Gel krema najnoviji je trend u njezi lica

Gel krema najnoviji je trend u njezi lica

S približavanjem ljeta i sve većim temperaturama, promjene u svakodnevnoj beauty rutini su nezaobilazne, osobito za one s masnijom kožom. Iako se preskakanje kreme čini kao jedino rješenje, novi trend iz beauty svijeta odgovarat će i najmasnijoj koži. Gel krema, spoj lagane gel teksture i hidratantnih svojstava, savršeni je ljetni izbor za njegu kože, osobito one sklone mašćenju.

Iako se naizgled ne razlikuje od klasičnih krema za lice, prvi nanos otkriva da se radi o novom, osvježavajućem proizvodu. Njezina posebnost koja ju je istaknula kao novi ljetni beauty trend leži u njezinoj teksturi. Poput savršene zlatne sredine između bogatih kremastih tekstura i fuidnih vodenih formula, gel krema donosi instatno upijanje i hidratizaciju. Iako iznimno hidratantna, gel krema na koži ne ostavlja osjećaj težine i ne začepljuje pore.

Sve to rezultat je kombinacije sastojaka koji se nalaze unutar gel kreme mliječno bijele boje. Pri vrhu popisa tako ćete naići na glicerin, glikol i hijaluronsku kiselinu koji nose svojstva privlačenja i zadržavanja vode. Visoka koncentracija tih sastojaka koži lica tijekom najtoplijeg razdoblja uz maksimalnu hidrataciju donijet će i svjež i mladolik izgled. Ono što nećete naći na popisu sastojaka su ulja i maslaci koji su uvijek preteški za mješovitu i masnu kosu i najčešći razlog koji unuta vaše svakodnevne beauty rutine može uzorkovati probleme s aknama. Iako je primarni cilj gel krema hidratacija vaše kože, one su odličan dodatak i vašoj make up rutini unutar koje ih možete iskoristiti kao lagani primer.

 

Jednako poput mnogo novih beauty trendova u posljednjih nekoliko godina, gel kreme svoj su uspon započele u svijetu korejske kozmetike. Među njima zasigurno se istaknula Tacha Water Cream gel krema koja je oduševila mnoge. Virtualne police omiljenih online shopa na kojima se nalazi Tacha hidratantna gel krema brzo su se praznile i mala staklenka mint boje uskoro je postala jedan od najtraženijih beauty proizvoda. Nakon korejskih brendova, zapadnjački brendovi slijedi su trend i ponudili svoje verzije popularne gel kreme. Od drogerijeskih brendova poput Neutrogene čija gel krema sadrži hijaluronsku kiselinu savršenu za masnu kožu sklonu aknama do luksuznih brendova poput Chanel koji je svoju novu ljetnu skincare kolekciju posvetio proizvodima na bazi vode za dubinsku hidrataciju svakog tipa kože.

NAJBOLJE OD GEL KREMA U TRENUTNOJ PONUDI

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram, Boscia, Chanel, Clinique, MAC, Neutrogena, Tatcha

Učitati još
Zatvori