Iskoristite sve prednosti meda u zimskoj njezi kože

Kiehl's

Kiehl’s

Ovih dana, kada imunitet naglo pada, a prehlade i viroze sve više postaju dio naše svakodnevice, čajevi u kojima topimo žličicu ili dvije meda najpoželjniji su napitak u večernjim satima. No, med je također itekako poželjan sastojak proizvoda za njegu kose i kože i ne smatraju ga bez razloga ‘tekućim zlatom’. U beauty rutini milijuna žena pojavljuje se stoljećima, a poznato je kako su ga u drevnim vremenima koristile Egipćanke, žene koje su kao svojevrsnu ostavštinu novim generacijama, pa čak i onim današnjim, prepustile brojne tajne ljepote.

Zbog velike količine hranjivih sastojaka, med izuzetno dobro hrani i hidratizira kožu, a upravo je ova karakteristika itekako poželjna u zimskoj njezi kože sklone isušivanju. Osim toga ima antibakterijsko djelovanje, kao i anti-age djelovanja, zbog velike koncentracije antioksidansa u sebi – vitamina B i C, minerala i aminokiselina.

L'Occitane

L’Occitane

Pronalazimo ga u proizvodima koji se bore s aknama i prištićima, budući da učinkovito uništava bakterije te umiruje upalne procese na koži, a medom se rado koristimo i kada želimo regenerirati kožu uz pomoć dobrog pilinga, često iz kućne radinosti. Želite li se upoznati sa svim blagotvornim učincima meda, sada to možete uz gotove proizvode poznatih beauty brendova, koji su med stavili u bogate formule za njegu i hidrataciju kože – posebno one suhe ili oštećene. Neke od naših favorita s medom donosimo u nastavku:

 

0