Jednostavna pilates vježba koja će vam pomoći ukloniti bol u leđima
Jednostavna pilates vježba koja će vam pomoći ukloniti bol u leđima

Jednostavna pilates vježba koja će vam
pomoći ukloniti bol u leđima

Pilates je postao sinonim za elegantno i efikasno vježbanje. Sve više ljudi prepoznaje njegove brojne benefite za zdravlje i kondiciju. Radi se o treningu niskog intenziteta za cijelo tijelo koji poboljšava ravnotežu i tonus mišića, a može pomoći i kod saniranja nekih povreda. Upravo treća po redu navedena stavka je nama u fokusu. Predstavljamo vam jednostavnu pilates vježbu uz pomoć koje ćete ukloniti bol u leđima. Najbolje od svega – vrlo je jednostavna, zahtijeva 60 sekundi dnevno i možete ju raditi kod kuće.

The ultimate workout

Pilates je postao vrlo popularan način vježbanja u svijetu, ali i na našim prostorima. Zašto? Spada u lakše metode treniranja, istovremeno isteže tijelo i pravi željene vretenaste mišiće. U usporedbi s klasičnim fitness treninzima, pilates ima jedinstven pristup koji se bazira na kontroliranim pokretima, disanju i aktivaciji dubokih mišića. Naglasak je na stabilizaciji tijela i radu s vlastitom težinom, umjesto korištenja utega. Osim toga što poboljšava cijelokupno fizičko zdravlje, podjednako utječe i na um te je pogodan za održavanje i mentalnog zdravlja.

Reformer pilates je definitivno postao najpopularniji način primjenjivanja ovog treninga. Rad na reformeru, spravi koja funkcionira na principu pružanja otpora prilikom izvođenja vježbi, je odličan za održavanje snage, fleksibilnosti i ravnoteže. Treneri specijalizirani za ovakvu vrstu treninga, svijesni su da ne može svatko uskladiti posao, privatni život i odlazak u pilates studije, i da pritom ne posjeduje reformer kod kuće. Zato su osmilili kako da pilates bez sprava bude efikasan i kod kuće – uz pomoć wall pilatesa.

How to: Pilates vježba za otklanjanje bolova u leđima

Kao što mu i samo ime govori, radi se o izvođenju pilates vježbi uz pomoć zida. Zid se u ovom slučaju koristi kao oslonac i zamjenjuje prečku za noge koja inače postoji na reformeru. Wall pilates odličan je za istezanje nakon što ste tijekom cijelog dana sjedili na poslu, a uz to i jača mišiće. Osim toga, odličan je za saniranje određenih povreda i bolova. Bitno je samo pravilno ga primijeniti. Predstavljamo vam wall pilates vježbu koja će vam pomoći otkloniti bol u leđima.

Vrlo je jednostavna i ne zahtijeva pomoć instruktora. Potrebna vam je samo prostirka za vježbanje. Postavite je nasuprot zidu. Jednom kada ste legli, noge pozicionirajte na zid, a zatim jednu minutu pomičite tijelo s lijeve na desnu stranu. Ako budete ustrajni i primjenjujete ovu vježbu svakodnevno, bol u leđima uskoro će se smanjiti, a s vremenom i nestati.

*Članak je preuzet s portala Journal.rs.

Foto: Instagram @sannevloet/ @saranpilates/ @dmitriewaevgeniya/ @justtcocoo

Učitati još
Zatvori