Kišno vrijeme i kosa: Anti-frizz trikovi koji će spasiti svaku frizuru
Kišno vrijeme i kosa: Anti-frizz trikovi koji će spasiti svaku frizuru

Kišno vrijeme i kosa: Anti-frizz trikovi
koji će spasiti svaku frizuru

Mora li kišno vrijeme nužno označavati i dan loše frizure?

Neki kišni dani podudaraju se s opuštenim danima u uredu kad se samo želimo zavući u uredski stolac i što prije odraditi svojih osam sati. No što napraviti kad vani lije kao iz kabla, svaka vlas na glavi strši na svoju stranu, a vi imate važan sastanak na poslu, ili pak after work dogovor na kojem želite zablistati u punom sjaju?

Vlažno vrijeme samo po sebi pogoduje “kvarenju frizure”, a kad tome pridodamo nošenje zimske kapice, kišne kapi na vrhovima i sušenje kose na temperaturi koju određuje centralno grijanje, kao rezultat dobivamo spljoštenu kosu punu elektriciteta i čudnih zavijutaka.

Kako kosu održati glatkom i lijepom kad vremenska prognoza na mobitelu pokazuje oblačić s kišom?

U idealnom slučaju – pripremite kosu za kišno vrijeme noć prije

Ako prognoza najavljuje kišu, a vi želite imati top frizuru tijekom cijelog dana, uložite koju minutu više za njegu kod kuće.

Noć prije operite kosu na uobičajeni način, a zatim je nahranite bogatim regeneratorom ili maskom koja će zagladiti vlasi te kosi dati svojevrsnu težinu. Vrhove zatim premažite kapljicom ulja za kosu, koje će dati dodatni boost hidratacije kosi, a dobro će poslužiti i serum za stiliziranje koji štiti kosu od vremenskih utjecaja. Kosu osušite na četku, a zatim završite proces s pet do deset sekundi puhanja hladnog zraka iz sušila, što će ukloniti elektricitet.

Što poduzeti kad stignete u ured?

Kosu osušite tapkanjem papirnatim ručnikom ili pamučnom krpom, a zatim se bacite na posao. Na vrhove nanesite malo seruma za kosu i raščešljajte ju četkom ili češljem od prirodnog materijala. Nemojte pretjerivati s nanošenjem proizvoda kako kosa ne bi izgledala masno – tajna je u umjerenosti. Zatim na prste nanesite malo laka za kosu i zagladite vlasi koje lete oko glave.

Ako u torbici nemate ništa od navedenog, naelektiziranu kosu možete zagladiti i uz pomoć kreme za ruke, no ponovno pripazite da ne pretjerate s količinom. Jednostavno utrljajte kremu u ruke, a zatim blagim pokretima nježno zagladite kosu.

Što još može pomoći kosi da ne poprimi naelektriziran izgled?

Ako imate problema s elektricitetom i kad je sunčano, obratite posebnu pažnju na njegu jer su vašoj kosi prijeko potrebni pažnja i dodatna nježnost. Ovo su još neke stvari koje uvelike mogu pomoći pri borbi s elektricitetom u kosi.

  • izbjegavajte korištenje vrućih aparata kao što su pegla i uvijač za kosu
  • kosu 90 posto osušite pod pamučnim ručnikom, a zatim zadnjih 10 posto sušite srednjom toplinom zraka te finiširajte hladnim zrakom
  • spavajte na pamučnim ili satenskim jastučnicama
  • nabavite kapu od vune, pamuka ili kašmira
  • izbjegavajte nošenje vesti i majica od poliestera
  • izbacite iz kupaonice četke s plastičnim zupcima
  • sa sobom uvijek nosite mini lak za kosu
  • uložite u kvalitetan proizvod za njegu kose i uklanjanje elektriciteta

 

Plan B – modni dodaci za kosu

Ako nemate volje, mogućnosti ni vremena boriti se s kosom nakon dolaska u ured, planirajte unaprijed i u torbici ponesite zgodne detalje za kosu zbog kojih ćete u samo nekoliko sekundi pokislu kosu transformirati u lijepu frizuru. Oversized špangice, lijepa kopča, rajf i scrunchie odlični su primjeri.

Izaberite prave proizvode za njegu kose

Kišno vrijeme neće vam toliko smetati nakon što se naoružate proizvodima koji su osmišljeni isključivo za uklanjanje nepoželjnih pojava koje vlaga uzrokuje kosi.

Odlične anti-frizz proizvode lako ćete naći u obližnjim drogerijama, kao i u frizerskim salonima koji prodaju linije za kosu specijaliziranih kozmetičkih kuća.

Ovo su samo neki od hvaljenijih kozmetičkih proizvoda uz koje će vaša kosa uvijek izgledati zaglađeno i njegovano.

 

Šampon Pantene Hair Biology De-Frizz and Illuminate
Dove Anti-Frizz regenerator
Garnier Keratin Leave In Serum
Keune So Pure Defrizz Shine Serum
John Frieda Frizz Ease Serum

Foto: Instgaram (@cosmoandfries, @empty_whole)

Učitati još
Zatvori