3 jutarnja rituala za dan s manje stresa

3 jutarnja rituala za dan s
manje stresa

Kad zaglavimo u rutini svakodnevnog odlaska na posao gdje nas melje žrvanj obaveza lako je zaglaviti i u vrtlogu negativnih emocija i njima se u potpunosti propustiti. Tada se počinjemo buditi umorni bez obzira na to koliko smo spavali, nervozni od samog trenutka kad otvorimo oči jer znamo što nas sve čeka, a dok dođemo do radnog mjesta toliko smo već mentalno iscrpili sami sebe da ne znamo kako ćemo preživjeti narednih 8 sati. I tako svaki dan, pa ne iznenađuje da smo već sredinom tjedna potpuno pregaženi količinom obaveza i stresa.

No usavršimo li unaprijed ritam i nekoliko jednostavnih rituala koji će nas ispuniti pozitivnom energijom, puno je lakše suočiti se s danom koji slijedi. Donosimo tri kratka savjeta, a na vama je da dalje potražite sitnice koje vesele samo vas i koje će vam pomoći u formiranju vlastitog jutarnjeg plana.

Rastezanje i masaža lica

Najvažnije je otići spavati na vrijeme i uspostaviti kvalitetan ritam sna. Jednom kad se u tome ustalite i otvorite oči odmorni, izlaženje iz kreveta neće biti tlaka. Zatim ni kratko rastezanje neće biti problem – stanite ispred zida i ruku ispruženih iznad sebe maksimalno istegnite kičmu pokušavajući dohvatiti zamišljenu točku. Zatim se odmaknite, savinite tijelo pod pravim kutem i još jednom osjetite mišiće kako se rastežu. Za kraj se spustite rukama skroz do poda, s krajnjim ciljem da čelo dotakne koljena. Vaše tijelo će se prokrviti, uspavani mišići probuditi i svaki zakočeni dio od spavanja rastegnuti.

Što se masaže lica tiče, dovoljno je samo par kružnih pokreta vršcima prstiju po koži lica da probudite i taj uspavani dio tijela. Najlakše je to učiniti za vrijeme nanošenja hidratantne kreme ujutro, odmah nakon umivanja. Gledajte se u ogledalo i nježno masirajte čelo, sljepoočnice, jagodice, obraze, bradu.

Meditacija

Samo 10 minuta dovoljno je za jutarnju meditaciju, trenutak u kojem sve ostavljate sa strane i posvećujete se samo svojim mislima. Sortirajte zadatke u glavi, pripremite se za dan koji slijedi kako minimizirali iznenađenja i stres, racionalno otpustite nervozu i samo duboko dišite. O brzinskim tehnikama disanja već smo pisali, a njih možete upotrebljavati tokom cijelog dana kako bi svjesno odagnali negativne misli.

Kvalitetan doručak

Kvalitetan doručak iznimno je važan za cjelokupno stanje organizma, kako tijela, tako i uma. Ako se potrudite da on bude balansiran, odmah ćete osjetiti navalu energije. Neka bude fino, bogato, zdravo i prilagođeno vama, pa makar to značilo da se morate ustati koju minutu ranije da bi sve stigli. I nezaboravite obaveznu čašu vode odmah nakon buđenja!

Foto: Instagram

Preporuka

Zatvori