Vrijeme je za anti-aging: Ovi proizvodi potiču prirodnu proizvodnju kolagena

Vrijeme je za anti-aging: Ovi proizvodi potiču
prirodnu proizvodnju kolagena

Jeste li znali kako koža počinje stariti sredinom 20-ih? Prilagodba skincare rutine anti-aging proizvodima ka održavanju mladolikosti nije rezervirana samo za zrele tipove koža, već je poželjna i kao prevencija, idealno počevši oko 25. godine. Tada osim prvo prirodnog pada kože ili mimičkih bora, primjećujemo i posljedicu UV oštećenja, koja nerijetko zna ostaviti i intenzivniji trag na koži – čije posljedice se, nažalost, često niti ne vide sve do dolaska u zrelije godine. Ipak, prvo starenje podrazumijeva slabiju strukturu odnosno tonus kože, manjak elastičnosti i snage te pojavu prvih finih linija i bora. Prirodan pad u produkciji kolagena nije moguće zaustaviti – no moguće je doskočiti problemu i u rutinu njege dodati sastojke koji potiču njegovu produkciju, poput antioksidansa, različitih vitamina i minerala, što će značajno produžiti mladoliki izgled.

Zašto je bitna prirodna produkcija kolagena?

Kolagen je glavni protein u koži za davanje strukture – služi poput mreže koja održava zategnutost i volumen. Osim starenja, na kolagen utječu i vanjski čimbenici te životni stil, koji kolagensku mrežu mogu ubrzano istrošiti. Potencijalno najveći neprijatelji kolagena su UV zračenje i pušenje; UV zračenje direktno prekida kolagenske veze u koži, dok pušenje usporava cirkulaciju i dolazak kisika u kožu, uz kreiranje slobodnih radikala koji su dodatna prijetnja kolagenskim vezama. Iz toga razloga, iznimno je bitno koristiti kozmetiku s aktivnim sastojcima koji štite kolagensku mrežu, potiču njegovu dodatnu proizvodnju, a pritom i održavaju kožu mekom, glatkom i sjajnom. Upravo sve to u jednom nudi Dr. Grandelova ProCollagen linija.

Inovativni anti-aging sastojci za zaštitu i boost kolagena

ProCollagen linija idealna je za sve dobne skupine, počevši od ranih 20-ih, kako pruža novu elastičnost i čvrstoću kože i restrukturiranje kolagene mreže, a super je i za vraćanje čvrstoće i elastičnosti u 30-ima, čak i u 40-ima. Linija se sastoji od univerzalne kreme i koncentrata, koji se za najveći učinak preporučuju koristiti skupa, iako se mogu kombinirati i s ostalim proizvodima iz Dr. Grandel asortimana, ovisno o potrebama kože.

ProCollagen Cream

ProCollagen cream poboljšava procese regeneracije i strukturu kolagenskih vlakana za osjetno veću elastičnost, potiče sintezu prirodnog kolagena, štiti kožu od starenja radi vanjskih čimbenika stresa, poboljšava profil vlage, zaglađuje, omekšava i osvježava izgled kože. To čini patentiranim Dr. Grandel kompleksom „Amino-silicij kompleks“ koji se sastoji od aminokiseline hidroksiprolin i silicija za učvršćivanje strukture kolagena, a ima pozitivan utjecaj i na međustaničnu komunikaciju za povećanje elastičnosti i čvrstoće, uz najpoznatiji antioksidans vitamin C i pseudo collagen, biotehnološki ekvivalent kolagena (glikoprotein) napravljen od kvasca za optimizaciju profila vlage kože za zaglađenu i čvrstu kožu i mladenački svjež sjaj. Krema je prikladna za sve tipove koža, no u njoj će najviše uživati normalni do mješoviti tipovi koža.

ProCollagen Concentrate

Želite li raditi na anti-agingu, a pritom uživate u laganim i fluidnim teksturama, preferirat ćete ProCollagen Concentrate – iznimno koncentrirani serum koji dijeli benefite ProCollagen kreme uz davanje instant zaglađivanja i intenzivnije hidratacije, zahvaljujući mikro hijaluronu te ProCollagen peptidima. Upravo ovaj poseban tip peptida zaglađuje teksturu kože i smanjuje količinu i dubinu linija i bora, uključujući linije nastale mimikom. Smanjuju i razgradnju kolagenskih vlakana i potiču sintezu kolagena za veću elastičnost. Koncentrat je prikladan za sve tipove koža i posebice je zgodan prije šminkanja, kada će lice idealno zagladiti za nanošenje tekućeg pudera.

Proizvodi su dostupni online, u Müller trgovinama na Natur odjelu, ljekarnama Vaše zdravlje i u Mandis Pharmu. Sva prodajna mjesta pogledajte ovdje.

Naravno, korištenje anti-aging kozmetike neće u potpunosti pomladiti vašu kožu ako se pritom ne štitite od sunčevih zraka i ne održavate kožnu barijeru snažnom i hidriranom, no svakako će biti idealna nadogradnja vaše svakodnevne rutine želite li poraditi na cjelokupnom dojmu i kvaliteti vaše kože.

Foto: Pexels, Unsplash, Dr. Grandel

Preporuka

Zatvori