4 najučinkovitija skincare tretmana koja možete napraviti tijekom jeseni 
4 najučinkovitija skincare tretmana koja možete napraviti tijekom jeseni 

4 najučinkovitija skincare tretmana koja
možete napraviti tijekom jeseni 

Iako je ljeto već daleko iza nas, ostaci ljeta nekako nas i dalje prate. Prije svega, vidljivi su na koži koja je u tom periodu trpjela malo drugačije uvjete i čije posljedice jasnije no ikad vidimo onaj tren kada smo izgubili zavodljivu preplanulu put.

Kožni problemi poput akni, hiperpigmentacije, ožiljaka, bora i naglašenih pora mogu biti iznimno frustrirajući, a pritom i poražavajući za naše samopouzdanje. Srećom, tržište nudi pregršt fantastičnih tretmana uz koje će i najotporniji kožni problemi s vremenom naprosto nestati.

Tretmani kao jesenski fokus

Bilo da želite ukloniti pigmentne mrlje ili suziti pore, nekirurške opcije uljepšavanja su nikad popularnije – i nikad pristupačnije širokim masama. Uz to, niti jedan skincare proizvod ne može toliko brzo pokazati rezultate kao samo jedan skincare tretman u poliklinici.

Naravno, zadovoljavajuć rezultat će doći s vremenom, a ovisit će o količini i ozbiljnosti oštećenja na koži. Ipak, preporučuje se posjetiti renomiranu polikliniku kako bi vaši tretmani bili ne samo učinkoviti, već i stručno izvedeni.

Pregršt skincare tretmana na izbor

Poliklinika Bagatin svojevrstan je veteran estetske kirurgije u Hrvatskoj, a nakon širenja na dermatologiju, svojim uslugama nadodali su i razrađenu ponudu kozmetologije. Laseri, radiofrekvencije, microneedling i mnogi drugi iznimno popularni tretmani za pomlađivanje i zdravlje kože samo su dio usluge poznate poliklinike.

Među njima smo odabrali četiri za koja smatramo da su optimalan odabir za jesen želite li ozbiljno poraditi na izgledu i kvaliteti svoje kože.

Popis najučinkovitijih skincare tretmana za jesen

• HydraFacial
• SkinPen
• Kemijski piling
• Botox

HydraFacial

Želite li čišćenje lica bez istiskivanja prištića te intenzivan tretman hidratacije u jednome, koji pritom ima i pomlađujuće benefite, HydraFacial je najbolji izbor za vas.

HydraFacial je neinvazivan tretman lica koji na brz i učinkovit način dubinski čisti i pomlađuje kožu bez vremena potrebnog za oporavak. Ovaj blag i umirujući tretman pruža koži dugoročno zdravlje i prilagodljiv je specifičnim potrebama svih vrsta kože, a idealan je za sve tipove koža (čak i osjetljivu) koje imaju lošu teksturu, začepljene pore, hiperpigmentacije i gubitak elastičnosti.

Kako izgleda tretman?

Prvi korak tretmana je terapija limfne drenaže koja stimulira izlazak toksina iz kože lica i pospješuje bolju apsorpciju tvari. HydraFacial se izvodi putem aplikatora koji vakuumom dubinski izvlači nečistoće iz pora i istovremeno kožu hidrira revitalizirajućim sastojcima kroz skin boostere prilagođene za vaš tip i problematiku kože. Za dodatan efekt obnove kože, tijekom tretmana se koristi i terapija crvenim i/ili plavim LED svjetlima za obnovu stanica te sprječavanje širenja bakterija odnosno za suzbijanje akni.

SkinPen

Želite li intenzivniji rezultat u obnavljanju kože lica, bilo da imate problema s hiperpigmentacijom ili borama, ovo je za vas. Jedan od najpopularnijih tretmana na tržištu je neupitno microneedling za kojeg u poliklinici Bagatin koriste SkinPen.

Riječ je o tretmanu mikroiglicama koje su fantastična zamjena za kirurške metode uklanjanja i redukcije bora, pritom bez puno kontraindikacija ili komplikacija. Naime, ovaj uređaj koži nanosi mikrooštećenja tkiva koja u stvari ne oštećuju samu kožu, ali tijelu daju impuls za intenzivno samoobnavljanje. Tako dolazi do stvaranja novog kolagena i do pomlađenog izgleda s manje bora, mrlja i ožiljaka, a uspješno se koristi i za pomlađivanje tijela te primjerice uklanjanje strija!

Što je SkinPen?

Uređaj sadrži 14 mikroiglica izrađenih od visokokvalitetnog japanskog nehrđajućeg čelika koje u sekundi mogu napraviti čak 1600 mikroskopskih kanala. S ovakvim neviđenim rezultatom, odnosno, s ovakvom neviđenom brzinom rada, za tretiranje cijelog lica dovoljno je otprilike 20 minuta! Prvi rezultati vidljivi su već nakon tri tretmana, a efekt se tijekom tretmana pojačava korištenjem vrhunskih ZO Skin Health seruma koji zatežu kožu lica, ali primjerice pomažu i s rozacejom.

Kemijski piling

Tko nije isprobao čari pilinga, ne zna što propušta! Kad pričamo o kiselinama u profesionalnoj uporabi – one mogu biti različitih djelovanja – ali sve daju zaglađen ten s manje hiperpigmentacija i bora, pomlađen izgled i izrazito sjajan ten. U Poliklinici Bagatin kemijski piling koristite kao zaseban tretman, ali i kao pripremu ili nadopunu drugim tretmanima. Za pilinge koriste isključivo dva vrhunska proizvoda – ZO Signature Peels pilinge te Mesoestetic pilinge.

Razlike kemijskih pilinga

Općenito, prema dubini djelovanja u koži, razlikujemo vrlo površinske, površinske, srednje duboke i duboke kemijske pilinge:

• VRLO POVRŠINSKI PILING djeluje na najpovršniji dio epidermisa, tj. sloj mrtvih stanica kože koji se nevidljivo ljušti;
• POVRŠINSKI PILING djeluje unutar epidermisa ne prodirući do njegovih dubljih slojeva;
• SREDNJE DUBOKI PILING prolazi sve do dermoepidermalne granice;
• DUBOKI PILING djeluje i u dermisu.

Djelovanje pilinga na kožu modulira liječnik i individualno ga prilagođava svakom pacijentu ovisno o indikacijama. Na takav način, uz kombinaciju terapijskog niza nekoliko pilinga, moguće je dobiti izvrstan efekt pomlađivanja kože, bez iritacije i bez ograničenja u svakodnevnom životu. Konačan rezultat vidljiv je par tjedana nakon posljednjeg provedenog pilinga, no stalni napredak vidi se iz dana u dan – izgled je prirodan, osvježen i pomlađen.

Botox

Neupitno, ovo je najpopularniji način pomlađivanja, kako u svijetu – tako i u Hrvatskoj. Botox je nekoć bio sinonim za bogatstvo, no danas je uz dermalne filere postao brzinski tretman lica koji možete odraditi doslovno u pauzi za ručak. U poliklinici Bagatin koriste brend Vistabel, jer je ovo jedan od najdjelotvornijih i najsigurnijih tretmana botoxom.

Kako djeluje Vistabel?

On djeluje tako da blokira signale od živaca prema mišićima. Tako se mišići opuštaju, a bore izravnavaju. Tretman je bezbolan, traje svega nekoliko minuta i rezultati su vidljivi odmah. Daje privlačan i iskren pogled, pomlađen izgled i uljepšavanje kontura lica – bez straha od osjećaja ili izgleda ukočenosti.

Također, tretman izvodi licenciran i dobro treniran medicinski stručnjak. Upravo takvi stručnjaci su liječnici Poliklinike Bagatin vođeni doktorom Tomicom Bagatinom, specijalistom maksilofacijalne kirurgije, plastične kirurgije glave i vrata. On je ujedno službeni trener i edukator tvrtke Allergan za aplikaciju Vistabela i Juvéderm dermalnih filera na području cijele naše regije!

Istražite cjelokupnu ponudu poliklinike Bagatin na njihovoj web stranici.

Foto: Unsplash, Poliklinika Bagatin, Instagram

Učitati još
Zatvori