Recenzija: Hidratantni SPF fluidi koje će obožavati zaljubljenice u makeup!
Recenzija: Hidratantni SPF fluidi koje će obožavati zaljubljenice u makeup!

Recenzija: Hidratantni SPF fluidi koje će
obožavati zaljubljenice u makeup!

Prisjetimo li se ljeta od prije nekoliko godina, tek su pokoji zagriženi zaljubljenici u njegu kože doista aktivno koristili proizvode za zaštitu od UV zraka. Porastom raka kože, počela je i svojevrsna kampanja promoviranja nošenja zaštite od strane dermatologa i brendova, što su objeručke prihvatili i skincare influenceri, koji su svakako jedni od zaslužnijih za stvaranje svijesti o bitnosti nošenja SPF-a.

Međutim, iako SPF-ovi sada munjevitom brzinom nestaju i s polica u domaćim ljekarnama s dolaskom prvih sunčevih zraka, pojedinci i dalje pronalaze mane ovom izrazito bitnim proizvodu; većina se ne slaže s makeupom, imaju preintenzivan miris po sredstvu za sunčanje, ljušte se s kože, ostavljaju bijeli trag… No vjerujemo kako postoji idealan tip UV zaštite baš za svakoga, samo ga je potrebno nešto duže tražiti. Imate li i vi navedene probleme sa SPF-om, ovi SPF fluidi bi vam mogli ispuniti sve želje.

Jeste li već čuli za Laboratorios BABÉ?

I dok se ljekarnička ponuda zaštite od sunca vrti oko nekoliko dobro poznatih favorita, redovito smo u potrazi za novim proizvodom koji će nas oboriti s nogu. Brend kojega smo nedavno otkrili jest i Laboratorios BABÉ, španjolski brend smješten u Valenciji, koji se bavi stvaranjem kvalitetne dermokozmetike od 1990-e.

Dermokozmetika po mjeri kupca

Iza brenda stoje dva prijatelja i poslovna partnera, ujedno i farmaceuta, Vincente Ruiz i Romuald Bertomeu, koji su početkom 90-ih uvidjeli manjak ponude na području pristupačne kozmetike stvorene za targetiranje stvarnih kožnih problema, poput dermatitisa i akni. Dermokozmetika tada nije bila popularna i raširena kao danas, a cijene su joj bile znatno više. Stvaranjem Laboratorios BABÉ, pokrenuli su pristupačan dermokozmetički brend kojega od tada, pa do danas, promoviraju samo liječnici, dermatolozi i farmaceuti – a oni su im ujedno i jedina lica brenda.

SPF za sve tipove koža

Ponukani rastućim interesom za SPF – ali svjesni manjaka tipičnih SPF formula – Laboratorios BABÉ 2021. godine izdaje svoj multipraktik SPF koji ima više benefita od same zaštite od sunca. Njihovi Sunscreen Super Fluid SPF50, Transparent Sunscreen Wet Skin SPF50 te Sunscreen Super Fluid Color SPF50 stvoreni su za svakoga i pružaju optimalnu dnevnu zaštitu od opasnih sunčevih zraka.

Upoznajte Laboratorios BABÉ proizvode: SPF fluidi i sprej za tijelo

Sunscreen Super Fluid SPF50 i Sunscreen Super Fluid Color SPF50 spadaju u nove generacije sunčača koje uz zaštitu od sunca imaju i mnogobrojne benefite za kožu. Prije svega, zamišljeni su kao formulom lagan, ali moćan proizvod za svakodnevnu zaštitu od sunca – čak i tijekom zimskih mjeseci, kako je zaštita od UV zraka u stvari potrebna tijekom cijele godine.

Ovi SPF proizvodi su fluidi, što znači da su rjeđe teksture, a osim kemijskih filtera koji nude sveobuhvatnu UVA i UVB zaštitu, štite i od plave svjetlosti i IR-A, obogaćeni su hijaluronskom kiselinom za dubinsku hidrataciju, antioksidansima za zaštitu od slobodnih radikala te karnozinom koji pruža zaštitu DNA stanica kože. Također, vrijedi spomenuti kako su proizvodi prikladni čak i za osjetljivu kožu i oči, a pritom su i vodootporni.

Transparent Sunscreen Wet Skin SPF50 je opcija za njegu tijela, prikladna za gradski život koliko i za plažu. Kemijski filteri u ovoj hidratantnoj i umirujućoj formuli nude zaštitu širokog spektra od UVA i UVB zračenja, a proizvod je specifičan po tome što se može uspješno aplicirati i na mokru kožu. Ovaj SPF je prikladan za sve tipove koža, a posebno je dobar za one s vrlo svijetlom, svijetlom i osjetljivom put te intolerancijom na sunce.

Naš dojam o Laboratorios BABÉ SPF proizvodima

Prije svega, moramo pohvaliti filozofiju brenda koja zagovara i potiče korištenje UV zaštite 365 dana godišnje. Ovi SPF fluidi doista su stvoreni na način kako bi maksimalno olakšali korištenje i iskustvo nošenja onima koji se kvalitetno žele zaštititi od fotostarenja. Baš kao ni drugi kemijski SPF-ovi ne ostavljaju bijeli trag, vrlo su vodenaste i jedva osjetne teksture te se lijepo stapaju s kožom uz maksimalno brzo upijanje. Ne ostavljaju niti mastan osjećaj, već svilenkast dojam i sjaj kože nakon nanošenja.

S obzirom na to da ne sadrže i mineralne UV filtere, bitno ih je nanositi otprilike 20 minuta prije izlaganja suncu za optimalnu njegu. Osjećaj pri nanošenju je vidna hidratacija i ugoda, bez peckanja i ljuštenja. Proizvodi su i savršena podloga za makeup, radi svoje tanke i prozračne teksture, a dodatan benefit je što kožu paralelno i hidriraju prije nanošenja makeupa, pa sam puder ljepše sjeda na kožu. Uz to, cijena je i vrlo pristupačna!

Zaštitni sprej za tijelo prije svega ima prekrasan raspršivač koji nudi ujednačeno pokrivanje tijela proizvodom. Lagane je i neljepljive teksture, a skraćivanje vremena za obnavljanje zaštite na tijelu je njegov najveći plus; kako nema potrebe za sušenjem, iznimno je praktičan za nanošenje tik nakon izlaska iz mora ili poslije teretane, što je benefit kojega većina SPF-ova za tijelo ne nudi. Svakako impresivan proizvod.

Laboratorios BABÉ Sunscreen Super Fluid sa SPF-om 50, u boji i bezbojan, kao i Transparent Sunscreen Wet Skin SPF50, možete pronaći u svim bolje opskrbljenim ljekarnama ovdje. Više o proizvodima možete doznati na službenoj web stranici brenda. Kako biste ostali u toku s novostima zapratite ga i na njegovom Instagram profilu.

Foto: Tatjana Bukvić

Učitati još
Zatvori