Romantične trake u kosi

Ove godine svjedočimo velikom povratku ukrasa za kosu, pa ako još niste, pravo je vrijeme da nabavite asesoar kojim ćete svoju frizuru dovesti na novi nivo ili se jednim takvim dodatkom poslužiti i popraviti dojam svoje kose u danima kada nemate frizuru. Kristalima optočene špangice, metalne kopče za kosu i retro gumice kakve smo nosili u djetinjstvu, neki su od primjera…

Danas vam pak pišemo o još jednom asesoaru za kosu koji možda, pa čak i vjerojatno, već imate u svojoj kupaonici ili kutiji/ladici sa šalovima i maramama. To su trakice za kosu, koje su na modnim pistama ove sezone imale veliki povratak i od strogo detalja evoluirale u pravi modni detalj. Elastične trakice u crnoj boji, tanje ili deblje, kao i one satenske, nose se visoko na kruni glave, a dolaze u kombinaciji s polu-podignutim, polu-raspuštenim frizurama (kakve smo neki dan vidjeli na reviji kuće Chanel) ili u kombinaciji s pletenicama – popularnim kikicama kakve su prodefilirale pistom H&M-ove nedavne revije.

Elie Saab

Elie Saab

Dovesti ih na višu razinu i učiniti romantičnima, možete ako ih dodatno ukrasite kristalima i biserima ili postojeću crnu trakicu kombinirate s jednom metalik odsjaja, a osim trakica, u ovom će vam slučaju podjednako dobro doći i marama koju možete omotati oko glave ili ju iskoristiti na još šarmantniji način, i to kao dio pletenice. Dva najbolja takva primjera ovih su dana dali Mango i Bershka, čije su šarene marame postale dio najchic pletenice sezone.

H&M

H&M

Foto: IMaxTree, Mango, Bershka, Instagram

0