Maske za kosu iz kuhinje

maske4

Lijepa i zdrava kosa vječni je imperativ svake žene. Bez obzira imamo li kratku ili dugu kosu, njeno održavanje od nas iziskuje vrijeme i ponajviše novac. Šampon i regenerator baza su koju moramo imati, ali budući da većina žena koristi peglu za kosu, razna figara i slična pomagala, neophodno je ormarić upotpuniti preparatima koji nam nakon takvih tretiranja kosu održavaju na životu. Umjesto davanja stotina kuna, možemo zaviriti u kuhinju i napraviti odličnu masku koja će nam nahraniti, obnoviti i osvježiti kosu.

Donosimo vam nekoliko maski iz kuhinje koje su se pokazale kao odličan izbor.

ISUŠENA KOSA

Maslinovo ulje kosi vraća vlažnost i sjaj, a med joj daje neophodne vitamine stoga ukoliko imate suhu kosu bez sjaja napravite sljedeću smjesu. Četiri žlice maslinovog ulja zagrijte i pomiješajte s dvije žlice meda. Nanesite na kosu i stavite kapu za tuširanje. Nakon 30 minuta isperite kosu.

MASNA KOSA

Masna kosa noćna je mora s kojom se susreće puno žena. Potreba učestalih pranja radi kontraefekt i kako se ne bi našli u začaranom krugu obavezno isprobajte sljedeću masku. Četiri žlice nemasnog jogurta pomiješajte s žlicom sode bikarbone i limunovog soka koji je odličan za masnu kosu jer može uravnotežiti pH vlasišta i kontrolirati izlučivanje ulja. Masku nanesite na korijen kose i nakon 30 minuta isperite.

maske3

VOLUMEN

Ako imate potpuno ravnu kosu, a željeli bi joj dodati volumen, domaća radinost nudi jedan neobičan recept. Potrebno je pomiješati dvije žlice šećernog sirupa, dvije žlice prokuhanog mlijeka i dvije žlice piva. Dobivenu smjesu treba nanijeti na kosu, umotati u foliju pa u ručnik i staviti da djeluje oko 30 minuta. Na kraju kosu treba dobro isprati i oprati šamponom.

KOSA BEZ SJAJA

Sjajnu kosu dobiti ćemo ako pomiješamo tri žlice maslinovog ulja s jednim avokadom. Kada se mješavina pretvori u smjesu, dobiveno treba zagrijati na blagoj temperaturi. Masku treba držati na kosi oko 30 minuta i isprati. Ako želite, uobičajeni regenerator možete zamijeniti maslinovim uljem te na taj način kosu nahraniti potrebnim nutrijentima.

maske2

PRHUT

Perut je neugodna pojava na vlasištu koje se teško riješiti i ako ste netko tko pati od ovog problema sljedeća maska trebala bi biti od pomoći. Mješavina dvije žlice limunovog soka s jednako toliko maslinovog ulja i vode pokazala se kao vrlo učinkovita za ovaj problem. Dobiveno zatim utrljajte u vlasište, zamotajte vlažnim ručnikom i ostavite da djeluje oko 30 minuta. Postupak ponavljajte 2-3 puta tjedno kako bi se što prije riješili prhuti.

M.S.

Foto: shutterstock, wildfox.com

0