporučuje svim osobama koje žele održavati i poboljšati zdravlje i ljepotu kose, kože i noktiju. Posebno je dobar za one koji putem hrane ne unose dovoljno mikronutrijenata potrebnih za održavanje značajki ljepote i zdravlja kose, kože i noktiju. Osobita prednost Almagea Shine On+ je što ne sadrži hormone, gluten i alergene te je također prigodan za vegane, trudnice i dojilje.

FOTO: PR, Instagram (@harmony.butcher)

 

Učitati još
Zatvori