U drogerije je stigao novi pristupačan 3-u-1 SPF s luksuznom teksturom
U drogerije je stigao novi pristupačan 3-u-1 SPF s luksuznom teksturom

U drogerije je stigao novi pristupačan
3-u-1 SPF s luksuznom teksturom

Kako uvijek volimo gledati pozitivnu stranu stvari, tako je lako zaključiti da je najbolja stvar koju nam je donijelo nekoliko ludih proteklih godina – činjenica da smo se naučili brinuti o svojoj koži. Štoviše, u skincare rutini smo naučili i uživati!

A kako smo krenuli razvijati rutinu, s osnovne hidratantne kreme na čistač, tonik, pa i posebne serume, tako smo otkrili i bitnost zaštite od UV zračenja.

Sunce je i prijatelj i neprijatelj

Već godinama slušamo kako je sunce svake godine sve opasnije, no bez pogleda na aktualnu statistiku možda nismo ni svjesni koliko smo ugroženi. Naime, na svjetskoj razini, Hrvatska je 2020-e godine bila 8. na ljestvici kada se priča o smrtnosti od raka kože. Treba se prisjetiti i kako ovdje pričamo o raku koji nije genetski uvjetovan, već na njega utječe akumulacija oštećenja nastalog od UV zraka.

Iako je zastrašujuće pomisliti kako se UV oštećenja skupljaju od naših prvih koraka, utješno je to što možemo uvelike utjecati na prevenciju zdravlja kože i njezinog izgleda. Prije svega, korištenjem UV zaštite u obliku krema, losiona i sličnih proizvoda sa SPF faktorom.

Nivea

SPF za lice kao ključan korak dnevne rutine

Utoliko, što prije se naviknemo nositi zaštitu od UV zračenja, prije svega na licu koje je svakodnevno izloženo UV zrakama, to smo dugoročno sigurniji od razvijana raka kože.

Ipak, najčešći razlog zašto ga biramo ne nositi je jer može biti težak, zagušujuć i neprikladan za nošenje uz makeup. I doista, zaštita od UV zraka je često na uljnoj bazi, ostavlja masniji sloj na koži i može biti bijelog odsjaja. Ipak, treba imati na umu da je UV zaštita za kožu tijela drastično drugačija od UV zaštite za lice – a brendovi iz godine u godinu rade na usavršavanju SPF formula za lice kako bi svatko mogao pronaći zaštitu po svom ukusu.

3-u-1 zaštita drogerijskog ranga

Jedan od novih proizvoda visoke zaštite i modernog pristupa kreiranju SPF zaštite za lice je Triple Protect SPF 50+ fluid brenda Nivea. Riječ je o sofisticiranoj formuli koja pruža višestruku zaštitu iznutra i izvana, tako nudeći skraćivanje svakodnevne dnevne rutine, pritom bez uskraćivanja nutrijenata za zdravu i sjajnu kožu.

Upoznajte Nivea Triple Protect!

Primarna posebnost Nivea Triple Protect SPF 50+ proizvoda leži u činjenici da istovremeno nudi trostruku zaštitu; cjelokupnu visoku zaštitu od UVA i UVB zračenja, plavoga svjetla i onečišćenja. Uz to, radi hidratantne i antioksidativno bogate baze, pruža dugotrajnu hidrataciju iznutra, pa ljeti bezbrižno može zamijeniti hidratantnu kremu.

Naime, osim hijaluronske kiseline koja je fantastičan ovlaživač, sadrži i ekstrakt algi, koji je poznat po pružanju regulacije zadržavanja vlage u koži. Uz ekstrakt sladića bogat antioksidativnim vrijednostima, nudi i dodatnu zaštitu od oksidativnog stresa, što ujedno znači i lagano anti-aging djelovanje.

Nivea

No kakvog je osjećaja na koži?

Triple Protect je nemasni i neljepljivi fluid, koji ne ostavlja bijeli trag na koži i lijepo se upija ostavljajući kožu visoko sjajnom i osjetno hidriranom. Predominantno je namijenjen normalnim do suhim kožama, a voljet će ga i osjetljive te mješovite kože sklone dehidraciji.

Obožavatelje makeupa razveselit će njegova luksuzna tekstura koja sjeda na lice poput najljepšeg hidratantnog primera, koji je pritom i otporan na znoj, a kako dolazi u praktičnom pakiranju, stane u svaku kozmetičku torbicu!

Nivea

Održiva Nivea priča

Moramo spomenuti i kako je ova formula 76% biorazgradiva i poštuje ocean jer ne sadrži oktinoksat, oksibenzon, oktokrilen UV filtere i mikroplastiku. Tuba i poklopac izrađeni su od 50 % reciklirane plastike, a karton sklopive kutije pažljivo je odabran i odobren od strane FSC-a. Nivea je još jednog pokazala kako je unutar drogerijskog cjenovnog ranga moguće ponuditi održivi proizvod tehnološki napredne formule.

Novi Nivea Triple Protect SPF 50+ dostupan je u drogerijama diljem Hrvatske.

Foto: Nivea, Pexels

Učitati još
Zatvori