Pripremite noge za ljeto kroz ova četiri koraka

Pripremite noge za ljeto kroz
ova četiri koraka

womensecretofficial

Iako nam je proljeće kalendarski gledano stiglo još prije mjesec i pol dana, činjenica je da nam tek prethode dani u kojima ćemo se skinuti iz slojevite odjeće i uskočiti u svoje omiljene haljine, a tada u prvi plan dolaze noge. Ako još niste, pravo je vrijeme da ih krenete pripremati za ljetnu sezonu, no kako vam taj proces ne bi bio prava muka, donosimo vam 4 ključna koraka uz koja ćete imati lijepe i njegovane noge u narednim mjesecima.

PILING

Koliko piling može revitalizirati vašu kožu, više i nije potrebno napominjati. Ovaj kozmetički proizvod svi imamo u svojim kupaonicama i trudimo ga se koristiti barem jednom tjedno – kako na licu, tako i na tijelu. Pri idućem pilingiranju tijela, odvojite nešto vremena za piling nogu i nastavite ga redovito koristiti. On će ne samo skinuti mrtve stanice s površine kože, koje su glavni krivac za sivu i neuglednu kožu bez sjaja, već će i potaknuti obnovu stanica, a rezultat će biti noge s mnogo više zdravog sjaja.

Pronađite piling koji će vam najviše odgovarati i neka on bude bogat uljima, odnosno vitaminima, koji će pripomoći tome da vaše noge izgledaju još glatkije.

HIDRATACIJA

Nakon duge zime, u kojoj ponekad čak i zaboravimo na njegu dijelova kože koji su pokriveni toplim slojevima odjeće, koži je potrebna dodatna pomoć kako bi ostvarila svoju transformaciju. A osim pilinga, to znači i kvalitetne kreme za njegu. Nakon što ‘iskočite’ iz tuša ili kade i dok je koža još vlažna, nahranite ju kremom, losionom ili uljem po vlastitom izboru.

Naglasak, naravno, stavite na noge i ne zaboravite na zone koje su često suhe – pogotovo koljena. Održavajući cijele noge hidratiziranima svakog dana, pomoći će vam i u slučaju da na nogama koristite proizvode za samotamnjenje, koji na suhim dijelovima kože mogu izgledati drugačije i neravnomjerno.

LAŽAN TEN

Do odlaska na plaže još nas dijeli koji mjesec i jednako toliko udaljeni smo od preplanulog tena, koji mnoge žene žele postići i prije ljetovanja. Upravo zbog toga posežu za proizvodima za samotamnjenje. Nekoć su isti bili podosta komplicirani za nanošenje i na kraju čak ni ne bi davali zadovoljavajuće rezultate, no dani kada su za sobom ostavljali mrlje po nogama definitivno su iza nas. Nove formule proizvoda za samotamnjenje iznimno su lagane, koža ih brzo upija i k tome odlično hidratiziraju kožu.

U potrazi za proizvodom koji daje lažan ten, naići ćete i na losione koji nakon nanošenja na noge ostavljaju prirodan preplanuli dojam, a na kraju dana se ispiru pod tušem. Uz njih se ne morate bojati da ćete napraviti neku kardinalnu grešku prakticirajući samotamnjenje, jer s pranjem doista nestaju.

PEDIKURA

Noge nisu jedine koje zahtijevaju propisnu njegu u toplijim mjesecima – pozornost treba obratiti i na stopala, koja u vašim omiljenim sandalama postaju itekako vidljiva i otvorena pogledima. Želite li brze i profesionalne rezultate, naručite se na pedikuru u kozmetički salon, kako bi i vaša stopala spremno dočekala ljetnu sezonu.

Nakon posjeta pedikeru, nastavite njegu – koristite redovito kremu za stopala i periodično u kućnoj radinosti napravite piling. Kada se zaželite promjene, poigrajte se lakovima za nokte i isprobajte neku novu boju.

 

Foto: Instagram (@womensecretofficial)

Preporuka

Zatvori