Sjenila za smeđe oči: Nijanse koje će savršeno naglasiti njihovu boju
Sjenila za smeđe oči: Nijanse koje će savršeno naglasiti njihovu boju

Sjenila za smeđe oči: Nijanse koje će
savršeno naglasiti njihovu boju

Smeđe oči često su nepravedno zapostavljene. Svi nekako uvijek lude za plavim i zelenim očima, a zaboravljaju ove lijepe tople i duboke smeđe oči. Naravno i plave i zelene su prekrasne, ali mislimo da bi malo više pažnje trebalo posvetiti i ovim tamnijima. One mogu biti svijetle, gotovo boje meda ili zlaćane, mogu biti čokoladne ili gotovo crne. Kako god okrenete, jednako su prekrasne kao i ostale boje očiju.

Smeđe oči karakterizira velika količina melanina, a upravo to diktira kakve će boje oči biti. Ovaj tip očiju ima ga najviše. Taj melanin zaslužan je i za zaštitu smeđih očiju, naime, zbog njega su one manje osjetljive na razna oštećenja, pogotovo od sunca. Također, ako u obitelji sve osobe imaju smeđe oči, to i dalje ne znači da svi imaju iste oči. Veća je vjerojatnost da će svatko imati svoju posebnu nijansu smeđe.

Smeđa boja očiju najčešća je na svijetu, ali toliko je varijacija da nitko ne može reći da ljudi sa smeđim očima nisu posebni. Smeđe oči vrijedi naglasiti, a za to je važno izabrati pravu boju sjenila za smeđe oči ili maskare. U nastavku donosimo koje su nijanse savršene za isticanje smeđih očiju.

Koja su savršena sjenila za smeđe oči?

Za sve ostale boje očiju birali biste boje koje su na suprotnom kraju spektra, no smeđa je neutralna i nije na spektru. To znači da smeđim očima stoje gotovo sve moguće nijanse. Ona koje su, ipak, pun pogodak su ljubičasta, siva i varijacije zlatne boje.

Zlatne nijanse

Ovo je dobitna kombinacija. Većina smeđih očiju ima u sebi ima flekice zlatne ili žute boje, a to se posebno vidi na suncu. Smeđe oči prirodno sjaje, a brončana, rose gold i zlatna sjenila to još podižu na potpuno novu razinu. Za dnevni look izaberite zlatno shimmer sjenilo, a za večernji look samo dodajte tamniju shimmer nijansu za dramatičniji look.

Sive nijanse

Siva stvara oku vrlo ugodan kontrast sa smeđom. Kako biste istaknuli smeđu boju očiju na kapke stavite hladne metalik nijanse. Za klasičan smokey eyes koristite tamno sive nijanse i blendajte s neutralnim smeđima. Za dodatno isticanje smeđe boje, koristite sivo sjenilo sa shimmerom.

Mat smeđe nijanse

Iako zvuči čudno, mat smeđe nijanse još intenziviraju smeđu boju očiju. Ako ih želite naglasiti birajte smeđu koja je suprotna smeđoj boji vaših očiju. Dakle, ako imate svjetlije smeđe oči, birajte tamne mat nijanse, ako imate tamno smeđe oči, birajte svjetlije smeđe nijanse.

Ljubičasta sjenila

Ljubičasta sjenila dolaze u hrpi različitih nijansi od nježne lavande do električne ljubičaste. Ljubičasta je odličan kontrast smeđim očima i tako ih savršeno naglašava. Za dnevne lookove držite se svjetlijih nijansi, a tamnije ostavite za večer. Smokey Eyes s ljubičastom možete postići tako da na vanjski kut oka pomiješate ljubičasto i crno sjenilo.

Kako izabrati pravu nijansu za sebe?

Kod biranja sjenila obratite pažnju na nijansu vlastitih očiju. Uz tamnije smeđe oči odlično idu sjenila toplih tonova. Svjetlije smeđe oči odlično mogu podnijeti tamna sjenila.

FOTO: Instagram (@clairerose)

Učitati još
Zatvori