Zagreb dobio još jednu atrakciju – toranj s kojeg se pruža veličanstven pogled na Zagreb, Zagorje i Sloveniju
Zagreb dobio još jednu atrakciju – toranj s kojeg se pruža veličanstven pogled na Zagreb, Zagorje i Sloveniju

Zagreb dobio još jednu atrakciju – toranj s kojeg se pruža veličanstven pogled na Zagreb, Zagorje i Sloveniju

OIV toranj Sljeme jedan je od simbola Zagreba, nalazi se na samom vrhu Parka prirode Medvednica, a ujedno je i najviša turistička točka glavnog grada Hrvatske koju vrijedi posjetiti i doživjeti.

360° pogled na zagrebačku panoramu, Hrvatsko zagorje i slovenske Alpe

Sljeme 360 otvoreni je vidikovac na 1118 m nadmorske visine. Odličan je odabir za izlet, ali i uživanje u prirodi kao i doživljaj grada iz ptičje perspektive. Osim toga, ovdje će zasigurno nastati jedne od ljepših fotografija koje će vam ostati trajna uspomena. Naime s vidikovca se pruža očaravajući i jedinstven 360° pogled na prekrasnu prirodu Medvednice, na šume, livade i skijališta, planinarske domove, na panoramu Zagreba, Hrvatsko zagorje i slovenske Alpe.

Organizacija evenata

Ono što je posebno zanimljivo istaknuti jest da ćete toranj moći zakupiti za organizaciju privatnih i poslovnih događanja kao što su vjenčanja, proslave, promocije, team buildinge, sportska natjecanja, ali i za razna kulturna događanja. Sve u svemu, odlična lokacija za nezaboravno iskustvo.

Brojni sadržaji

Kako stoji na službenoj web-stranici, u narednim mjesecima i godinama, uz vidikovac kao glavnu atrakciju, planirani su brojni sadržaji, od kojih će neki predstavljati sinergiju turizma, sporta i rekreacije, adrenalinskih aktivnosti, muzeja i dr.. Od stijene za penjanje u podnožju tornja, ziplinea s vrha tornja, rotirajućeg bara, do muzeja najvećih uspjeha hrvatskog sporta, muzeja čokolade i dr.

Radno vrijeme tornja je od 10:30 do 18:30, vikendom od 9:30 do 18:30, osim u slučaju lošeg vremena ili neočekivanih kvarova. Cijene ulaznica podijeljene su u tri kategorije: jednokratne, cjelogodišnje koje vrijede za neograničen broj dolazaka do 31.12.2023.  i trajne koje vrijede za neograničen broj dolazaka.

Sljeme 360
Foto: https://sljeme360.hr/

Jednokratne ulaznice su besplatne za djecu do pet godina, a za one do 12 godina cijena je 5 eura. Za djecu do punoljetnosti, studente i starije od 65 godina cijena je 7,50 eura, a za odrasle 10 eura. Cijena godišnjih ulaznica dvostruko je veća za svaku navedenu populaciju. Moguće je nabaviti i elektroničku karticu za 4 eura.

Više informacija možete pronaći na web-stranici Sljeme 360.

Sljeme 360

Foto: Instagram, iStock, Profimedia

Učitati još
Zatvori