Kako doista izgleda pomlađivanje dermalnim filerima?
Kako doista izgleda pomlađivanje dermalnim filerima?

Kako doista izgleda pomlađivanje
dermalnim filerima?

Uz različite kirurške i nekirurške metode pomlađivanja, aplikacija dermalnih filera postala je iznimno popularna. Njihova prednost je, jer prije svega, praktički nemaju period oporavka, sama aplikacija nije suviše bolna, a rezultati su vrlo prirodni. No, svaki zahvat nosi sa sobom pregršt pitanja i nesigurnosti, koje je najbolje proći direktno sa stručnjakom. Ipak, da možete vidjeti kako izgleda jedno klasično pomlađivanje lica dermalnim filerima, biste li se prije odlučili na njih?

Dr. Tomica Bagatin poznati je domaći maksilofacijalni kirurg i službeni trener i edukator za aplikaciju hijaluronskih dermalnih filera i Vistabel Allergan Aestheticsa, a na ljupkoj gospođi Gordani prezentirao je kako izgleda aplikacija filera za pomlađivanje. Gordana je u 39-oj godini osjetila pad volumena, radi čega je nakon konzultacija s doktorom odlučila lice osvježiti dermalnih filerima.

Fileri ili botox?

Najčešće pitanje koje se javlja kod nekirurškog pomlađivanja je jesu li bolji izbor Botox ili fileri? Naime, najbolje ih je kombinirati. Za osvježenje gornje trećine lica bolji efekt postiže se Botoxom, dok je ostatak lica idealan za dermalne filere. Botox, u ovom slučaju Vistabel, se ubrizgava u mišiće, blokiraju se živčani signali, mišići se opuštaju i bore izravnavaju te se tako uklanjaju neželjene bore smijalice i mrštilice, suptilno se podižu obrve i kapci, uz uklanjanje izgleda ljutnje i umora.

Hijaluronskim dermalnim filerima, osim što se popunjavaju bore, podižu se upali obrazi i podočnjaci te popunjavaju usnice, može se i mijenjati izgled brade ili nosa. Osim što hijaluronski dermalni fileri ne ugrožavaju prirodnost lica i mimiku, dodavanje hijalurona našoj koži prvenstveno godi kako s godinama imamo sve manje prirodne vlažnosti, volumena i strukture.

“Hijaluronski dermalni fileri vraćaju izgubljeni volumen. Koriste se za popunjavanje usana, oblikovanje čeljusti i brade, brisanje bora i podočnjaka, a preciznim doziranjem i dobro odabranim mjestom aplikacije filera cijelo će lice dobiti osvježen izgled. No dermalni fileri “brišu” i godine s područja vrata, dekoltea i ruku. Funkcioniraju tako da, zahvaljujući mehaničkom djelovanju hijaluronske kiseline koja poput spužve zadržava vodu, koži osiguravaju zategnutost i glatkoću. Fileri novih generacija kožu će istovremeno obnavljati i iznutra”, objasnio je dr. Tomica Bagatin.

Dermalni fileri u rukama stručnjaka

Za pomlađivanje gospođe Gordane, koristilo se devet mililitara Juvederm dermalnih filera. Ponekad brojka od nekoliko mililitara može zvučati strašno – međutim, veći broj mililitara ne znači i manje prirodan izgled, dapače!

“Promatrajući lice gospođe Gordane, najpotrebnija je bila nadoknada volumena na području obraza, a pritom smo korigirali bradu i usnicama dali volumen, pri čemu su se Juvederm hijaluronski fileri pokazali kao savršeno rješenje“, govori dr. Bagatin.

Iako su dermalni fileri tek privremeno rješenje kako se s vremenom razgrađuju u našoj koži, nakon aplikacije, neki preparati mogu trajati i do dvije godine – ovisno o samom proizvodu.

“I kod apliciranja Vistabela važno je dobro poznavati anatomiju lica jer onda znamo gdje se nalaze mišići koji uzrokuju određenu animaciju koju želimo zaustaviti. Zašto? Ako blokiramo negativne mišiće koji, recimo, spuštaju obrve ili stvaraju bore oko očiju ili bore na čelu, onda će se aktivirati drugi mišići koji djeluju suprotno, i podižu te obrve prema gore. Prema tome, poznavanje anatomije je presudno.”, nadodao je dr. Tomica Bagatin.

Cjelokupno Gordanino iskustvo pogledajte u videu, a za sve upite oko tretmana s dermalnim filerima, javite se Poliklinici Bagatin.

Foto: Instagram, Bagatin

Učitati još
Zatvori