Ulje krila za (o)mega boost

Ulje krila za (o)mega boost

Nedostatak esencijalnih masnih kiselina u prehrani zasigurno će se ogledati na koži, kosi i noktima. Esencijalne masne kiseline, kako im i samo ime govori, naše tijelo ne može samo proizvesti već ih je nužno unositi prehranom i dodacima prehrani. Ove blagotvorne masnoće, među kojima se posebno ističu omega-3 masne kiseline, imaju ključnu ulogu u stvaranju lipidne barijere kože i utječu na zaštitu stanica od štetnog UV zračenja. Osim toga, vlaže kožu i ublažavaju nadražaje na koži, a njihov nedostatak će se manifestirati pojavom suhe i perutave kože sklone iritacijama.

Eikozapentaenska masna kiselina (EPA) i dokozaheksaenska masna kiselina (DHA) poznate su vrste omega-3 masnih kiselina koje pokazuju brojne blagodati za zdravlje kože. EPA dokazano posjeduje snažna protuupalna svojstva, a istraživanja pokazuju da kombinacija EPA i DHA, zahvaljujući upravo protuupalnom djelovanju, mogu biti vrlo korisna kod upalnih stanja kože, poput akni i psorijaze. 

Omega-3 masne kiseline najčešće unosimo konzumacijom ribe i plodova mora, no kao superioran izvor omega-3 masnih kiselina svakako valja izdvojiti i ulje račića krila.

Što je ulje krila?

Kril (Euphasia superba) je sitni morski račić upečatljive crvene boje čija se morska biomasa procjenjuje na čak 500 milijuna tona. Osim planktonima, hrani se i mikroskopskim algama koje proizvode omega-3 masne kiseline. Kril je najniži dio hranidbenog lanca, obitava isključivo u kristalno čistom moru oko Antartika stoga se u ulju ne nalaze onečišćenja kakva su vrlo često prisutna u vrstama više pozicioniranim u hranidbenom lancu.

Osim visokog sadržaja EPA i DHA, posebnost ulja račića krila je da ove omega-3 masne kiseline dolaze u fosfolipidnom obliku. Vezanost na fosfolipide omogućuje im bolju apsorpciju i iskoristivost u našem organizmu.

Četiri nutrijenta koja čine razliku 

Mnoštvo prednosti koje ulje krila posjeduje proizlazi iz činjenice da prirodno sadrži omega-3 masne kiseline (EPA i DHA), fosfolipide, kolin i antioksidans astaksantin. Fosfolipidi su prirodni, sastavni dijelovi svih naših stanica te su neophodni za naše zdravlje. Ponekad se nazivaju i „molekulom života“ jer pomažu u održavanju snage, fleksibilnosti i integriteta stanica i staničnih membrana. EPA i DHA u ulju krila vezane su na fosfolipide, a takva struktura identična je strukturnoj komponenti ljudskih stanica i staničnih organela. To znači da se omega-3 masne kiseline iz ulja krila lakše ugrađuju u membrane stanica i učinkovitije dospijevaju u ciljna tkiva. Takav oblik omega-3 masnih kiselina lakše je iskoristiv i bolje se apsorbira u odnosu na omega-3 masne kiseline vezane u trigliceride, koje nalazimo u ribljem ulju. 

Ulje krila, osim fosfolipida, prirodno sadrži i kolin, esencijalni nutrijent važan za normalno funkcioniranje cijelog organizma, a naročito mozga, jetre, mišića te za očuvanje kardiovaskularnog sustava. Ljudski organizam može proizvesti kolin endogeno u jetri, uglavnom kao fosfatdilkolin, ali količina koju tijelo prirodno sintetizira nije dovoljna da zadovolji ljudske potrebe stoga ljudi moraju unositi kolin prehranom odnosno ciljanom suplementacijom uljem krila.

Alfa među omegama: Krill Oil Cardio+

Krill Oil Cardio+ je dodatak prehrani nove generacije koji pruža mnogo više od uobičajenih dodataka prehrani s omega-3 masnim kiselinama. Ova inovativna formulacija aktivnih sastojaka sadrži dragocjeno ulje račića krila, bogato superiornim oblikom omega-3 masnih kiselina visoke bioraspoloživosti, koje se učinkovito ugrađuju u membrane stanica. Bogatstvo kolina Krill Oil Cardio+ čini posebno odličnim u pripremi za začeće, kroz trudnoću i za postpartum, a formulacija je dodatno obogaćena vitaminom E i selenom, moćnim nutrijentima sa snažnim antioksidacijskim djelovanjem. Sinergija astaksantina, kolina i fosfolipida te vitamina E i selena, pružit će dodatnu zaštitu cijelom tijelu od oksidacijskog stresa, a ujedno doprinosi zdravlju kože, zglobova, mozga, mišića i jetre.

Zahvaljući patentiranoj tehnologiji kapsuliranja, najkvalitetniji aktivni sastojci u Krill Oil Cardio+ potpuno su zaštićeni od vanjskih utjecaja, a istovremeno ne dolazi do pojave neugodnog refluksa te ribljeg okusa i mirisa.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori