Anti-age trikovi koje možete raditi dok spavate

Anti-age trikovi koje možete
raditi dok spavate

Dok u skincare rutine ulažemo puno vremena, dijelimo ih na jutarnju i večernju, pa i u nekoliko koraka, koliko ste dobro upoznati s tajnama ‘beauty sleepa’? Način na koji spavamo oduvijek utječe na ljepotu, kako našeg tijela tako i kože. Kvalitetan san ne utječe samo na zdravlje i stabilne hormone već i na kožu našeg lica, pojavu bora i hidrataciju kože.

Postoji niz istraživanja koja dokazuju na koje sve načine spavanje utječe na našu kožu, a najveće posljedice lošeg sna vidljive su na očnim vjeđamam kao i na području oko očiju. Zatim na licu oko usana i na kraju naravno na borama na licu. Osim toga, kada loše spavamo, koža lica stari brže, teže se oporavlja od stresa i ima smanjenu kvalitetu.

Zato je važno držati se nekoliko koraka po pitanju spavanja i pravilnog ‘beauty sleepa’.

Obavezno očistite lice prije spavanja

Lekcija koju je potrebno ponavljati svaki put iznova. Iznimno je važno da očistite lice prije spavanja i to ne samo od make-upa već da joj priuštite kvalitetno čišćenje koje će ju rasteretiti nečistoće i svih tragova stresa od tog dana. Povremeno možete kombinirati i blagu eksfolijaciju za dubinsko čišćenje.

Čista koža baza je svake njege i ona će omogućiti bolju apsorpciju svih proizvoda za njegu koje koristite, a najvažniji neka vam bude onaj koji daje hidrataciju kako bi koža tokom noći povratila vodu koju je izgubila tijekom dana.

Hidratacija

Neka vaš skincare proizvod za noć svakako sadrži hidratantne sastojke, a neki stručnjaci savjetuju i da na ormariću pokraj kreveta uvijek imate čašu vode. Možete koristiti i noćnu masku za lice koja će zadržati vlagu u koži. U svakom slučaju važno je da noćna njega sadržava neki vrstu hidratacije, možete koristiti i isti koji nanosite danju, no važno je da koži omogućite da nadoknadi vlagu.

Kvalitetna jastučnica

Ključno za kvalitetu kože lica kao i pojavu bora i podočnjaka je položaj u kojem spavate. Nemate li jastučnicu od kvalitetnog materijala svakako pokušajte spavati na povišenom ili na leđima. Ipak kvalitetna jastučnica doprinijet će vašem ‘beauty sleepu’ jer je nježnija prema koži, omogućava joj da diše i ne oštećuje je. Svilene jastučnice idealne su za to jer smanjuju mogućnost iritacija kože, kao i pojavu bora.

Spavajte punih 8 sati

Kako i za naše tijelo tako je i za našu kožu važna količina sna. Spavate li isprekidano ili ne možete zaspati vjerojatno se radi o neravnoteži hormona, a kako bi ih regulirali važno je spavati 8 sati. Osim toga i ranije leći u krevet, po mogućnosti prije 23 sata te se ustati ranije ujutro. Tako se na najprirodniji način uravnotežuju hormoni koji su ključni za balans cijelog tijela, a vaše lice bit će vam jednako zahvalno na tome.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori