Upoznajte cyber beauty: makeup trend koji nas uvodi u digitalni svijet
Upoznajte cyber beauty: makeup trend koji nas uvodi u digitalni svijet

Upoznajte cyber beauty: makeup trend koji
nas uvodi u digitalni svijet

Znate li što je digitalna ljepota? Nazivaju je još i metaverse ili cyber ljepotom, no odnosi se na istu stvar: savršeno stapanje futurizma i digitalnih elemenata s realnosti, a digital lavander je boja koja ga savršeno opisuje.

Što je cyber beauty?

Digital ili cyber beauty je novi trend u kozmetičkoj industriji koji se fokusira na korištenje digitalnih tehnologija za stvaranje ili poboljšanje izgleda. Ovi trendovi obuhvaćaju korištenje različitih aplikacija i softvera za uređivanje fotografija i videozapisa, kao i korištenje digitalnih filtera i efekata za poboljšanje izgleda kože, kose i drugih dijelova tijela.

Neki od popularnih digitalnih beauty trendova uključuju korištenje aplikacija za uređivanje fotografija kao što su Facetune ili Photoshop, korištenje filtera za poboljšanje boje kože i uklanjanje nepravilnosti, te korištenje virtualnih aplikacija za isprobavanje različitih frizura, make-upa i modnih stilova.

Povratak u realnost

Iako je sve krenulo kroz metaverse prizvuk te nadograđivanje izgleda svoje digitalne persone, cyber beauty se preselio i u svakodnevni život kreiranjem inovativnih i digitalnim svijetom inspiriranih makeup lookova. Prije svega koristeći nijansu koja se definirala kao it boja 2023. godine: digital lavander.

Kako je digitalan prostor pomalo hladan, tech kompanije trude se prepoznati potrebu za više otvorenim, simpatičnim i toplijim digitalnim iskustvima. Za vrijeme pandemije, Internet se pokazao kao utješno mjesto za mnoge koji nisu vrijeme mogli provoditi sa svojim bližnjima već su nove zajednice stvarali u digitalnim sferama. Smatra se da se tu izrodio i trend boja koje na neki način povezujemo s digitalnim; tonovi plave, tirkizne, ružičaste i ljubičaste, koja se istaknula kao dominantna.

Zašto digital lavander?

Boje i materijali imaju utjecaj na ljude i mogu uvelike utjecati na raspoloženje. Pastelne boje često prizivaju osjećaj mira i djeluju eterično, a upravo je lila korištena kako bi kupcima u komunikaciji s tehnologijom dala iskustvo na emotivnoj razini. Također, malo po malo se vraćala u oko javnosti kroz makeup i modne kolekcije, a popularizacijom stila 80-ih ljubičasta kao takva vratila se na velika vrata.

Još su 2021. godine WGSN i Coloro najavili kako će upravo 2023. godina biti godina boje digital lavander, a pogledamo li aktualne modne piste, kao i sve češće birane red carpet makeup lookove – predikcija je svakako bila točna.

Nijansa koja opušta – i vrlo je chic

Naime, digital lavander ima i pozitivan utjecaj na one koji je konzumiraju, jer je nijansa opisana kao nada, pozitiva, optimizam, eskapizam, imaginacija, kreativnost, spokoj i balans. Nakon trenda „Barbiecore ružičaste“, ova lila nijansa nam dolazi kao osvježenje. Istovremeno može biti elegantna, ali i vrlo cool. Jednako dobro izgleda u vidu večernje haljine, koliko i u streetwear kombinaciji.

Nijansu su primijetili i pripadnici Gen Z generacije što znači samo jedno – digital lavander će se zadržati!

Kako nositi digital lavander i cyber beauty?

Upravo je „kako nositi boju lavande“ jedna od ključnih pretraga na Tik Toku, bilo da se odnosi na makeup ili na modne odabire. Popularnosti ljubičaste u makeup smislu svakako je pridonijelo i ljubičasto rumenilo čiji hashtag broji preko 40 milijuna pregleda!

Cyber beauty se osim nijansama koje asociraju svemir, najbolje naglašava i bojama metala, među kojima srebrna svakako prednjači. Također, odnosi se na poigravanje tušem i iscrtavanje finih linija koje artistički nadilaze obično mačkasto oko, dok se sjenilo aplicira preko cijeloga kapka s više naglašenim rubovima. Usput, šljokice su itekako dobrodošle!

Lila pogodnosti u dm-u

U suradnji s dm-om koji ovoga tjedna ususret proljeću slavi upravo boju digital lavander, pripremili smo vam pregled artikala koji će vam pomoći kreirati cyber beauty look. Za kupnju odabrane dekorativne kozmetike u dm-u kupci do 30. travnja dobivaju 15 x puta više bodova na svojoj dm active beauty kartici, a ako u istom razdoblju kupe te proizvode u dm prodavaonici u vrijednosti većoj od 15 eur/113,02 kn, na dar će dobiti spužvicu za nanošenje makeupa.

Balea Maska za lice retinol
dm Melem u sticku
Melem u sticku
dm Biobaza BodyHair 3u1
Biobaza BodyHair 3u1 šampon
dm Aussie SOS Blonde šampon za kosu
Aussie SOS Blonde šampon za kosu
dm Nivea 3u1 Micelarna voda za osjetljivu kožu
Nivea 3u1 Micelarna voda za osjetljivu kožu
dm essence umjetne trepavice
Essence umjetne trepavice
dm Loreal Revitalift Filler serum
Loreal Revitalift Filler serum
dm DIESEL Loverdose woman
DIESEL Loverdose woman EDP
dm LOREAL-PARIS-maskara
L'Oreal Paris Pro XXL Extension maskara
dm Eveline 7 Days Gel
Eveline 7 Days Gel lak za nokte "99"
dm essence Gel Colour
Essence Gel Colour lak za nokte "17"
dm catrice The Mattifier Oil Control primer
Catrice The Mattifier Oil Control primer

Foto: Imax, dm, Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori