Ana Volk: Jesu li ljetne odluke najbolje odluke?
Ana Volk: Jesu li ljetne odluke najbolje odluke?

Ana Volk: Jesu li ljetne odluke
najbolje odluke?

Čini mi se da „novogodišnje odluke“ donosim po povratku s godišnjeg. S početkom rujna, početkom škole, preplanulim tenom i odmorenim umom i tijelom odlučujem što ću poduzeti kako bih u životu učinila promjene radi kojih ću iduće ljeto biti sretnija. I ljepša.

Je li politically correct reći da sam sretnija kada bolje izgledam? Jasno nam je da kada smo stabilnog mentalnog stanja i dobro se osjećamo posljedično i bolje izgledamo. Psihičko se blagostanje pozitivno odražava na našu vanjštinu. No vrijedi li i obrnuto? Počinjemo li se bolje osjećati kada bolje izgledamo? Je li veza između našeg mentalnog stanja i izgleda našeg lica i tijela dvosmjerna cesta baš kao i ona kojom smo došli i vratili se s Jadrana?

ana volk

Mislimo o svom tijelu afirmativno, volimo se i poštujemo. Međutim, i dalje unatoč tome što sam zadovoljna svojim tijelom i prihvaćam ga takvo kakvo jest, u kabini nekog dućana, isprobavajući kupaći želim vrištati. I svaki put želim bolje tijelo, a ne novi badić. I što ima magično u tom ljetu, suncu i moru da ću u istom tom badiću tri tjedna kasnije na plaži biti najsretnija žena na svijetu?

Zanimljivo mi je i kako nam je početkom srpnja neka haljina prekratka, a u istoj toj haljini bez problema šećemo (u ravnim cipelama) po Zagrebu po povratku s godišnjeg. Ok, noge su potamnjele, ali mnogo važnije, naša se perspektiva osunčala zajedno s našim nogama. Odluke koje ćemo donijeti u ljetnom state of mind su prijateljskije prema nama samima. I zabavnije.

Fact: Jen i Ben su zaruke prije gotovo dvadeset godina otkazali u zimi da bi se sada vjenčali ljeti. U Las Vegasu. Dakle, hajmo na ljetne odluke.

Ljetne odluke vs. Novogodišnje odluke

Ljetne:

 • nauči sama raditi Negroni
 • vikend s prijateljicama
 • naruči se na Esteru fit
 • budi darežljiva i draga
 • poslušaj audio knjigu The Beautiful Cure, Davis

Novogodišnje:

 • prestani piti alkohol
 • detox/meditacija vikend sama
 • idem na dijetu
 • doniraj novac
 • pročitaj knjigu The Beautiful Cure, Davis

Promjene ne trebaju biti preambiciozne jer su onda teško dosežne i neodržive. Ne trebamo uvijek računati za neiscrpnu snagu vlastite volje, trebamo računati da postoje mjesta i ljudi koji će nam dati potporu i reći da se do cilja može i na lakši način. Mi to u Esteri radimo efikasno i jednostavno.

Estera poliklinika

Ja se ljeti uvijek udebljam par kilograma. Jer ona „od vrućine ne mogu jesti“ kod mene ne vrijedi. Realno, postoji i klima ispod koje mi je apetit besprijekoran, ali ten nije besprijekoran jer eto hiperpigmentacije. I odlučit ću poraditi na liniji i hiperpigmentaciji čim se vratim u Zagreb.

Je li to površno? Ne znam, Budha nisam. Gradska sam cura koja bolje funkcionira kada stane u stare traperice i može po kruh bez šminke. Važno mi je nakon ljeta čim prije dovesti liniju u red, ne zato što sam nezadovoljna svojim izgledom već zato što se volim i znam da ću biti bolje kada izgledam bolje.

Estera poliklinika

Što napraviti da nakon ljeta bolje izgledamo i bolje se osjećamo?

Za tijelo:

Estera fit je hit!

Što ću ja napraviti?

Elektromagnetska stimulacija mišića, Ultherapy za stražnjicu i trbuh i Mezoterapiju tijela.

Za lice

Držat ću se protokola za hiperpigmentaciju koji mi dr. Maja Kolić propiše. Za mene je najbolji naš TCA piling uz kozmetiku prema preporuci dr. Maje Kolić. I kad god stignem moj omiljeni Carboxy facial.

A kad pričamo o Carboxy facialu, vrijeme je i da ga isprobate.

ana volk

FOTO: Sanja Jagatić, Pexels

Journal Summer Giveaway

Trenutno na našem Instagramu traje Journal Summer Giveaway gdje netko od vas može osvojiti Carboxy Probiotic facial, ukupne vrijednosti od 1.500 kuna!

Neka vaša koža zablista!

Što trebate napraviti?

 • Pratiti @journal.hr Instagram profil
 • Pratiti @esteradermatologija Instagram profil
 • Komentirati koja vaša prijateljica ili prijatelj bi također voljeli sudjelovati u darivanju #hejljepotice

Giveaway traje do utorka, 2. kolovoza u 20 sati, a nakon toga ćemo objaviti sretnog dobitnika/cu!

Pravila nagradnog natječaja pročitajte OVDJE.

Update: Sretna dobitnica je @ttenalo.

Učitati još
Zatvori