Blagdani su vrijeme dobrih djela, uljepšajte im život

Blagdani su vrijeme dobrih djela,
uljepšajte im život

Posebna čarolija svake godine ispuni prosinac. Nije riječ samo o dekoracijama i ukrašenim gradskim ulicama. Naime i u zraku se osjeća ta dobra energija. Više se smijemo, pomažemo jedni drugima, činimo dobra dijela i nastojimo blagdane uljepšati onima kojima je to najpotrebnije. Udomljavanje životinja svakako je plemenit čin, a napuštenih pasa i maca nažalost, ima na pretek. Problem na koji se često skreće pažnja u ljetnim mjesecima, kada vlasnici idu na godišnji odmor, a ljubimce prepuštaju gradskim ulicama nije ništa manje važan nego i u ostala doba godine. Pogotovo sada kada se temperature ozbiljno spuštaju i ugrožavaju njihovo zdravlje i živote.

Udomljavanje će psu ili maci uljepšati život, a vi ćete steći vjernog i odanog prijatelja zauvijek. U nastavku pročitajte kako možete sudjelovati, pomoći ili udomiti napuštene životinje.

Udomljavanje, volontiranje, donacije..

Udomljavanje životinja više je od dobrog dijela. Zbrinuti psa ili macu i podariti mu novi dom tek je početak jedne lijepe životne priče. Nažalost, nezbrinutih ljubimaca na ulicama je mnogo, a tek rijetki stignu u specijalizirane udruge i prihvatilišta te pronađu novog vlasnika. Ljubimci nisu igračke kako ih mnogi tretiraju, već živa bića kojima je briga i ljubav potrebna svakoga dana. Među najpoznatijim centrima zasigurno je sklonište za nezbrinute životinje Dumovec koje djeluje na području Zagreba. Udomljavanje, volontiranje ili sponzorstvo napuštenih životinja samo su neki od načina na koji se možete uključiti u zajednicu i pomoći nezbrinutim ljubimcima.

Slično je i s Noinom Arkom – najstarijom udrugom za zaštitu životinja u Hrvatskoj i udrugom Šapica na čijim stranicama možete vidjeti i planove za budućnost. Naime izgradnja modernog kompleksa koji će služiti kao azil za pse i mace dok ne pronađu nove udomitelje traži pomoć ljubitelja životinja kako bi se projekt i ostvario. Udomljavanje je moguće isključivo u dobre ruke, stoga će volonteri posjećivati ljubimce u novim domovima kako bi se uvjerili u uvjete života. Iako su većinom, štenci i male mace najtraženiji, stariji i invalidni ljubimci jednako su željni ljubavi, pažnje i topline doma.

Zašto ovih blagdana ne biste uljepšali život jednom četveronožnom stvorenju i unijeli radost u vaš dom? Razmišljate li o bilo kojem obliku suradnje s udrugama, udomljavanje, volonterski rad i donacije regulirane su ugovorima i obrascima te naravno, ljubaznim djelatnicima koji će rado odgovoriti na sva vaša pitanja.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori