5 viralnih mošusnih parfema u koje se lako zaljubiti
5 viralnih mošusnih parfema u koje se lako zaljubiti

5 viralnih mošusnih parfema u koje
se lako zaljubiti

Znate li kako mošus spada u jedne od najčešćih parfemskih baznih sastojaka? Ova opojna nota spaja zemljane, drvenaste i animalne mirise u jedan – i kao takva nije popularna u mainstream parfumeriji već poprilično dugo. Sezone ruža, irisa i vanilije obilježile su posljednjih nekoliko godina, no zahvaljujući društvenoj mreži Tik Tok i popularizaciji niche parfema, interes za mošusnim parfemima značajno je vidljiv na Internet pretraživačima; štoviše, traženi su najviše dosad u posljednjih nekoliko desetaka godina.

Što je u stvari mošus?

Naime, popularna mošusna nota današnjice nije ona koja gradi srce parfema i djeluje snažno i zagušljivo, već je riječ o bijelom mošusu ili, najčešće, sintetičkoj noti mošusa koja fantastično kopira miris čiste kože. I sama se već godinama nalazi u bazi parfema, no sada je stavljena u fokus pri kreiranju parfema – ponajprije jer evocira snažne, ali prije svega ugodne osjećaje i sjećanja.

Mnogi će sintetički mošus usporediti s mirisom čistih plahti ili odjeće nakon kemijskog pranja, drugima će naprosto djelovati poput njihove kože na steroidima, no neupitno će njen poznati dojam dati svojevrsnu utjehu, mirisnu „zaštitu“, osjećaj mira, zadovoljstva, ispune… kao i čistu senzualnost i seksepil.

Postoji teorija kako su upravo ovakvi moderni mošusni mirisi postali popularni i radi nekoliko neizvjesnih godina života prožetih pandemijom i ratom, jer njihov mirisni oblak djeluje utješno poput lijeganja u vaš krevet iz djetinjstva. Ono što je svakako istina jest dok je život pomalo težak – ovi parfemi su lagani i puni nade.

Otkrijte viralne mošusne parfeme u nastavku.

Le Labo Another 13
Glossier You
Maison Margiela Replica Lazy Sunday Morning
Phlur Missing Person
Dyptique Fleur de Peau

Foto: Pinterest, Phlur, Le Labo

Preporuka

Zatvori