Jednostavni nail artovi koji se mogu napraviti kod kuće
Jednostavni nail artovi koji se mogu napraviti kod kuće

Jednostavni nail artovi koji se mogu
napraviti kod kuće

Kada trendovi za proljeće i ljeto nalažu kako su nokti, neporecivo i skoro isključivo, u znaku nail arta, a skoro svi saloni koji nude nail art rezervirani tjednima, ako ne i mjesecima, unaprijed – ne preostaje vam ništa drugo no zaskočiti društvene mreže.

Naime, Pinterest, Tik Tok i YouTube nude pregršt jednostavnih tutorijala za zanimljive i DIY-friendly nail artove, za koje će dobro doći barem osnovni alat poput tankog kista za crtanje detalja ili šljokičavih nadlakova. Možda se nail art kod kuće čini iznimno kompliciranim – i to svakako može – no prisjetimo li se kako u aktualne trendove spadaju i moderna francuska manikura te kombiniranje različitih lakova na istoj ruci, izvediv je čak i za one koji nemaju previše iskustva u lakiranju noktiju.

Točkice

Točkice mogu biti minimalističke ili maksimalističke! Nosite ih samo na centru nokta, uz korijen ili vrh nokta – ili ih razbacajte diljem nokatne ploče. Najlakše se rade uz pomoć obične ukosnice – okrugli vršak naprosto umočite u željeni lak za nokte i otisnite na nokat. Krug će uvijek biti jednako savršen, a nokti su gotovi u svega desetak minuta.

Šarena francuska manikura

Francuska manikura ima apsolutni povratak ove sezone, a za razliku od varijante koja se nosila na početku 2000-ih, sada se preferira manikura sa što tanjim vrškom. Uz to, nosite je u neonskim ili pastelnim bojama, jer je to posebno trendi ovoga ljeta. Izradi francuske manikure pomoći će šablone koje se danas mogu kupiti u svakoj drogeriji, a vještiji će je jednako dobro odraditi vrškom sitnog kista za nokte.

Apstraktne linije

Iznenadili biste se koliko je jednostavno izraditi jedan od najpopularnijih motiva nail arta ove sezone! Prije svega jer je čar apstraktnih linija u njihovim nepravilnim putanjama. Također, svaka ruka može izgledati drugačije bez da izgleda neobično. Za izradu ovog nail arta potreban vam je kist, a predlažemo i nekoliko poteza lakom za nokte na papiru kako biste uvježbali željeni dizajn prije prelaska na nokat.

Glitter

Šljokičavi lakovi za nokte jedni su od traženijih ove sezone, a pritom su i idealni za kućne manikure jer opraštaju početničke greške. Osim što ih možete nalakirati preko cijele nokatne ploče, izgledaju iznimno zanimljivo u polukružnom obliku na korijenu nokta ili kao francuska manikura. Želite li gušći efekt šljokica – aplicirajte ih spužvicom i premažite tankim slojem prozirnog nadlaka.

Dugine boje

Najjednostavniji DIY nail art je svakako lakiranje noktiju u različite boje duginog spektra ili u različite nijanse jedne boje. Birate li bež ili smeđe tonove, dobit ćete vrlo elegantnu i svakodnevno nosivu verziju nail arta, dok će neonske boje biti vrlo upadljive i prikladne samo za zaljubljenike u eklektično. Kako god bilo – nokat je dovoljno nalakirati u željenu boju, a manikura je gotova u svega nekoliko minuta.

Foto: Pinterest, Instagram

Preporuka

Zatvori