Tajna zaštite kože od starenja i produljenja mladosti pronađena je u… pahuljici?
Tajna zaštite kože od starenja i produljenja mladosti pronađena je u… pahuljici?

Tajna zaštite kože od starenja i produljenja mladosti pronađena je u… pahuljici?

Svašta bismo pomislili, ali ne i da će se tajna zaštite kože od starenja pronaći jedne snježne večeri u Parizu. Upravo tako izgleda priča otkrića tzv. snježne bakterije koja je trenutno najinovativniji, ali i najdjelotvorniji način očuvanja kože od starenja dostupan na tržištu.

Navodno je pahuljica dolepršala u Petrijevu zdjelicu, a znatiželjni znanstvenik ju je stavio pod mikroskop… Tada je otkriveno kako u pahuljicama živi mikroorganizam iznimne sposobnosti preživljavanja koji je jednostavno nazvan snježnom bakterijom.

age proteom

Što radi snježna bakterija?

Arthrobacter agilis odnosno snježna bakterija je mikroorganizam koji ima nevjerojatnu sposobnost očuvanja svog proteoma – što znači da je i iznimno otporan i dugovječan bez obzira na oštre vanjske uvjete, poput niskih temperatura, UV zraka i oksidativnog stresa. Naime, ova bakterija istovremeno štiti svoje proteine neutralizacijom slobodnih radikala, ali i šaperonskim molekulama koje oblažu protein i tako ga štite od oštećenja. Upravo ovaj sustav oštećenja proteina događa se i u našoj koži – a to je otkrio jedan od najpoznatijih genetičara i staničnih biologa na svijetu, profesor Miroslav Radman.

age proteom

Starenje kože napokon shvaćeno?

Osim u koži, cjelokupno starenje organizma događa se upravo zbog oštećenja proteina. Onaj tren kada proteini postaju oštećeni, više ne mogu jednako brzo obnavljati organizam i time dolazi, ne samo do starenja, nego i mnogih drugih popratnih zdravstvenih problema organizma.

A koji je najčešći način oštećenja proteoma – odnosno skupa svih proteina u tijelu? Oksidacija i karbonilacija. Oksidativno starenje već je i poznat pojam koji je direktno povezan s UV zračenjem i vidljivom svjetlosti. No za razliku od oksidacije, karbonilacija je proces koji oštećene i stare proteine (poput kolagena i elastina) direktno usmjerava na razgradnju. Time je karbonilacija jedan od glavnih uzroka uklanjanja proteina i posljedično dovodi do starenja stanica kože.

age proteom

Rješenje čeka nadomak ruke – Age Proteom ™

Na temelju otkrića profesora Radmana i njegovog tima u MedILS-u te francuskog skincare giganta NAOS-a kroz brend Institut Esthederm predstavljen je Age Proteom ™ Advanced Serum, uistinu prvi serum za dugovječnost stanica na svijetu.

Naime, Age Proteom ™ je najinovativnija biotehnologija na području njege kože zahvaljujući patentu koji sadrži ekstrakt snježne bakterije te oponaša njen mehanizam djelovanja za zaštitu proteoma. Također, ovo je prvi serum takve prirode, stvoren s namjerom da primarno štiti proteom i kao takav je prikladan za sve tipove koža te se preporučuje već od 25. godine života.

Age Proteom ™ Advanced Serum djeluje antioksidativno, direktno štiti proteine, ali i smanjuje učinak karbonilacije – uz poštivanje ekobiologije kože.

Age Proteom ™ Advanced Serum je novi IT skincare proizvod

Osim Age Proteom ™ Advanced Biotechnology, patentiranog sastojka od strane NAOS-a, ovaj serum sadrži i Cellular Water Patent, sastojak koji djeluje poput stanične vode i tako stanice održava otpornima i mladolikima. Iz toga razloga, osim dugovječnosti stanica kože, ovaj serum nudi i hidrataciju i lijepi sjaj. Serum je ugodne mliječne teksture i formule prikladne za kombiniranje s ostatkom vaše skincare rutine za održavanje mladolikosti kože.

A ako vas i sve ovo nije uvjerilo da isprobate ovaj novi i uistinu revolucionarni proizvod, onda bi vas mogao oduševiti sljedeći podatak. Naime, klinički je dokazano kako ovaj proizvod pokazuje rezultat već u mjesec dana korištenja; koža stari upola sporije, bore su manje primjetne, koža je čvršća i s manje mrlji. Također, rezultati su sve bolji uz nastavak korištenja proizvoda na 6. ili više mjeseci, a iz istoga razloga fantastičan su dio rutine obnove i oporavka kože nakon estetskih zahvata.

Proizvod je već dostupan u prodaji, a potražite ga u odabranim Farmacia ljekarnama i na Farmacia webshopu.

Foto: PR, Pexels

Učitati još
Zatvori